Fasun juhlapäivänä

Maanantai 3.3.2014 klo 20:22

Tämä maanantai on päivä laskiaisten välissä. Muutenkin muistoja tähän liittyy ja nuo Fasun juhlat. Eilen oli laskiaissunnuntai. Aamulla jo näytti että lumi olisi valaissut juhlavasti päivää mutta niin  se vain lumi haihtui sohjoksi, ja sulaksi maaksi. Hyvin se meni eilinenkin ,oikein sutjakkaasti. Tässä kauppareissua lukuunottamatta kotona istuskelin Päivällä oli tosi ihanan laskiaistapahtuma tuossa kerholla. Talotoimikunta oli järjestänyt oikein maukkaat laskiaistarjoilut ja mukava fiilis oli siellä tilaisuudessa muutenkin vatsan täyteen hyvää ruokaa söin ja kivoja juttuja.Se vaan on että hämmästyttävän vähän asukkaat osallistuu tapahtumiin Niin yhdistäviä ihmisten kesken kun ne olisivatkin.
Julian kanssa soiteltiin pitkä puhelu ja sen jälkeen kahdeksan tuntia putkeen istuin chattaamassa hienojen ,mukavien facekavereiden kanssa. Parhaimmillaan oli viisi ikkunaa auki, ja yöllä vähitellen yksi.On se tosi upeeta että ei tarvitse yksin olla vaikka yksin onkin. Sovimme vielä ystäväni kanssa että hän tulee tänään Fasun synttäreille.
Yön nukuimme hyvin ,vielä viimeksi ennen unta vaihdettiin hyvän yön kuulumiset naiseni kanssa. Onnistuneesta päivästä hyvillä mielin laitoin nukkumaan. Aamulla  kun heräsimme oli jo päivä aukaissut verhonsa Kovin harmaat verhot. Maahan oli aamuyön tunteina tullut lunta. Todennäköisesti sää oli käynyt pakkasella.Kun nousimme kymmeneltä ylös oli jo nollan yläpuolella, ja lumi hupenemassa Nyt sitten iltapäivällä se on sulanut pois. Hyvin sohjoiset säät ollut tänäänkin Tuuli navakka ja kuten jo kauan tänäänkin etelästä puhallellut.
Tänään oli monta merkkipäivää.Kummitytöistäni yksi täytti 24 vuotta, eron harkinta-ajan alkamisesta tuli täyteen 9 vuotta. Se oli kauhea päivä silloin kun vaimo ilmoitti laittaneensa eron vireille. Siitäkin on elämässä selvinnyt ja kaikki on hyvin Vaikka silloin tuntui että nyt tuli kuolema.Naru kaulaan ja helvettiin itselleni tai ajaa auto paskaksi kallion kylkeen 150 km nopeudella. Mutta kutenkaikesta elämä'n vaikeista hetkistä,kovista kivuista selviää niin siitäkin . Monta aivan ihanaa asiaa ja mahtavia elämäntuokioita tullut. Ja meilläkin ystävyys,ihana ja syvä.Ajasta  2 vuotta sitten silloisen ,ihanan exäni kanssa siellä oli ja on mieleen piirtyneet yhteiset päivät. Silloin vielä onnelliset

Fasun synttäreitä vietin tai vieläkin vietän .Aamulla kun heräsimme sille jo lauloin sängyssä kun mun poskeni vieressä makasi onnittelulaulun ja onnittelupusun annoin  sen nenän päähän.Ylösnoustuamme näytin sen onnittelukorttia ja avasin porsaanlihasuikalepurkin. Se on sen suurta herkkua ja niin se melkein ahmi sitä tosi paljon Siinä muut ruoat jäivät kyllä lautaselle. Oikein tassullaan ylöspäin kaapi kun en ollut riittävän nopea leikkaamaan. Saatuaan vatsansa täyteen laittoi nukkumaan tuonne  sohvapeitteen alle.
Kävin kaupasta ostamassa  erään ystäväni sille lähettämiä hyviä kisunruokapusseja  tai hän pyysi mun ostamaan. Syntymäpäivävieras,sille hyvin tosi mieluisa  oli aamupäivällä estynyt tulemaan mutta onneksi iltapäivällä tuli. Kyllä me pojat tykkäsimme vieraasta Mulle hän laittoi hyvää ruokaa ja mukavaa seuraa oli. Fasu sai hyvää lahjaruokaa ja pikkuriikkisen ikonin lahjaksi.  Fasu  tykkäsi kovasti myös.  Tekstareina ja facen kautta on tullut onnitteluja Fasulle. Se täytti 13 tai 14 vuotta. Mulle se tuli 4-5 vuotiaana 8  vuotta sitten ,4.3 Sen vuokraamon  farmariautolla haimme  Mikkelin löytöeläinkodista Sinne se edellisenä syksynä ,24.11 oli haettu luonnosta Mikkelin Kokkosenlahdesta. Fasun alkuperäisestä nimestä ,sen historiasta ei pysty sanomaan mitään. Jotain nyt vuosien varrella sen käyttäytyminen on kertonut josta jotain pystynyt arvioimaan Se oli ollut pidemmän aikaa ennen kun se haettiin ihmisten pihoilla liikkuva kissa. Kesy ,ihmisiä kaihtamaton Jonkun kotikissana se oli ollut Oliko sitten karannut tai ajettu pois kotoa luontoon en tiedä.Sillä alueella on paljon mökkiasutusta lähellä.Oliko kesästä asti liikkunut luonnossa vaiko vasta muutaman viikon. Silloin oli alkanut tulla jo talvi.Kylmät yöt ,lumi.Joku nainen oli siitä löytökotiin ilmoittanut ja sen oli käynyt eläinhoitajat loukuttamassa. Sen verran jo luonnon eläimen vaistot olivat olleet että pyydystys oli onnistunut vasta houkuttelemalla FazerinSinisen  suklaan avulla häkkiin. Siitä sen uusi nimikin oli tullut. Se oli kesyyntynyt hyvin nopeasti ihmisten ja monien muiden kissojen joukossa. Siitä oli tullut hyvin sosiaalisena ja ihmisrakkaana ,kilttinä kissana hoitajien suosikkipoika. Kun olen katsonut sen terveyspapereita todella hyvin se oli hoidettu siellä ja madotukset,rokotukset ja kastraatiot hoidettu heti kun oli pelastettu talvelta.
Mulle se tuli  ex-vaimon vinkkinä. Eron jälkeen olin asunut yksin vaikka oli siinä yksi avojuttukin ,etäsuhde hartolalaisen naisen kanssa .Mutta siitä ei mitään tullut. Eikä syy ollut yksin mun. Olin avioliitossa jo tottunut kissoihin ,sitä ennenkin lapsena ja nuorena. Halusin kissan itselleni,koiraakin hetken harkitsen Mutta en ole koiraihminen yhtään ja sukulaismies sekä monet koiraihmiset muutkin sanoivat että älä ota. Siihen aikoihin työtä ja keikkaa oli yhtenä putkena ja paljon. En mä olisi ehtinyt hoitamaankaan koiraa.Katselin monista kymmenistä Suomessa olevista kissataloista ja löytöeläinkodeista sopivaa kissaa Mutta niitä oli sitten niin paljon että tuli todellinen valinnan vaikeus.
Exä oli nähnyt Mikkelin löytöeläinkodin sivuilla Fazerin kuvan ja kyllähän minäkin sen huomasin Hän ehdotti että ota Fazer ja minustakin alkoi tuntumaan että Fazer on valinnut minut.Soitin Mikkeliin ja se mitä kerrottiin vakuutti että  siinä on mun elämänkumppanini . Alusta asti oli selvää että kissa jota etsin on poikakissa ,löytöeläin ja vanhempi. Meillä oli ollut löytökissoja aiemminkin venäjänsinistä Iivanaa lukuunottamatta. Pentukissa ei tähän pieneen kämppään ja mun sen hetken erittäin kiireiseen ja hektiseen työelämääni sopinut ja eron jälkeen päätin että mun kanssani saman katon alla ei enää koskaan asu naispuolista. Mä en eron kuolemaa elä läpi siinä muodossa koskaan elämässäni.Siksi poikakissa. Eläinlääkäri sen iäksi arvioi hampaiden vuosikasvainten perusteella 4-5 vuotta ja joidenkin muiden fyysisten tunnisteiden perusteella. Hain Fazerin sitten sunnuntaina 8 vuotta sitten  4.3 kotiin. Tämä sen syntymäpäiväkin on laitettu tälle 3.3 päivälle. Kukaan ei tiedä sitä todellista päivää tarkalleen tai tietää sen alkuperäisen kodin mulle tuntemattomat ihmiset.
Hetkeäkään en ole katunut että me toisemme kohtasimme  Joskus riidellään mutta kohta sovitaan.Se on kuin hyvässä ihmisuhteessa että välillä kilahtaa mutta asiat annetaan anteeksi ja sovitaan Yhä uudelleen ja uudelleen.

Olipa hyvä päivä tämäkin elää.Ystävyyttä ja lämpöä.Ihmisiltä ja Fasulta ja toisinkin päin.Huomenna on keikka Jyväskylään Saapa  nähdä paljonko siirretyillä ajoilla ihmiset muistaa ajat oikein ,kurataudin vuoksihan nämä ajat piti siirtää. Aamulla on herätys  jo 7.00 ,tänään aikaisin nukkumaan.
Laskiaisesta joka oikeastaan on laskiaistiistai ,eli  huomenna. Se sijoittuu aina ajalle aikaisintaan 8.2 myöhäisemmillään 7.3 Siitä 40 paaston päivää pääsiäispäivään Laskiaiseenn liittyy aivan valtava määrä kansanuskomuksia ,taikoja ,enteitä ja menoja.Lähes poikkeuksetta naisten töihin siinä kun talvipäivän seisauksen miehiin Useiden muiden ikivanhojen merkkipäivien tapaan saunominen oli hyvin keskeisesti myös mukana juhlinnassa .Se tapahtui kilvan naisten ja miesten kesken Jos naiset ehtivät ensin saunaan tuli karjalle lehmävasikoita jos miehet niin sonneja.
Ruoassa tuli olla ihraa ja rasvaa niin paljon kuin suinkin.Mitä enemmän sen parempi.Kaikki talosta löytyvä rasva koottiin ja laitettiin rasvamakkaroihin ,hernekeiton höysteeksi ja rasvaisia juustoja syötiin Eripuolilla Suomea yllättävänkin myöhään ,aina 1900 luvulle säilyi perinne  ,osassa viime vuosiasadan lopulle ,noin 20-30 vuotta sitten.Erityisesti mainitsen vieläkin Lapissa kalliina perinneruokana ainakin ravintoloissa monin paikoin tarjottavan poronkaviokeiton,virallisesti Lapin vellin. samoin kun poronverikakun. Siinä oli ruokavalioa laskiaisena  jollaista itsekin lapsena söin ,kunnon ravitsevaa ihraa. Vitutukseen asti ärsyttävien terveysintoilijoiden yöunet vie nykyään nämä ihanat herkut.

Laskiaisesta alkoi myös trullien ja noitien liikkumiset ja taiat heitä vastaan, heiltä muille.Samoin vasta katolisen ajan karnevaalikulkueet Suomessa perinne oli Etelä-ja Lounais-Suomen alueella.Eihän sitä oikein muualla niihin aikoihin ihmisiäkään juuri asunut savupirteissään. Nykyään  laskiainen on menettänyt monista muista perinnepäivistä poiketen ehkä tavallista enemmän merkitystään

Tuli vielä mieleen Fazerin mulle muuttamiseen liittyen että aika hyvin tarkistetaan löytöeläinkodeista niiden ihmisten taustat jotka ottavat lemmikin joita niissä on. Kun asuin näin pitkällä ei sieltä tultu katsomaan asuntoa johon Fazer luovutettiin mutta erittäin monipuolisen haastattelukartoitus tehtiin. Se on hyvä että eläinsuojelulakiinkin liitetty kartoitus tehdään. Liian moni ottaa kissan ,koiran taii muun lemmikin olosuhteisiin jotka eivät ole eläimen terveyden ,henkisen kunnioituksen ja hyvinvoinnin kannalta soveltuva. Ja on liian paljon ihmisiä,yksityisiä ja pikkukylien löytöeläinpaikkoja jotka valitettavasti laiminlyövät sen.  Fazerin kohdallakin on että olen allekirjoittanut sopimuksen että jos en pysty sitä ylläpitämään ja sen itsenäistä arvoa säilyttämään palautan sen  löytöeläinkotiin . Tosin jos niin käy joskus esim sairauteni vuoksi aion esittää että se suoraan siirtyy sen hoitajaksi lupautuneelle ystävälleni. Siitä tehtiin luovutustodistus maksun yhteydessä jossa myyjä sitoutui antamaan siitä oikeat tiedot ja minä vastaanottajana ne antamaan.Niinhän ne menee vaikka naapuri toiselleen myisi tai luovuttaisi jonkun eläimen . Aina  nämä tarkistuskäynnitkään eivät oikeaa kuvaa anna. Fasunkin historiaan liittyy aika Mikkelissä jolloin se oli vähän aikaa yksinhuoltajaperheessä jonka  äiti oli menettänyt ns.elämänhallintansa Sen haki kuitenkin pois eläinsuojeluviranomaiset poliisien avustuksella ja eläintenhoitajan kanssa. Onneksi aika oli hyvin lyhyt.
En tiedä ehdinko ennen ensi torstaita päivittämään tätä. Tabletilla  toki voi tännekin kirjoittaa mutta se on niin hidasta  herkän näppäintekniikan vuoksi että en yleensä jaksa keskittyä siihen Että huomenna liukkaita mäkiä, oikein kaikella lailla kaunista viikon alkua ja palaillaan Moro

Kuu vaihtui mukavasti

Lauantai 1.3.2014 klo 22:48

Jep,juu. Tuohon alle kirjoitin yleisemmin alkaneesta kuusta. Jospa sitten tähän tätä omaa elämää ja aatoksia intiimimmin. Tästä varmaan tulee lyhyempikin juttu. Eilen perjantaina kävin Salossa työkeikalla Nukuin hyvin vähän edellisenä yönä,väsytti tosi kovaa kun kahdeksalta nousin .Linja-autolla kylälle  viiden minuutin matka ja sitten junaan joka jyskytti Saloon päin. Ilmoittauduin Rikalaan ja hain samalla keikkahotellini City-Rikalan huoneen avaimen.Se entinen hotelli Salo on jo kauan ollut keikoillani hotelli jossa otan asiakkaita vastaan Hinta on edullinen ja päiväkäyttöön juuri sopiva tai olisi siellä mukava yönkin olla. Se on ns omatoimihotelli Eli  vastaanottopalveluita ei ole ,ne ovat Rikalassa Itse käyn päästämässä asiakkaat sisään kadulta. Sekin onnistuu oikein hyvin. Samalla saa liikuntaa. Koskaan en ole muita majoittujia siellä nähnyt mutta varmaan heitäkin on. Aina joskus välillä etenkin päiväkeikoilla majoitun ns omatoimihotelleihin. Niitä on ympäri Suomea nykyisin jo aika paljon.
Naiset olivat kivoja ,ihania salottaria. Jokaisen asiat heille tärkeitä. Kivasti ja luonnikkaasti päivä kului. Salo on niin lähellä Kirkkonummia ja junalippu edullinen sekä yhteydet hyvät että käyn siellä aika usein Jos viisikin asiakasta saa keikka kannattaa. Viisi nytkin oli, välillä kahden tunnin tauko Ehti syömässä käydä ja pienet lepohetket makailla sohvalla.Kotona jo hyvissä ajoin ,suoraan illalla pääsi palaamaan linjurilla Gesterbyn maisemiin.
Torstaina aloittamaani tankkausta jatkoin , oikein kunnon aterian söin eilen iltapäivällä. Varovaisesti täyden puhdistuksen jälkeen piti aloittaa ja onneksi onnistuinkin. Siinä nimittäin nälkäisenä syö helposti liian paljon ja raskasta ravintoa. Julialta sain vinkkejä että ensin juomalla ja kevyillä hedelmillä ja sitten eilisen ja etenkin tämän päivän aikana lisätä normaaleihin ruokiin , vahvempiin ja isompiin annoksiin. Hän näitä ihan suunniteltujakin puhdistuksia välillä tekee.Osasi neuvoa mua hyvin.
Eilisen kuluessa loppukin väsymys kaikkosi.Pääsi luojan kiitos kondikseen takaisin. Tänään sitten jo syönyt ja juonut ihan normaalisti. Ja saanut voimat takaisin.
Eilen en ehtinyt tänne kun vasta illalla konetta katsomaan. Tämä paskan läppäri jumitti tunnin ,ylikin kun menin käymään facessa. Ei päässyt edes pois sieltä. Onneksi ehdin sitä ennen Elisan Turvan koko koneen täysitarkistuksen käynnistämään ja se taustalla toimi. yli 65.000 tiedostoa tarkisti ja tarvittavat puhdistukset teki Niitä ei montaa ollut Muutama haittaohjelmayritys oli ollut mutta kone torjunut hyökkäysyritykset ja  ulkopuolinen vakoilu ohjelma oli viidestä koneesta koittanut tulla mutta ei ollut päässyt turvapanssarin läpi. Ollut käyttäjien kanssa puhetta että kunnon turvaohjelmat ja vähintään kahdet ,mieluummin kolmet kannattaa pitää koneessa Niitä haittaohjelmia,spämmejä ja joidenkin vitun ääliöiden vakoiluyrityksiä on Surkeiden kurahousunilkkien. Onneksi yksikään ei ole läpipäässyt mutta monilta olen kuullut että heidän koneensa turvaohjelman aukosta ovat päässeet pujahtamaan. Mulla on kolme turvaohjelmaa jos joskus käy niin että jonkun läpi pääsee niin muihin tuhoutuu.
Sitten oli kone kevyt ja häiriötön toiminnaltaan ja niinpä sitten facessa chattasin kaverinaisten kanssa Alkuillasta oli kaksikin chattaajaa ja sitten aamuyön tunteina neljätuntia yhden kaverin kanssa chatattiin. Vasta neljältä aamulla lopetettiin ja vähän ennen puoli viittä pääsi nukkumaan Otin koko Imovanen  että pääsi nopeammin uneen.Yön keskustelut olivat hyvin mielenkiintoisia.
Aamulla heräilin viiden tunnin unen jälkeen ja torkahdin vielä uudelleen Vasta puoli kaksitoista nousin ylös. En tiedä kävikö Fasu lainkaan tänä aamuna nukkumassa vieressäni mutta mielestäni ei vaan nukkui tuolilla. Ainakin siinä aamun varhaistunteina kuorsasi ja tuhisi täydessä unessa vieressäni tuossa tuolilla.
Sää ollut aivan mahtavan hieno tänään ,oikein keväänavausilma.Illan suussa kävin saunassa ja kaupassa. Äidin ja exän kanssa soiteltiin. Loton jätin paikalliseen lähikauppaan ja kun näistä kirjoitushommista selviän niin tarkistan voitinko mitään.
Ultra-päivien ohjelman kokonaisuudessaan tarkistin netistä Mielenkiintoista ohjelmaa,sinne pitää mennä jos rahaa on.Heinäkuulla. Mutta nyt tarkistaa lotto ja käväistä pikajutulla facessa. Uusia kavereita on viime aikoina tullut paljon ,hieno homma  ja entiset pysyneet melko kivasti. Näköjään kone oli välillä pudottanutkin joitakin jotka ovat uudelleen tulleet mukaan Että silläkin ,kuten muillakin elämän alueella hienosti menee Kun kammottavasta mahavaivasta selvisin hengissä
Hyvää sunnuntaiyötä ja huomista laskiaissunnuntaita  Liukkaita laskuja , maukasta hernesoppaa, herkullisia   laskiaispullia. Monitoimimies vaikenee huomiseen asti Tässä nimittäin on jutellut kirjoittaessa myös  Julian kanssa ja tuohon toiseen kännyyn tullut viestejä,siitä tuo monitoimimies nimitys itselleni korotettuna. Nyt vielä tarkka editointihomma molemmille blogeille

Kevätajan alkaessa

Lauantai 1.3.2014 klo 21:12

Oikein ihanaa lauantaita,virallisestikin kevätkuukauden ensimmäistä.Tästä alkaa matka kohti keskikesää ja syksyn salaperäisiä iltoja. Muutos ei ole niin radikaali kun normaaleina talvina on.Jolloin hanget sulavat ja lumet valuvat auringossa ja vesisateissa pikku puroina alas. Viitettä keväästä antoi tämä päivä. Ihana auringonpaiste koko päivän.Ja tuultakaan ei kovasti.Kävin tänään jättämässä kauppaan loton ja muutenkin ostoksilla niin oikein tässä lähiympärillänikin vaistoaa ja aistii kevään tunnun Puiden havuissa ja oksissa.Vihreissä nurmikoissa, keväisissä pienissä ruohon tupsuissa jotka hyvin varovaisesti ovat nousemassa ylös .Talven kevyt uni on takana. Lepo on antanut voimia herätä varovaisesti uuteen vuoteen.Toki hyvin hiljaa,tunnustellen.Valmiina suojautumaan jos tulevat vielä kylmät pakkasen ja lumen kourat .Ja ne voivat joinakin päivinä ja öinä käväistä,viimeistä voimaansa näyttämässä.Sen ainakin täällä etelässä linjan Pori-Tampere -Imatra alapuolella pystyy maallikkokin sanomaan minkä lehdet ja radion sekä tv.n sää-ja luonto-ohjelmat vahvistaa että nyt ei oikein kovia pakkasia eikä lumia enää saisi tulla.Keski-ja Pohjois-Suomessa on aikataulu edellä.Mutta sen verran perässä että välitöntä vaaraa ei luonnolle tai kevätlinnuille ei ole.Jostakin mä luin että vaikka noin kolmekymmentä kevätlajia on tullut jo Suomeen kuukaudesta  yli kuukauden etuajassa niin ne pysyttelevät lounais-etelä-Suomessa ,jos tarve vaatii pääsevät muutamaksi päiväksi sitten hieman lämpimämpään. Peippokin on jo nähty,kiuruja ja töytöhyyppiä useampia, västäräkistäkin on havainto Ahvenanmaalta. Joku päivä katselin kun muuttolintujen aura tuli Viron suunnasta ja lensi itään päin.En tunnistanut Nuorena lintuja jonkin verran tunnistikin lentosilhueteista ja laulustakin .Silloin tuli oltua tosi paljon luonnossa Maanviljelijänä kotona työnkin puolesta ulkona ja vapaa-aikanakin seurasi luontoa enemmän Nyt 55 vuoden jälkeen ,kymmenisen vuotta sekin on jäänyt vähäisemmäksi. Sääli.Saa nähdä ensi kesänä ja nyt kevään edistyessä. Juliasta saa pitkästä aikaa sellaisen kumppanin joka  liikkuu luonnossa Toisaalta hänen harrastuksensa  ja  työnsä pitää aika paljon aikaa kiinni. Mutta jo viime vuonna sen huomasi että on valmis lähtemään luontoon. Ja jos hänen kanssaan ei niin  sitten yksin. Siihenkin on tottunut kyllä eron jälkeen kun vamo musta erosi. Siitäkin tulee Fasun syntymäpäivänä ,ylihuomenna  jo yhdeksän vuotta kun sain kenkää.Pitäsiköhän hakea Alkosta kuohuviiniä ja nostaa maljat sille. Tuttavaporukoissa on ihmisiä jotka juhlivat joko joka vuosi tai ainakin 5 vuoden välein eroa. Yleensä nuorempia ihmisiä mutta on joku munkin ikäinen. Ystävien kanssa,harvemman tiedän että entisen kumppanin kanssa.Mulla sekin onnistuisi kun  ollaan ystäviä. Eilen tuli 30 vuotta kun eka avoliittoon mentiin kultani kanssa. Ja oltiin 14 onnellista vuotta, sitten ryysin ,minä ainakin , homman .Vieläkin ollaan ystäviä ja varmaan elämän loppuun. Että tässä on nyt jos juhlisi niin oikein rypäs.Ja pitkin maaliskuuta muitakin juhlan päiviä. Esim 15.3 tulee yhdeksän vuotta kun olen asunut tässä. Ylihuomenna tosiaan Fasun syntymäpäivät Tosin kukaan ei tarkalleen tiedä milloin se on syntynyt mutta sille päivälle sen olen laittanut ja 4.3 se on ollut mulla 8 vuotta.

Sitten kun tuosta Tasavallan Almanakasta laitan tähän maaliskuun kansalliset merkkipäivät niitäkin on Sekä maallisia että hengellisiä.Huomenna on laskiaissunnuntai,tiistaina laskiainen, viikon kuluttua tekemällä tehty kansainvälinen naistenpäivä.Melko joutava,tarpeeton tasa-arvon päivä ja naisasiaa voimakkaasti ajaneen Minna Canthin päivä on 19.4. Marian ilmestymispäivä on kirkollinen juhla 23.3 ja kuukauden lopussa vielä Ahvenanmaan kansallispäivä. Silloin alkaa myös kesäaika :Niin ja onhan kevätpäivän tasauskin jo vajaan kolmen viikon kuluttua. Näistä merkkipäivistä sitten kun ne ovat kohdalla tai lähempänä tarkemmin Tuohan Marian ilmestyspäivä  on ortodiksessa kirkossa ja saamelaiskulttuurissa molemmissa aika merkittävä päivä. Tänä vuonna on vasta aivan lähellä vappua pääsiäinen, mutta siihen laskeutuminen .paastoaika jo viikon kuluttua alkaa. Tunnen vakaumuksellisia ortodekseja jotka hyvinkin tarkkaan noudattavat paastoa ja myös meissä ei -ortodekseissa on henkilöitä  jotka katumuksen ja puhdistuksen ,Suureen Ateriaan valmistautumisen suorittavat.Se on hyvin kaunis ja syvällinen sielullinen kokemus jossa fyysisen paaston merkitys on pienempi  osa.

Kuten jokainen kuukausi on saanut ikivanhan nimensä luonnosta ,muinaisen vuodenkierron mukaan  niin maaliskuu. Tuhansien vuosien ketjussa on aikakausien muutoksista huolimatta kuitenkin säilynyt luonnon kulun perinne vakaana.Siksi kuukausien nimiäkään ei ole tarvinnut rukata toiseksi.Maaliskuussakin maa näytti itsensä Siitä maallinen kuu ja kansan suussa maaliskuu Lyhyesti tämän vuoden kannalta tosi tärkeän kuukauden merkitys voidaan laittaa kolmeen sanaa  Maaliskuussa tulee kevät Kautta koko Suomen tunnetuilla sananparsilla ,vanhan kansan Pekka Poudan analyyseillä on metereologisesti tulkitti säätä. Esim Maaliskuu jo maata näyttää, tiet tukkii ,ojat täyttää tai  Maaliskuu maan avaa,huhtikuu maan huhtoo eli sulattaa jäät. Keski -itä ja pohjois-Suomessa oli vielä talvisempia nuo sananparretkin. Itse Porin lähellä syntyneenä ,siis Länsi-Suomen ja toisaalta eteläiseen Suomeen kuuluvalla alueella nämä "lämpimät" sananparret ,sää diagnoosit ovat tutumpia. Ja paremmin paikkansa pitäviä kun tietokoneajan säägurujen prognoosit. Merkittävää roolia todella runsaassa perinnekansiossa merkitsi kautta maan marjankuu Eli taivaallisen kuun syntymähetki Marian päivänä. Jos kuu syntyy ylhäisellä tuulella eli pohjoistuulen puhallessa on kolme kylmää kuuta peräkkäin. Jos maaliskuu syntyy lämpimän alatuulen hellässä huomassa on kaunis ,aikainen ja lämmin kevät Tänä vuonna kävi niin ihanasti eli helleasua hakemaan sieltä komeroista ja varastoista  koko sakki Tänään on uusikuu ja aivan tarkkaan oli sen syntymähetki Lämmintä kolme astetta ja aurinko.
Itsekin muistan kun jo pikkupoikana ja sen jälkeenkin ,ihan näihin päiviin asti kansan sääprofeetat  ennustavat  säätä niin yksi maaliskuun hyvin tärkeä tapahtuma on Tapion riihenpuinti  eli kaarnatuulen metsänkylvö.Koska puut puhdistavat itsensä. Kun olen pitänyt 27 vuotta itsekin sääkalentereita seurannut ihan folklorisitisestikin kiinnostuneena vanhaa kansanuskomusperinnettä. Tämä juttu pitää aika hyvin normaalitalvina paikkansa. Tänä vuonna se oli jo helmikuun alussa eli hyvin aikaisin. Mateenkutu tässä keskitalvella on myös ollut ennustuskeino. Maaliskuulle venyvä kutu ennustaa pitkää kevättä. Kun vielä harrastin kalastusta aiemmin niin kyllä made osasi kudullaan tosiaankin viitteitä tulevasta antaa. Ja jokaisellehan on tuttu kissojen kiima-aika maaliskuulla. Kun kollit joita ei ole leikattu laulavat kilpalaulantaansa neitokisuille ja liekö niissä rouviakin joukossa  kun Romeo  Julialleen  Veronan yössä. Se  kyllä on karseaa kuultavaa. Ennen aikaa kun asuin maaseudulla ja kissoja ei leikattu oli se maaliskuun öisin etenkin tuttua konserttia. Ja kyllä ne naispuoliset natukissatkin osasivat visertää ja livertää kolleille äänellä joka ei ollut leivosen liverrystä Tunnen henkilön joka muuten ennustuksensa yhtenä mittausvälineenä käyttää leikkamattoman  kollinsa kiima-aikaa. Ennustaa siitä kolmen kuukauden sääennusteita ja hämmästyttävän oikein ne osuu. Tai muutenkin kissastaan, sen kissan nimi on muuten Paavo Väyrynen. Vaikka tuo Fasu on munaton mies niin kyllä silläkin hormoonit hyrrää kun isännällään mutta siitä ei pysty ennustamaan. Sillä tuossa vähän aikaa sitten oli hyvin levoton aika. Selvästi se harrasti seksiä mun pörröisen tossuni kanssa. Mutta sillä on niitä lemmenhetkiä muulloinkin välillä kun maaliskuussa . Olen sille sanonutkin että punaisen mohairkarvaisen tossuni kanssa saat rakastella kunhan et mun kanssa homoile. Vaikka homoista pidänkin ihmisenä tasa.-arvoisesti niin olisi se ilkeää jos joutuisi itse kumppaniksi , vaikka Fasulle. Siitä saattaisi iskeä trauma
Näissä muuten käytän lähdeaineistona teosta  Vuotuinen ajantieto.
Kun sitten maaliskuuta ajattelee muinaisuskon ,nykyaikana luonnonuskoksi tai pakanauskoksi sanottuna niin maaliskuu ja etenkin kevätpäivän  seisauksen aika on hyvin tärkeää aikaa myös luonnonuskonnossa. Itse aika paljonkin siihen perehtynyt ja monella tavalla  elänkin sitä kristinuskon rinnalla. Riittejä ja rituaalia kevään alkaessa on paljon. kaikki hyvin kauniita.Keväthän on syntymän ,uuden luomisen alun aikaa ja myös seksuaalisen valonsyntymän aikaa. Niitä riittejä suoritan taas nytkin kevään tullessa . Netistä voi jokainen lukea muinaisuskosta  suomenuskosta, luonnonuskosta. Niitä en nyt lähde avaamaan enempää. Sellainen helppo  ,aloittelijallekin tai vain kiinnostuneelle hyvä aloituskohta on  www. varjojen kirja.com. Muutakin tärkeää tietoa on siinä osoitteessa ja meillä syvemmällä aiheessa olevilla on tarjolla useitakin hyviä linkkejä.

Sen verran vielä alkaneesta kuusta että tähän merkitsen aurigon nousu -ja laskuajat Hki 7.19-17.47 ,Oulu7.29-17.34 ja Utsjoki7.39 -17.12. Kuukauden lopussa on sitten jo kesäaika alkanut jolloin nousu tapahtuu myöhemmin ja lasku myös. Laitan kuitenkin tämän luonnonajan mukaan nekin ajat.Hki 5.49-19.01 ,Oulu 5.29-19.08 ja Utsjoella on ajat 5.21- 19.14.

Näyttää tulevan niin paljon asiaa että jaankin toiseen blogiin varsinaisen " päiväkirjan" Eli tältä osalta moi. Ja lisää tulee nyt suoraan tuohon yläpuolelle

Terveiden kirjoja kohti

Torstai 27.2.2014 klo 21:57

Hei. Torstai-ilta alkaa pikkuhiljaa yöpuolelle kääntymään. Taas elämisen arvoinen ,mukava ilta.Viime yönä sain nukuttua kunnolla kolmisen tuntia.Kun edelliset yöt olivat puolihorroksessa oloa ja levotonta aamun odottamista. Makailimme Fazerin kanssa taas  pitkään,puoli yhteentoista .Fasu vielä jäi makailemaan kun nousin .Tosin se siinä aamunkajossa tapojensa mukaan kävi syömässä ja vessassa kuten joka aamu käy.Noustuani alkoi huutelemaan sillä äänellä kun se mua kutsuu luokseen.Sen huoli ja hoitaminen on muuttunut tänään ja jo oikeastaan viime yönä jo tavalliseksi vuorovaikutukseksi.
Fasessa ollut aika vähän. Naisystävieni siellä kanssa kirjoitellut,mukavia juttutuokioita. Mä itse olen vähän huono ottamaan yhteyttä kehenkään,ollut aina se juttu.Mutta mielelläni juttelen kun mulle tehdään aloite.
Kunto on nyt tämän päivän ja erityisesti iltapäivän ja illan myötä muuttunut mukavasti Vatsa on lopettanut ruoan läpijuoksun ja ollut ihan rauhassa. Toki se on muriseva ja nyt illalla fyysistä kipua tullut Mutta onneksi se  kammottava ripuli loppui,toivottavasti pysyvästi. Kävin tänään lääkärissä. Verikokeita otettiin. Ensin CRP eli tulehdusarvo. Se oli 35 kun normaali on alle alle  5  joten pientä tulehdusta on. Lääkärinkäynnin jälkeen kävin vielä hänen lähetteestään peruskokeessa,Nämä usein vatsataudin sekoittamat kalium ,natrium ja kalsiumkokeet ainakin otettiin. Lääkäri lupasi soittaa jos jotain hälyttävää niissä on mutta ne olivat varmaan kunnossa koska onneksi ei soittoa ole kuulunut. 

Joku virus se oli ja saattaa vieläkin olla. Bakteerin aiheuttama se ei ollut.Yleensähän ne ovatkin ulkomaiden tuontitavaraa. Harvoin Suomessa saa bakteeritautia vatsaansa. Maha kuulemma eli voimakkaasti joka luonnollista olikin Vaikka  vessassa ei tarvitse asua ,ei se suinkaan vielä terve ole. Onneksi ei kuitenkaan oksennustautia,siinä meinaa silmät muljahtaa päästä kun oikein etoo.
Huolestuttavinta oli se että täydellinen yli kahden ,lähes kolmen vrk paasto oli ehtinyt jo ripulin myötävaikutuksella kehoa kuivattaa.Sekä neste-että suolotasapaino oli häiriintynyt.Sen näki esim kielestä ja se selittää varmaan myös osan poikkeuksellisen heikosta kunnosta alkuviikosta.Sain ohjeet aloittaa tankkauksen vatsaa kovettavilla ruoilla  ja muutakin tasapainottavaa ruokaa. ja ennenkaikkea juomaa. Kävelin sitten Prismaan ostamaan niitä ripuliruokia.Mustikkaa, banaania, geophilus -ja acidophilusjuomia. Vatsan kuntoon erityisesti valmistettua jogurttia ja ns välipalajuomia.Nimenomaan sokerikorppuja ja maustamatonta teetä. Sekä perinteistä Jaffaa.  Exältäni sain myös hyvän vinkin jolla hän hoitaa aina tuloksellisesti vatsakipuaan ja vatsavaivojaan Se on hyvin pieni annos raakaa ,blandaamatonta vodkaa. Viinakaupasta hain pienimmän myytävän pullon aitoa koskenkorvaa,sitä otin korkillisen Se auttoi myös paljon. Nyt on kunto ihan hyvä, maitohappobakteerikuurin pitää ottaa loppuun Ja nyt on seuraavaa kertaa varten jo  vatsalääkkeet apteekistakin haettuna.
Huomenna menen Saloon, siellä muutamia asiakkaita. Jos tämä kunto on, reissun voi tehdä hyvin mielin. Yskää on, onkohan se sitten helpottamassa. Tälläisinä ns. talvina  kun lunta ei ole  eikä etenkään pakkasta saa erilaiset virukset kasvuvoimaa itselleen. Sekin varmaan nämä erilaiset virukset selittää.
Ensi viikon alussa on Fasun synttärit,täyttää 13 tai 14 vuotta. Ostin jo tänään onnittelukortin ja synttärilahjan jonka annan sitten syntymäpäivänä.Meillä on ensi viikolla sen kanssa yhteinenkin juhla.Se on 4.3 ollut mulla 8 vuotta. Tämän edessä olevan vkl vietän kotimaisemissa mutta seuraavassa onkin messut Raahessa. Samana  lauantaina ,viikon kuluttua olisi ilmaiset ,kaikille avoimet tanssit Masalan kirkossa mutta ne tanssit jää valitettavasti väliin. Ne ovat sellaiset humpat että kirkossa tanssitaan rukoustanssia. Vaikka olen sen verran aito mies että tanssi en niin silloin tekisin poikkeuksen. Varmaan joskus myöhemminkin niitä on. Jos silloin ehtisi.
Onneksi vasta 8.00 soi aamulla känny herätyksen ,täytyy toivoa että saa nukuttua hyvin ensi yön.Julia sanoi  päivällä kun soiteltiin että voi olla että viime yönä nukuin lähes täyden yön minkä unelle antaa tuo Imovane. Voi muuten olla. Normaalisti laitan 1.00-2.30 nukkumaan ,nyt 23.00 jälkeen niin silloin tietenkin aamuyöllä hyvin varhain herää.
Ystävät ovat kyselleet vointejani.Upeaa että vaikka tässä yksin asuukin niin lähimmäisenrakkautta ja aitoa ystävyyttäkin löytyy.
Toivotan teille hyvää yötä ja voimia uuteen päivään. Jos ehdin  niin huomenna kirjoittelen jos en, niin sitten lauantaina. Moikka.

Taudista toipuessa

Keskiviikko 26.2.2014 klo 17:35

Keskiviikkoa kansalaisille. Minun pitäisi olla nyt keikalla Jyväskylässä . Mutta aamulla kun kello soitti että olisi pitänyt lähteä oli takana kolmas uneton yö ja kaksi vuorokautta ruoatta.Kertakaikkiaan en uskaltanut lähteä siinä kunnossa liikenteeseen.Nousin ylös yhdeksän jälkeen ja aloin järjestämään aikoja uudestaan.Paljon siinä tekstareita ja muutamia soittojakin oli.Nytkään en vielä tarkalleen tiedä mitä loppujen lopuksi tulee olemaan sitten kun menen Jkl ensi tiistaina ja keskiviikkona Tämän keskiviikon ajat siirtyivät ensi tiistaihin ja  ja torstain keskiviikkoon.
Olen makaillut tänään paljon .Onneksi ainakin näyttää siltä että vatsa on kuntoutumassa. Nyt on jo hyvin varovaisesti pystynyt ruokailemaan edes jotain Se on helpottanut heikkouden tunnetta päivän mittaan. Tämä  vatsavirus on pitkäaikainen ollut ihmisillä että vielä ei voi sanoa  kuinka eteenpäin.Mutta varovaisen toiveikas olen. Lapsille ja vanhuksillehan tämä on aiheuttanut eri puolilla Suomea ongelmia ihan tiputukseen astikin.Eikä se kovin pitkällä ollut mullakaan. Tässä vierellä on flunssa samaan aikaan mutta sen kanssa pärjäilee.

Muuten kunto on hyvä,noin henkisesti. Väsymys  sairaana kolmen yöttömän yön jälkeen näkyy keskittymisessä ja ajattelussa.Ihme ellei näkyisi. Kun nyt saisi alleen nukutun yön  niin se jo tilannetta parantaisi,kaksi kovastikin.
Fasu makaili pitkän aikaa kun minäkin sängyssä. Kun nousin ylös iltapäivällä se mankui ja protestoi.Sen suosikkipaikka on tuo sänky silloin kun olen siellä.

Muuten ollut hiljaista sosiaalisella puolella. Melko tarkkaan kuukauden kuluttua on seuraava viidestä oikeudenkäynnistä jossa olen asianomistajana eli en syytettynä Jossa puidaan kunnianloukkaus-ym asioita  mitä olen joutunut kohtaamaan Tämä on silloin facen kautta tapahtunutta kunnianloukkausta ja on siinä muitakin nimikkeitä.  Kuten eka  jutussakin. Se on aika paljon edellistä lähempänä,mutta sinnekään en viitsi mennä Tai juristini suositus on että en menisi. Sekin heikentää syytetyn asemaa. Multa niiden tuomari ei voi kysyä mitään kun en ole paikalla Tämänkaltaisissa jutuissa  ei ole pakko. Juristini soitteli tänään ,pitää vielä neuvotella eräistä asioista. Kunhan mä tästä paranen pitää lounastaa jossain kalliissa ravintolassa. Laittaa ne oikeudenkäyntikuluihin  niin syytetty nainen saa senkin  lounaan maksaa kun kuitenkin oikeus määrää myös mun oikeudenkäyntikulut hävinneen maksamaan. Niitä muuten muodostuu yllättävistäkin asioista paljon.Ja mulla on  edelleen koko  oikeusistunnoista juristini  laittama ilmaisukielto. Sillä nimellä on se  että en saa kertoa tai kirjoittaa  juuri mitään ennen kuin viimeinen, kolmas  blogin kautta olevista kunnianloukkausoikeuden käynneistä on ohitse. Silloin saa julkisuuteen tiedottaa kuulemma ,esim näissä blogeissa ja muutenkin.Samoilla linjoilla kuitenkin mennään kun tähänkin asti.

Oudolta tuntunut kun kisalähetyksiä ei ole tullut. Mutta eipä niitä olisi jaksanut paljon katsoakaan. Sää ollut hieman lämmön puolella nyt iltapäivällä.Aamulla kun kävin ottamassa  Imodiumin  oli  tähtikirkas ihana yö. Pakkasta muutama aste.
Eipä tässä juuri muuta kerrottavaa ole kun ei ole mitään tapahtunutkaan ja jotenkin väsymyksestä ja kehon vieläkin heikosta kunnosta johtuen ei jaksa  keskittyäkään ajatuksiin.
Mukavaa iltaa, hyvää yötä ja oikein hienoa torstaita. Jos sitä vielä jaksaisi hetken verran chattailla  facessa. Siellä kivoja keskustelukumppaneita löytyy. Vaikka nyt on ollutkin hiukan hiljaisempaa. Silti fiksuja naisia  siellä mulle kirjoittelee kun menen sinne Joskus harvoin käy joku mieskin chattaamassa. Julia on työssä nyt iltavuorossa ,aamupäivällä juteltiin ,kyseli vointeja. Ystäväni kanssa soittelen ehkä lyhyen soiton ja yksi existäni ,joka muutama blogi sitten kirjoitti omalla nimellään tsempitkin tuonne kommenttipuolelle soitteli myös. Moro

Tauti painaa

Tiistai 25.2.2014 klo 21:44

On tämä kyllä raju vatsaflunssa joka nyt vaivaa. Sen kokeneet ovat kertoneet että se kestää myös pitkään. Joillekin oksennustautinakin  että ei pelkästään ripulina. Onneksi ei sitä ole ollut ainakaan vielä.Ripuli sittenkin on epämukavuudestaan huolimatta helpompi kärsiä. Nyt on kaksi valvottua yötä takana. Toivottavasti alkavanan  yönä saan unen. Tässä rinnalla on sitten tavallistakin flunssaa eli nyt elimistö puhdistuu oikein urakalla. Eikä tarvitse mitään suolihuuhtelua tehdä,elimistö tekee sen ilmaiseksi itsekin.
Kun eilen olin aivan toistaitoinen ,poikkeuksellisen kurja olo ja sunnuntaiyönäkin  niin tänään on helpommalta tuntunut. Kävin taxilla hakemassa apteekista lääkkeet Imodiumin ja maitohappobakteereja sisältävän purkin.Lääkityksen aloittamisen jälkeen on helpottunut.Toki vessassa on pitänyt käydä ,mutta harvakseltaan. Jospa se tästä näinkin vähällä menisi. En ole syönyt juuri mitään muutaman suupalan eilen ja tänään.  Onneksi on iso maha josta olen päättänyt pudottaa 5kg pikavauhtia ,takaisin normaalipainoon. Tämä nälkä ja kurjuus helpottaa sitä:Nestevajausta ja suolatasapainon häiriötä on . Sen itsekin huomaan,mutta sille ei voi  nyt mitään. Tosin kumppanini on sanonut että siitä huolimatta vaikka se suoraputkena tulee niin pitää ennenkaikkea suolatasapaino pitää kunnossa ja vaikka Jaffaa tai gefilusjuomia juoda. Jotain kuitenkin ehtii imeytymään elimistöönkin.
Huomenaamulla pitäisi lähteä Jyväskylän keikalle .Aika paljon ratkaisee aamun kunto,nyt juuri olen ajatellut lähteä.Sovitun keikan peruuttamisessa on kynnys peruuttaa hyvin korkea. Ja junassa saa levättyä .Tänään varasin hotellin ja pyysin naapuria hoitelemaan Fasua. Julia ja useat facen chattikaverit tosin ovat sanoneet että pitää ottaa huomioon kuntoni. Nuo keikat eivät ole kevyitä ,etenkin  ikääntyessään sen on huomannut.

Tässä tämän taudin kiromuksen kohdalla olen pannut merkille Fasusta uuden ,tai harvoin nähtävän piirteen. Se on lähes tauotta ,nukkumistaukojaan lukuunottamatta pitänyt musta huolta,ja selvästi hoivannut Ollut myös huolestunut Lähelläni ollut aina ,seurannut olemistani täällä kämpässä. Kun makailen sängyssä se tulee tassuttamaan ,hakee selvästi kipeää kohtaa. Kun sanoin että isin vatsa on kovasti kipeä se meni heti vatsankohdalle Makaamaan päälle ja nuolemaan. Yöllä kun joutunut kaksi yötä maximissaan 20 min välein istumaan pytyllä se on kehrännyt tavallsta kovempaa. Käy välillä jos makaa alempana katsomassa mun kasvoja ja nuuhkimassa hengitystä. Jos makaan silmät kiinni niin korva mun suun ja nenän edessä  ihan kiinni kuuntelee hengitänkö.Sille tämä on ollut juhlaa ,etenkin eilinen ja tämä aamupäivä kun makaan sängyssä. Hyvin suurin ja vakavin silmin ,ei tavallisesti  niin katso, on katsellut minua.Nyt illan suussa ja illalla se on nukkunut vuodesohvan suojapeitteen alla kun jonkinlaisessa kunnossa olen. Valvottuina öinä olen sille sanonut monta kertaa että Fasu menee omalle tyynylleen nukkumaan  mutta ei se sängystä ole lähtenyt mihinkään. Todella hellyttävää sen välittäminen ja hoito .Muutenhan tässä yksin asuessa muita ei olekaan Kaverit ovat ihanasti tsemppiä lähettäneet ja Julia monta kertaa soittanut.
Eilen tuli neljä vuotta siitä kun mulla paikallinen lääkäri totesi Psan olevan liian suuri ja sen isokokoinen normaaliin eturauhaseen ,joka on noin 60 gr painava ja pieni. Ei ollut ihan hommat hanskassa nuorella mieslääkärillä kun räväytti että suurella todennäköisyydellä teillä on eturauhassyöpä. Kun sisko oli haudattu neljä päivää ennen ja sisällään kävi läpi sitä niin turhan suurelta uutiselta se tuntui. No,se sitten todettiin liikakasvuiseksi joka leikattiin ,se liikakasvu pois vasta syksyllä. Siinä vaiheessa siinä oli syöpäsoluja yksi prosentti. Tosin  se oli virhe. Jossain vaiheessa oli 18 % luvusta jäänyt kahdeksan pois.
sauna rentouttaa. Otin hyvin vähäiset löylyt. Siellä ei muita ollutkaan kun kävin. Mutta siitä huolimatta pukuhuoneessa kuivatessa alkoi huimaamaan hetken. Onneksi meni ohi. Se että ei ole mitään sisällä ja nestevajausta on sen varmaan teki.

Sosiaalimen puoli on toiminut hyvin Ihan asiasoittoja ja sitten kaverien juttuja. Ei ole vaan oikein jaksanut mitään kevyttä läppää heittää että on jaksanut asiakassoittoihin ja  luonani käyneeseen asiakkaaseen keskittää energiaa.Nyt illammalla on sitten facessakin ollut ihan hyviä keskusteluja , muuten käynyt sunnuntai-illan jälkeen siellä hyvin  vähän.
Kello on nyt 22.30.Vielä valmisteluja matkaa varten ja sitten nukkumaan .Toivottavasti saan kahden yön valvomisen jälkeen nukuttua.
Palaillaan sivuille.Jos jaksan niin huomenna tai ainakin sitten myöhemmin .Hyvää vointia ja nukkukaa hyvin.

Tunteiden tulvassa sairaana

Maanantai 24.2.2014 klo 17:41

Moi. Se on alkanut viikko  jälleen kerran Lämmintä kuusi astetta,loputkin vähät lumet sulamassa. Eilen pienempi tuuli ,tänään aika voimakas.Aurinko pilkisti hetken, kuitenkin pääosin pilvinen päivä.Pimeä tulisi jo myöhään jos ei olisi näitä pilviä Lauhalla mennäään ainakin 10 seuraavaa päivää. Toki maaliskuulla voi olla vielä joitakin lumisateita  mutta harvoin on päivät kylmiä.Voi kyllä sanoa että kevät on voittanut.
Eilen aamulla heräilin tutusti Fasun kanssa sunnuntaihin. Odotetusti mielenkiintoiseen. Oli kisojen viimeinen päivä. Makailin niin myöhään vaikka en koko yönä hyvin nukkunutkaan että miesten kuningasmatka50 km oli käytännössä ohitse kun avasin tv-n. Kuten arvata saattoikin siinä ei suomalaisille palli kutsunut ,ihan siedettävän hyvin he hiihtivät jotka maaliin pääsivät.Kisat menivät yli odotusten hiihtäjiltä ja kiekkomiehiltä,muilta alavireisimmin.

En viitsinyt lähteä kylälle syömäänkään ,kipeänä ei oikein jaksa,ja myöhemmin ei muutenkaan.Tällä ilmalla voi kivasti tuulettaa kämppäänsä, on niin lämmin.Eilenkin pitkän aikaa parvekkeen ovi oli auki.
Aikavarauksia on eilen ja tänään tullut Jyväskylään ja Saloon Melkein täynnä ,mutta  vielä mahtuu muutama Kaksipäiväiselle  Jyväskylän keikalle  useampi. Ihanaa kun on tulijoita antaa kivasti uskoa hommaan ja jäähään siitä aina jotakin käteenkin. Kumpanakin päivänä jo kahdeksan aikaa aamulla tuli eka soitot. Onneksi olin hereillä jo.


Sillä Julia-rakkaani tuli käymään luonani eilen Lauantaina kun soiteltiin sanoi että nyt on 9 tuntia aikaa sunnuntaina.Tuntui niin valtavan hyvältä ja onnelliselta, sydämen lottovoitolta kun kaunis ja hellä rakkaani tuli. Luoja on luonut meistä hänen kanssaan ikuisen toistensa vierelläolijan ja -kokijan. Hänen kanssaan kiersimme  tämän kylän ,ketään tuttuja ei nähty. Oikeastaan toivoin että oltaisiin tuttujani tavattu.Fasu oikein nautti ja kehräsi kun Julia tuli ja oli.Se tykkää tosi paljon Juliasta. Joskus sanonutkin sille että tyypillinen mies. Kauniista, muodokkaasta ,iloisesta naisesta tykkää.Meillä jo hieman ikääntyneimmillä herroilla on  nuorista ja keski-ikäisistä miehistä poiketen sitä silmää enemmän.Söimme, pidimme toisiamme lähellä ja ennenkaikkea   keskustelimme  tosi paljon Meistä ja muistakin. Kun kisat päättyivät hän lähti kotiin. Kuuman suudelman ja intohimoisten käsien tuli minussa ja toivottavasti hänessäkin.

Katselimme  kiekon loppuottelun Toivoin ja tiesinkin että  Ruotsin pellet saa turpiinsa ja niinhän se onneksi meni.Pronssiottelun tuloksen veikkasin 4-2,ne neljä maalia tulivat Suomelle Eilen veikkasin 3-1, ruottalaiset eivät saaneet edes lohdutusmaalia. Varmaan niillä oli pukukopissa kuitenkin lohtututti,lapsosille sellaista kuulemma tarjotaan,sanoi rakkaani.
Kisojen päättäjäiset olivat kauniit, siinä itku tuli useammankin kerran kun katsoin niitä. Todella  taidolla laadittu .jäähyväisten kauneuteen sopiva ohjelma.Mitä kaikkia tekniikalla ja taiteella saa aikaan se oli aivan huikaisevaa. Niin tosi koskettavaa.Kun neljän vuoden kuluttua on avajaiset Koreassa niin paljon sitä ennen tapahtuu. Yhteiskunnassa,jokaisen elämässä.Elämä on ihana suuri palapeli johon sopivaa palaa jokainen omassa elämässään ja ihmisten kusiaispesässä rakentaa.Sanoinkin Julialle että onkohan mua ja Fasua enää olemassa,voidaan katsoa isommassa kisakatsomossa ,pilven lähellä kutsuvierasaitiossa seuraavia talvikisoja. Niin moni muukin on lähtenyt ,nuorempiakin samaan katsomoon,vanhemmista puhumattakaan. Julia sanoikin että älä ajattele tuollaisia Hän yhtä hyvin erittäin kovakuntoisenna urheilevana naisena ,silloin 32 vuotiaana voi olla jossain tuhkattuna. Vaikka meitä hyviä ennustajia on paljonkin  niin kenellekään ei elämän päivien kalenterimerkintöjä näytetä niin että siihen jälkimerkintöjä ei tehtäisi.

Kun Julia lähti iski aivan massiivinen haikeus,surullisuus, ikävä. Paljon se johtui siitä että kisojen päättäjäiset toivat tunnetyhjiön ,mutta vielä enemmän asiasta jonka päätin eilen päivällä.Tarkalleen 13.08. Päätin sen ilman Julian vaikutusta ,enemmänkin hän sen voimakkuutta hämmästyi ja mulle tosi harvinaista päättävyyttä. Vahvaa kuin kallio. Silloin päätin jättää  ikuiseksi ajoiksi taakseni naisen joka on ollut erilaisissa tunnerooleissa ja käytännönkin asioissa elämässäni vuosia.Miettinyt viime viikon tarkoin analysoiden mitä exäni kanssa meillä oli.Voi olla että hetken häivähdyksen ohimenevän tuokion saattoi olla rakkautta,enemmän ystävyyttä ja kaveruutta.Myös jonkinlaista tukihenkilöroolia  molemmilta toisilleen . Joskus aikoja jolloin oltiin tosi avoimia ja lähellä elämässä toisiamme.  Mutta en tiedä oliko se rakkautta ,ainakaan exältä. Viime viikon analysoinnissa yhä enemmän tulin siihen että ei. Ja oliko se mullakin tunnetta  paljon nuoremman ,lapsoseni ikäisen naisen kanssa.Me annoimme toisillemme harhaa.Joskus jopa hetken kaunistakin.Kuitenkin se ei ollut syy että minä katkaisin kaiken yhteyden.Se johtui siitä että hän ei kestänyt eikä kestä ikinä tulevaisuudessakaan yhtään kriittistä arvostelua mutta loukkaa ja haavoittaa kyllä itse tiheään toistuvasti.Mielestäni myös  kovasanaisessa  kaunistelemattomassa kritiikissä joka on todellista ei ole  normaalin ihmisen toimintamalli lopettaa chattiyhteyttä, olla soittamatta tai sulkea puhelin jos soitan ,olla vastaamatta edes hyvän yön ja  hyvän huomenen tekstareihin. Ei sellainen ihminen kuulu mun elämääni .Mua saa loukata kuinka paljon ja asettua vihollisteni leiriin kuten nyt Mutta sitten myös rankatkin mielipiteet ja asiat itsestä on kestettävä ja kuunneltava sekä kirjoituksiin kommentoitava.Kukaan muu ystävä,kaveri, tuttava ei toimi niin.Että ei olisi kanavat auki.Se ennustus ainakin menee ihan nappiin kun sanon että exälläni tulee olemaan koko elämänsä äärimmäisen vaikeat ihmissuhteet ellei ihmisenä muutu. Hyväksymään kovatkin arvostelut ja olla linjat auki ihmisiin . Miesten kanssa varmaan vielä vaikeampaa kun naisten

Eihän tämä mullekaan kivutonta ole. Eilen illalla ja tänään aamupäivällä en vielä olisi näin kohteliasta tekstiä pystynyt tekemään ,koko tunteiden koettu kirjo oli syvältä sisältä hyvine ja huonoineen asioineen nousemassa ylös.Se sittenkin kuitenkin  sattui eilen päivällä,illalla ja tänä aamupäivällä kun työstin tätä . Kun tämän kirjoittamani lisäksi myös kaikki kauniit jutut ja yhteiset kokemukset tulvivat minusta ulos.Oli tosi sekasortoinen tunne.Kun tiesi ja tietää että avaamalla  tukitut kanavat asian olisi voinut hoitaa.Viime vaiheessa myös se että halusin ja haluan jakaa hänen hyvätkin juttunsa. Lähetin kauniita viestejä tekstarilla  kun hän nautti odottamaansa  ihanaa huippukokemusta täällä Helsingissä. Niihinkään ei  mitään kiitosta ,sen sijaan nyt sunnuntai-illasta on känny toistanut viestiä mulle että  henkilölle lähettämäänne viestiä ei voida toimittaa hänelle. Se oli yksi ratkaisevista asioista kun tein irtautumisen päätöksen Mulle ei jumalauta kukaan muija laita tekstariestoja.Eikä ole kyllä muut koskaan asettaneetkaan. Ja mullakin on kunniani jota ei loukata eikä etenkään nainen jonka kanssa ollaan koettu paljon. Tässä viime viikon aikana yhteisiltä fasetutuilta on lisäksi tullut kertomuksia joissa he ihmettelevät että miten se saattoi mua selän takana loukata. Niinkuin kuulemma on tehnyt.
No nyt on kaikki seesteistä,ehyttä kaunista kun ratkaisu yhteyskatkojensa vuoksi on tehty. Yllättävänkin kevyttä.Julia eilen ja tänäänkin on väittänyt että kyllä te vielä asiat keskustelette ja ehkä chattaatte. Olen sanonut että ei,Julia. Juna meni jo minä jatkan siinä junassa eteenpäin.Yhteinen ystävämme oli eilisiltana nähnyt sellaisen unen jossa tämä nainen jäi asemalle muuttotavaroidensa kanssa huutaman ja heiluttamaan mulle kun ajoin junaa ja jätin hänet laiturille Vaikka millään ei olisi halunnut Viisaintahan se olisi hänen puoleltaan antaa näiden viimeisten asioiden selvittää.Mutta enemmän empaattista ja ymmärtävää ihmistä se edellyttäisi.Mutta jokaisen asian jonka jättää selvittämättä löytää edestään oman tai lähipiirin asioiden kautta ja  ne eivät ole kaikki kivoja.Sen olen niin monen kohdalla huomannut ,omalla ja hänenkin. Kaikkien meidän ihmisten.

Tänään  aamulla alkoi soittoja tulla paljon. Fasukin hermostui kun juuri kun  pääsin kahdeksan .Yhdeksän aikaan sänkyyn soi puhelin ja onneksi ,mikä hienointa ,aikoja tuli. Olin jo noussut ylös kun yksi soitto tuli kadonneesta koirasta. Sen kuvaa olen katsellut fasesivullani ja oikein keskittynyt siihen. Kuvat tulivat hyvin vahvasti ja myös sisäinen tunne koirasta. Yritin siitä soittaneelle henkilölle kertoa missä se on  mutta on se puhelimessa aivan tarkkaan vaikea selittää. Vaikka jonkun kummun sen lähellä, korkean kiven ja vahvaoksaisen puunkin näki. Sitä olen toivonut että toivottavasti koira löytyy pian. Se on hirvittävää kun rakas lemmikki on kateissa.

Tämä päivä on ollut ja eilinenkin iltapäivästä vatsataudin ,ärhäkän päiviä. Todella voimaton olo päässä jo kauan ollut ollut omituinen tunne syventynyt ja  syömään en ole pystynyt juuri lainkaan. Täytyy nyt toivoa että huomisen aikana tämä helpottaisi että pystyisi menemään työhön On ollut pakko levätä välillä, siltikin jotenkin tässä yksin ollessa pelottaa.Vatsataudin aiheuttaa ympäri Suomea kiertävä virus,tämä kestää 2-4 päivään ,nyt on toinen ja ärhäkämpi päivä.
Eilen päivitin facen ,tänään en ole halunnut ja jaksanut  siellä käydä. Enkä juurikaan käy. Sinne liittyy liian paljon kauniita iltoja ja päiviä ihanin hetkin mutta myös ahdistusta ja pahaa kun jotain jota odottaa siellä ei ole. Pitää yrittää syödä jotain ,kaupasta hain ostokset äsken
Hyvää vointia teille,ihanaa iltaa. Minä jatkan matkaa,päätepysäkille asti. Moikka.

Kiekkohuumassa.

Lauantai 22.2.2014 klo 21:17

Moro. Saa nähdä kuinka tässä  ollenkaan saa arjen asiat kulumaan kun Sotshin  olympiakisat loppuu huomenna. Eilenkin tarjosi jääkiekko aivan huumaavia jännityksen hetkiä, todellista draamaa jota parhainkaan teatteriesitys ei koskaan tarjoa tai konsertti ,näyttely tai mikään muukaan.Vaikka  nuo hapansilakkamaan kanarialinnut voittivatkin matsin harmittavasti yhtä hyvin se olisi voinut kääntyä Suomelle.Ottelussa Suomi pelasi fantastisesti,huonolla tuurilla hävittiin kultaotteluun pääseminen. Tämäkin päivä tarjosi todella jännittäviä tuokioita Naisten kuningatarmatkalla  30 km hiihdossa norjalaistrion karkuun pääseminen heti alkuvaiheissa vähän latisti tunnelmaa. Mutta aivan fantastista oli nähdä että Kerttu jälleen taidollaan ponnisti niukasti neloseksi. Ihan loistava osoitus häneltä jälleen.
Illan jääkiekko-ottelu pronssista oli huikea näytös suomalaisleijonien taidoista ,yhteen tavoitteeseen pyrkimisestä, yhteistyöstä ja taistelutahdosta.Kyllä siinä jälleen ääneni karheaksi karjuin maalien tultua. Tömisti  lattiaa ja annoin rumpuni Anolin soida voiton rytmiä joka maalin jälkeen Oli aivan fantastinen ilta.Itkin itsekin kun Teemun ja muiden sotaratsujen jäähyväishaastattelua katselin. Niin itkivät suuren tunteen hetkellä Simo Salo,Teemu ,varsinkin Kimmo Timonen ja  toimittaja Kaj Kunnas. Jotain kuin pyhää oli siinä hetkessä Ainutkertaista. Kun voittaa olympialaisten pronssin se on tosi huikean fantastinen suoritus.Toukokuulla on MM-kiekko Ukrainassa jos sen  surullisen sekasortoinen tilanne ei sitä estä.Pelkään nimittäin että Venäjä tulee kisojen jälkeen puuttumaan tilanteeseen ja voi muodostua aivan järkyttäviä tilanteita. Tämän illan kiekon lopputulokseksi ennen ottelua veikkasin facebook-sivullani  Suomen 5-2 voittoa.No Suomi sai ne  5 maalia mutta jenkkirievut,poikasurkimukset pelasi niin surkeasti että eivät edes niitä kahta saaneet.  Mitaliennusteeni kisoista osui myös 100 % oikeaan. Ennustin 5 mitalia joista yksi kultainen ja niin kävi Huomiselta miesten 50 km hiihdolta ei  nimittäin tule mitalia Suomelle.
Näinä päivinäkin Julian kanssa ollaan juteltu,ja paljon ollaankin. Esim. kesäsuunnitelmista ja miten mun kannattaa olla suhtautumatta tiettyihin naishenkilöihin. Hyvin selventäviä keskusteluja joissa on tullut hyvää  naisnäkökulmaa esille. Tekstareita on paljon vaihdeltu muidenkin ystävien kanssa. Tänään soittelin äidillekin.
Eilen sateli lunta aika tiheästikin  hetken Tuokion näkyi aurinkokin, keli oli siinä nollan tuntumassa, aamulla. Tänään sitten on ollut sadetta aamulla,sumun kautta selkiytynyt ilma. Nämä sivukadut ovat koko talven olleet hyvin liukkaat.Kesätennareilla kun kulkee niin luisto on helkatin hyvä mutta pitoa ei lainkaan Siitä taas eilenillalla kun tulin kaupasta sain elävän ja kipeän tuntemuksen.  Lensin oikein tosi rankasti jäiseen tiehen  Siinä  molemmat jalat  olivat sivulla ilmassa. Lensin kylki ja olkapää edellä tantereeseen ja sain onneksi laitettua käsiä suojaksi. Vähän sattuivat kylki ja olkapääkin  mutta eniten jo valmiiksi aikaisemmasta kaatumisesta ruhjeilla ollut polvi. Verta alkoi tulemaan juuri vasta vähän aikaa kuntoutuneesta polvesta.Siinä säikähdin että nyt meni polvi ainakin ,ajattelin mennä päivystykseen mutta sitten se  illan ja alkuyön aikaan alkoi asettumaan Kolautin päätänikin .En tiedä kuuliko kukaan ja kuinka moni niin kyllä siinä miehen voimasanoja tuli sen 200 m mitä oli kun kotiin pääsi.Täytyy alkaa kulkemaan liukkailla  suojakypärä päässä ja ostaa polvisuojukset. Kirkkonummen kunta on hyvin kelvoton ja edesvastuuton asukkailleen yleisten tilojen ja väylien hiekoittamisessa ja suolaamisessa.  Välinpitämättömyydestä siinä on kyse Talveksi varattujen kunnossapitomäärärahojen puutteestakaan ei ole kysymys Tänä talvena on alle 5 kertaa jouduttu esim auraamaan.Tänään taas oli kaikki jäät sulaneet kun on ollut 4 astetta lämmintä ja aamun sade.

Jonkin aikaa on jo tullut mulle tekstareita  joissa 0700 ja 0600 alkuisiin numeroihin hyvin eroottissävyisillä viesteillä pyydetään soittamaan . En ole soittanut  vaikka kiinnostanut onkin.Mutta noihin alkunumeroihin soitto on hyvin kallista.  Jotkut miestutut ovat soitelleet ja sitten onkin tullut puhelinseksille hintaa kun on tullut seuraava lasku. Niitä nimittäin joillekin muille tutuille on myös tullut.
Eilinen päivä meni myös niin että miesasiakas kävi mulla ja illan tein keskustelupalstalle  ennustusvastauksia tässä blogissa.

Loton kävin jättämässä ennen saunaa,viime viikon 40 euron pikkuvoiton lunastin.Vatsa ollut muutaman päivän erittäin kipeä,en tiedä mikä sitä vaivaa. Olisko stressi.Välillä elämänhalu on suurempi ,välillä pienempi. Kaikilla ,mullakin.Muutenkin väsyttää kun aurinkoa ei juuri näy.

Olen seurannut seurannut mielenkiinnolla eduskunnassa olevaa ja myös julkisuudessa käytävää keskustelua kauniisti sanottuna  sukupuolineutraaleista avioliitoista. Se on herättänyt jopa valtiopäivillä suuria tunteita.Osuvamman mielipiteen mitä luin esitti  kansanedustaja  Teuvo Hakkarainen Että Hakkaraisen rinnasta ei maitoa tule vaikka kuinka lapsi tai kumppani imisi. Olen ajatellut joskus että hyvin kinkkinen juttu Toisaalta rakkaus on niin kaunis ja jokaiselle kuuluva etuoikeus elämässä että sillä perusteeella ei saisi avioliittoa kieltää. Jokaisella on oikeus rakkauteen ja avioliittohan on vain sana jonka ympärille on muodostettu perinteitä.Tuskin avioliittoinstutaatio siitä kärsisi vaikka se homoille ,lesboille, transseksuaaleille ja muille hyväksyttäisiin Mutta sen sijaan en hyväksy että he saavat adoptoida lapsia. Se on luonnotonta sekä lasten henkisen kehityksen kaikilla tavoin että myös perheajattelumallin mukaan Kyllä perheen aikuiset muodostaa aina nainen ja mies. Päinvastoin olen sitä mieltä ollut ja olen että jos on naisilla tai miehillä aikaisemmista heterosuhteistaan lapsia yhteiskunnalla pitäisi olla pakotteet luovuttamaan lapset heterovanhemman huollettavaksi. Ei Ilmari tai Jalmari  tai  Emilia tai Amalia  yhdessä  asuessaan  pysty antamaan lapselle normaalia tunnemailman ja perhevuorovaikutuksen mallia.Kirkollisen vihkimyksen soisin sukupuolineutraaleille pariskunnille.

Paljon influenssaa liikkeellä nyt Tänäänkin ja eilen on monet tekstailleet sekä täältä etelä-Suomesta että myös tuolta muualtakin että ovat hirveässä flunssassa. Tänä talvena se onkin tavallista ärhäkämpi. Lehdet peloittelivat sikainfluenssan keski-ikäisillä ja nuorilla uhreilla sekä meillä hieman ikääntyneilläkin tehohoitoa vaatineilla hoidoilla. En ole ottanut rokotusta. Ne jotka ovat ottaneet ovat hyvin monet sanoneet että siitä tulee paha olo. Olen sen verran yleensäkin elämässä fatalisti että katson että jos se ei muhun iske niin sen ei ole tarkoituskaan iskeä. Jos iskee annan elämän tehdä  ratkaisut kuinka kehittyy. Vaikka sen saisinkin ilmaiseksi kahdellakin perusteella  Olen yli 65 vuotias ja mulla on todettu joskus astma.
Eipä kai mulla muuta. Valvon vielä puoliyöhön, käväisen fasessa. Ja oli Julian kanssa juttu että soittelisin vielä.Tähän vielä kevennystä Kun mulla on tuo shamaanirumpu jonka nimi on Anoli ,yhdistelmä nimistä Anitta ja Olli  niin Julia ehdotti vitsinä että jos sen uudelleen aikuiskastaisi ja muuttaisi nimen joka olisi yhdistelmä Julian ja mun nimestä se olisikin silloin Julli. Mutta kyllä mä tuon Anolin taidan pitää sen nimenä.
Mukavaa yötä ,nukkukaa hyvin Ja kivaa lauantaita,huomenna sunnuntaita.

Välipäivänä ulkonakin.

Torstai 20.2.2014 klo 20:46

Torstai-iltaa toivottelen. Mukavan päivän päätteeksi. Tänään oli pitkästä aikaa olympialaisissa tauko suomalaislajeissa. Ehti tavalliseen ,perinteiseen rytmiinkin mukaan. Iltapäivällä kävin kaupassa. Erään ystäväni kanssa soiteltu,tai hän on soitellut. Monta kertaa ollaan yritetty josko onnistuisi  kaveruus. Mutta aina  siihen on liittynyt kymmeniä tekstareita,ihan viime aikoinakin. Jonkinlaista minun kontrolloimastani. Minä pidän häntä kaverina siinä kun isoa joukkoa muitakin ja hän aivan kuin imee kaiken minusta.Jopa ajankäyttönikin. Sinänsä surullista että minä en voi enkä halua tuntea rakkautta ja hän puolestaan kuin pakottaa minut rakastamaan Johon en halua enkä pysty. Kun hän ei ole edes vapaa.Sitä mulle ainakin hyvin stressaavaa juttua nyt viime yönä ja tänään kahteen pitkään otteeseen joutunut  käymään läpi hänen kanssaan.Eikä hän luovuta. Surkeaa.

Illan hieno hetki oli siinä kun eilisen hiihdon mitalit jaettiin Sotshin keskustassa Mustanmeren rannalla. Sykähduttävä hetki näin penkkiurheilijallekin. Sitä oli  hopeamitalien jako. Iloisten ja positiivisten sekä onnellisten naisten myönteinen , tulevaisuuden ja tämän hetken kokemuksen nauttiminen.Se aito riemu jonka he halusivat jakaa muillekin.Vielä paljon vaikuttavampi oli miesten kultamitalien jakaminen.Siinä kyyneleet silmissä ja pala kurkussa katselin kun synnyinmaani kaunis lippu,maailman kaunein nousi ylös .Kohti tummaa  illan taivasta. Ja takana ikuinen tuli,olympian tuli tanssi yhteyden voimaa. Kun suomalainen urheilujohtaja laittoi kullalta säteilevät taistelun kunniamerkit,kultamitalit sankarien kaulaan. Kun Maamme -laulu kajahti soimaan ja Iivo sekä Sami lauloivat rakasta ylistyslaulua  maallemme sydämessäni tuntui jotain hyvin suurta,jotain hyvin kaunista.Siinä he seisoivat sensaation jälkeen juhlittuina. Jotain hyvin vaikuttavaa oli että jo valmis kansainvälinen  huippu ,tammikuussa 1992 syntynyt pienen ,tuntemattoman Vieremän suuri poika ja Lapin revontulien ja tunturilakeuksien sydämestä voimansa ammentanut toukokuun alussa 1981 syntynyt aito  Lapin mies olivat elämänsä juhlahetkessä. Iivolla niitä tulee vielä monia.Sen tiedän.Kyseessä on sitten edellisen olympiavoittajan .1998 Muka  Myllylän jälkeen ylivoimaisesti suurin hiihtäjä. Lähellä samaa on muutama muukin Samoin naisten puolella on onneksi tulevaisuutta Erityisesti viimeisissä olympialaisissaan olevan Samin  viimeisen startin krrun tuonut hiihto oli jotain hyvin koskettavaa. Olen aina pitänyt hänen aidosta,luonnollisesta tavasta haastatteluissa. Jotain jänkien syvää viisautta.

Tänään kävi asiakaskin  luonani. Hyvä yli tunnin juttutuokio olikin..On hienoa että on ihmisiä joiden kanssa voi keskustella  asioista jotka painaa avoimina ovina ja haavoina mieltä. Ystävän joka tuntee pitkältä ,hyvin pitkältä ajalta läheisesti mun. Tänäänkin soittaessani tunsin tarvitsevani tuoreisiin tunneasioihin  jonkinlaista selkiyttämistä. Mitä kaiken puhumattomuuden tai sitten toisen kohdalla liikaakin puhumisen kautta ei voi selvittää. Julia on ihan hyvä juttukumppani,positiivinen ja tsemppaava nainen  mutta tuntenut mun vain runsaan vuoden. Ystäväni jotenkin hyvin realistisesti tuki ja vahvisti omia ajatuksiani tulevaisuuteen. Siihen että ne oikeat naissuhteet ovat täällä lähellä, mieluummin elämää kokeneissa,tasapainoisissa ja vaikeatkin tilanteet oikein kohtaavissa ja hoitaneissa naisisssa. Ei niissä jotka eivät ole itsensä kohdalla minkäänlaisessa normaalitilassa ja asuvat pikkuympyröissään. Toki 60  nainen on itsensä löytänyt ja tasapainoinen nainen. Tietysti sitä voi olla 40-50 vuotiaskin mutta mun kohdalla viime aikoina ei vaan niin ole ollut näissä suhdejutuissa.Jopa alle  30 v pystyy kohtaamaan haasteet ja ottamaan kritiikin joka on rakentavaa paremmin vastaan ja toisaalta suhteessa antamaan ilmaa olla.

Iltalehtiä olen lukenut. Mukavaa ja ihanaa luettavaa ollutkin.Tänään tuli tänne eteläänkin lunta. Kevyt valkoinen vaippa satoi hyvin liukkaille  tienpinnoille. Tuuli  puhalteli navakasti.Huomiseksi on jo ennustettu lauhaa etelätuulta ja sadettakin. On tämä talvi ollut ihanteellinen monessakin mielessä.

Huomenna on taas kisapäivä ja etenkin todella jännittävä Suomi-Ruotsi jääkiekko-ottelu. Siinä on kyllä trilleriä tarpeeksi huomiseen. Nyt en ole katsonut mitä muuta on mutta muistaakseni naisten 30 km  hiihto  myös. Vielä tänään käväisen päivittämässä facen ja sitten puran kysymysten tulvaa täällä keskustelupalstan puolella. Niitä onkin huomaamatta paljon tullut. Näyttää olevan että myös blogipalstoille on tullut joitakin kommentteja.Yhden jouduin poistamaankin koska siinä ei ollut tunnistetietoja vaikka muuten asiallinen juttu ja hyvä olikin. Olen pahoillani kirjoittajan puolesta .Jos haluat kirjoittaa niin laitapa nimitiedot mukaan ja juttusi oli oikein hyvä. Siitä kiitos.

Nyt toivottelen hyvää yötä,nukkukaa hyvin.

Urheilutunnelmissa ja muuta juttua

Keskiviikko 19.2.2014 klo 19:56

No niin .Joo. Kirjoitin äsken puolitoistatuntia  blogia tähän ,melkein sain valmiiksi  Mutta sitten tämä  läppärin räppänä jumitti ja sylki tekstin pois. Vitutti.  Kokeilen nyt uudelleen ja melkein joka lauseen jälkeen tallentaen. Jos edes lyhyen pikaraportin ajan tämä toimisi

Tämänkin päivän istunut television ääressä. Seurannut kisoja.mahtavan loistavaa suomalaisjuhlaa. Jos  tähän mennessä on tullut vain joitakin suomalaisonnistumisia tämä päivä  oli sitä kokonaan. Naisten pariviestistä odotettiinkin  mitalia  ,se oli etukäteislaskennassa. Suomella on ollut laittaa niin hyviä naispareja mukaan viesteihin. Komeasti Kerttu ja Aino-Kaisa leiviskänsä hoitivatkin.  Vaikka välillä  jo tuntui että mitali menee sivu suun.Jo kolmas hopea tuntui upean kamppailun jälkeen aivan mahtavalta.
Miehiltä ei odotettu juuri mitään Sitäkin valtavammalta  ,fantastisemmalta ja upeammalta tuntui se kun heidän hiihtonsa kulki kuin höyhenenliito kevyesti. Parit oli onnistuttu valitsemaan joukkuenjohdon taholtakin ihan oikein. Miehissäkin Iivo ja Sami hiihtivät mahtavan yhteishiihdon Ja miten jännittävässä tilanteessa loppuun asti.Kyllä tässäkin kämpässä oli aikamekkala kun Suomi hiihti kultaan ,yllätyskultaan. Huusin ,hyppelin , taputin käsiäni ja kiljuin kilpaa tv-n tosihyvän selostajan Jussi Eskolan kanssa  viimeiset sadat metrit kun selvisi että  kultaa tulee. Sitten kun  soi Porilaisten marssi heti sen jälkeen niin voimakas ilon ,onnen ja kiitoksen itkuhan siinä tuli. Nappasin shamanirumpuni Anolin tuosta ja ensin hopean ja varsinkin kullan jälkeen  soitin ,paukutin oikein tehoilla Kalinkan ja  On maista kaikista  sittenkin :Sen tunteiden purkauksen jonka hienot hiihdot toivat annoin täysillä tulla. Sen kyllä varmaan kuuli vielä naapuritalotkin.Fasukin katsoin hiihtojen loppuosuuksia ja suu puoliavoinna mun tuuletuksiani. Oli taivallisen ihana päivä. Katsella ja kuunnella televisiossakin ihmisten iloa ja liikutusta.Kun vielä kiekkojoukkue pääsi askeleen kohti unelmansa täyttymystä niin oli tosi fantastisen hyvä päivä näin kannustajanakin nauttia  toiveiden täyttymisestä hiihtäjillä ja sitä kohti pääsemisestä kiekkomiehilläkin. Ennen kisoja jo veikkasin viittä mitalia joista yksi kultainen. Ennustuksesta puuttuu vain yksi. Senkin uskon vielä tulevan.Ja ettei vaan olisi hopea  kiekosta.Tämä on sellainen fiilis enemmän kun ennustus.

Onneksi päivällä ei kukaan soitellut ,en olisi vastannut. Vasta nyt illalla vastasoiton kilauttanut ja tekstareitakaan ei paljon tullut. Kaverit ja ystävät tietää että en vastaa kisojen aikoina ,he eivät soittelekaan.Nyt on sitten tässä tullutkin soittoja ja tekstareita illan mittaan. Myöhemmin menen  vielä facen puolelle. Siellä treffejä kolmenkin kirjoittajan kanssa odottamassa.
Pitäisi soitella vielä Fasun kaverille,ystävälleni. Ja hesalaiselle teologiystävälleni ,nuorelle naispapille .Hänen kanssaan käydään välillä juttelemassa muutenkin ,pubeissa ja ravintoloissa kaljoilla. Joskus hän käy täälläkin . Naimisissa olevana ,pienten lasten äitinä  oman vapaan järjestäminen on joskus  hänelle haastavaa. Väärinkäsitysten välttämiseksi korostan sanaa kaveri.Tässä osa lukijoista ei saamani palautteen mukaan osaa tajuta järjellään selvää suomea. siksi noita tarkennuksia. Hänellä on aika paljon näitä rajatiedon juttuja  joista on kiinnostunut ja joihin osallistuu Mutta minun tavoin terveen järkipohjalla.
Hän oli muuten sitä mieltä torstain ihmejutuistani että jos poikkeuksellisen voimakkaan meediokokemusten positiiviset kokemukset ja mielentunteet laukaisvat niin voimakkaan muut tunnereaktiot. En tiedä ,voi olla.
Mutta nyt menee hyvin. Iltaan tuli omaa aikaa kun ei ollutkaan perusturvajaoston kokousta Sihteeri ilmoitti että ei ollut tullut käsiteltäviä asoita.Politiikan uuden aluevaltauksen kohdallani teen kun lupauduin vaalivalvojaksi  toukokuun Eu-vaaleissa . Mielenkiintoista nähdä sekin. Vaikka  ylikasvaneet tytöntylleröt ja pojanpallerot mua vanhukseksi ja vanhaksi höperöksi ukoksi loukkaakin ja satuttaa niin heti tuli heillekin terveiset että kokenut aikuinen saa aina uusia asioita oppiakseen
.Nyt on kiire kauppaan  että saan olutta.Sen myynti lopppuu aina 21.00 mutta eiköhän tässä tämä päivä. Hyvää yötä.

ydää

Viikon varrelta.

Tiistai 18.2.2014 klo 18:06

Tässä on peräti viiikko vierähtänyt johtuen erinäisistä syistä kun olen viimeksi käynyt sivullani. Ensin oli keikka  Pyhäjärvelle ja siinä vierähti kolme päivää ja sitten ei toiminut läppäri  sieltä palattua .Kun sen kuntoon sain on kisoja katsellen mennyt vapaa-ajat melko tarkkaan. Jos tästä tuntuu tulevan kovin pitkä blogi teknisistä syistä ja lukemismukavuudesta johtuen sen jaan kahteen osioon . Mutta katsotaan Ei kun kaivamaan muistitikkua päässään ja päiväkirjan sivuja
Sää on ollut koko viikon hyvin lauhaa.Täällä kotikonnuilla kokonaan plussalla ja Pyhäjärvelläkin vain yhtenä aamuna oli muutama aste pakkasella. Eli varhainen kevät etenee. Viime viikon puolella ja vielä viikon lopullakin oli hyvin sumuisia päiviä täällä. Pyhäjärvi on sen verran pitkällä merestä tai isoista vesistä että sinne ei usva nouse niin herkästi.Vaikka järvi(ä) sielläkin on. Täällä vaikuttaa lauhan sään lisäksi meren läheisyys utupilviinkin.
Ihanaa tämä sulavan ,ohuen lumipeitteen suojasää on. Mieltä virkistävämpää toki olisi aurinkoiset,kirkkaat päivät

Keskiviikkona valmistauduin matkaan .Täytin matkalaukun täyteen tavaraa.Turhaan sellaisia määriä yleensä  raahaan mukanani, mutta varmuuden vuoksi varaudun. Nytkään en olisi keikalla tarvinnut Kaikki olisi isompaan selkäreppuuni mahtunut. Auto ei ollut käytössä. Fasu pääsi taxilla,oikein nahkapenkkisellä Volvolla hoitopaikkaansa. Yleensä taksit ottavat eläimet kyytiin,etenkin korissa kuljetettavat kissat ja ja pikkukoirat.Harva jättää ottamatta. Silti tilatessa aina mainitsen myös että toinen matkustaja on kuljetusboxissa kulkeva kissa. Kun ajoin taksia niin koulutuksen yhteydessä sanottiin että mitkään säännöt ei sido kuljettajaa ottamatta lemmikkkieläimiä. Jotkut eivät kuljeta koska autossa kulkee myös koiralle tai kissalle tai vaikkapa kanille allergisia ihmisiä. Kun itse olin kentällä niin yhden käden sormin oli laskettavissa ne jotka eivät kuljettaneet.Ne olivat sitten yleensä itse  eläinallergikkoja. Itseänikin eniten häiritsi työssä pahalta haisevat ,kosmeettisia tuoksuja käyttävät naiset. Eläimistä ja viinan hajusta ei ollut mitään  haittaa.
Fasu on mukava kuljetettava äänekäs poika ,osallistuu koko matkan keskusteluun kovalla äänellä Niin omassa autossani kun ajellaan kun taksissakin Mutta ei laske alleen boxiinsa eikä oksenna. Keskisuuret ja etenkin suuret koirat ovat sellaisia että niitä sitten onkin jo vaikeampi kuljettaa. Itsekin aikoinaan taxina tuntui iljettävältä kun valtava koira istahti takapenkille ja kuolaava,ruokoton suu  läähätti korvaan. Tahrivat jotkut vielä autoakin kuolallaan Toki sitten oli aina joskus harvoin koiran kanssa matkustavalla iso pyyheliina tai muu vastaava jolla pyyhki koiran naamaa jatkuvasti ja jotkut olivat niin fiksuja että myös istuinliina  koiran pyllyn alle oli mukana . Mutta aika paljon kyllä vastuuttomia omistajiakin oli.Kun ajoin suurimman osan isoja ,12-14 hengen  pienoisbusseja niin onneksi niissä oli tilaa koiran maata matkustamon lattialla ja ei ne päässeet räkimään naamaa kun oli välissä turvalasi.
Sitten torstaiaamuna  lähdin hyvissä ajoissa linja-autolle ja jatkossa junalla  kohti Pyhäsalmea. Oikein iloisin ja odottavin mielin lähdinkin että mitä kaikkea ihanaa keikkareissu tarjoaa.Olo oli vielä vähän flunssainen ja särkyjä oli Vakiovarusteeni tabletin kanssa toimien maisemat kulkivat nopeasti ohi. Helmikuun pilviset metsät ja pellot. Aika kiisi nopeasti kuin juna.Aikataulun mukaisesti tulin  Pyhäsalmelle. Miettinyt muuten usein kun olen siellä käynyt työssä ja ihmissuhteeni vuoksi onko oikea muoto sanoa tai kirjoittaa Pyhäsalmeen vai Pyhäsalmelle. Sillä ei ole yhtään mitään merkitystä kuinka Suomea puhuu tai kirjoitusopillisesti kirjoittaa mutta kuulemma muoto Pyhäsalmelle on oikea  Kun en mä  tai harva muukaan mihinkään salmeen menee pulikoimaan mutta salmelle kyllä.

Torstaina oli meedioistunto siellä.Herkkiä ,ihania ihmisiä oli kuusi istunnossa mukana. Sitä ennen jo erittäin hyvän ja kivan ystäväni kanssa kirjaprojektista oli tunnin palaveri. Hienossa yhteishengessä kaunista tekstiä ja monia ajatuksia herättäviä kuvia katsoimme.Meedioistunto oli koskettavuudessaan ja vaikuttavuudessaan yksi mieleenjäävimpiä 34 vuoden ajalta. Viestit jotka tulivat rajan takaa. Hyvin kauniin,lempeän ,herkän  helliä kohtaamisia istuntoon osallistujien ja rajan takaa tulijoiden välillä. Siinä liikutuksesta itkin minä,itki muut. Noissa meedioistunnoissa on suuria eroja. Aina ne ovat kauniita tilaisuuksia ja viestit koskettavia. Mutta sitten joskus  jopa taivaallisen syviä. Olen ajatellut että mikähän sen vaikuttaa Kun tiedän että vastaanottavat osallistujat ja minä välittäjänä ei paljon "ulkoisesti" poiketa tilaisuuskohtaisesti. Missä niitä pidän on tietysti erilaisissa paikoissa ,nytkin isossa hotellihuoneessa. En mä muutakaan osaa sanoa kun että ihmisten tunnekemia ja sisäinen kosketus on eri ryhmissä erilainen ja varmaan myös rajantakaa tulijoiden yhteystapa vaihtelee.
Sitten kun kaikki hiljeni ja jäin yksin niin alkoi aivan hirvittävä yksinäisyyden tunne, erittäin pelottavan ahdistunut olo. Mieleeni nousi kaikki muistot liittyen Pyhäsalmeen, kultaani siellä. Aikaan kun oltiin vielä yhtä.Niin kauniit hetket kun ajeltiin kaupungin eri puolilla emotionaaliset ja fyysiset yhteyden hetket. Kauniit illat ja päivät sekä yöt kun en yksin ollut vain alle 10 min päässä silloin ei ex-kullastani. Kun illat vietin hänen luonaan ja kanssaan. Mutta myös äärimmäisen pahat,surulliset pettymyksen ja tuskan tulimeret kun kaikki päättyi,silloinkin jouduin yksin hotellissa ne elämään läpi elämäni kipeimmässä kiirastulessa. Kun Paha oli läsnä jossain hotellin seinien ulkopuolella. Itkin ja vapisin silloin torstai-iltana ja tiesin illan edetessä että kutsua saapua iltaan juttelemaan tai tulemista syömään hyvän hotellin herkullista ruokaa ei tulekaan.Vaikka siihen ei esteitä ollutkaan  odotetulla saapujalla. Siinä sitten kun facen chattikin oli hiljaa ja vaikeni jo varhain niin tuli sellainen hallitsematon tunne paeta,lähteä harhailemaan Pyhäsalmen yöhön. Onneksi tajusin soittaa naiskumppanilleni Julialle joka säikähti mun ahdistunutta oloa  Hänen mielestään paniikkiomaista hallinnanmenetystä. Ehdotti että soittaisin ja pyytäisin tulemaan tai ottamaan vastaan keskustassa asuvan exäni. Mutta tiesin että se ei tulisi onnistumaan . Tiesin sen kaikesta mutta etenkin chattikäyttäytymisestä. Toisena vaihtoehtona erittäin läheiselle ,todella lämminhenkiselle ystävälleni soittamista Häntä en voinut kutsua hotellille enkä myöskään mennä hänen luokseen olosuhteiden vuoksi.Mutta tämä ihana  nainen ,ystäväni näki tekstarini, vaistosi muutamasta sanasta että nyt on iso hätä ja soitti mulle. Joku yhteys täytyi olla koska hänellä oli jo puhelin äänettömällä ja hän oli nukkumassa jo. Soitti välittömästi ja sain alkaa purkamaan sitä kauheaa tuskaani. Osaavana ja hyvin ystävän tavoin myötätuntoisena  ihmisenä hän puhui,kuunteli , oli se jolla on sydän. Kolmeen asti yöllä juteltiin ,kun sain ihmisen lähelleni ,vaikka puhelimen kautta niin siinä se " paniikinomainen ahdistuksen laukaissut hallinnanmenetys" korjautui. Siinä jutellessa vielä Julia soitti kaksikin tarkistussoittoa mutta kun kuuli että olen saanut jonkun puhelimeen tiesi että en tosiaan sekavassa tilassa lähde harhailemaan puolipukeisena kaupungin yöhön. Niinkuin aito ystävä ,velvollisuudentuntoinen ihminen toimii niin ystäväni sanoi että tarvittaessa hän tulee juttelemaan taxilla kanssani.

Sen päätin että en enää mene sinne keskustan majoituspaikkoihin jos  keskustan nainen siellä asuu. Eikä iltoja yhdessä vietetä kun kuitenkin kaksi kolme kertaa siellä vain käyn vuoden mittaan Ei liian monia iltoja tarvitse mulle uhrata. Yleensähän mä viihdyn tosi hyvin yksin työpäivien jälkeen hotelleissa. Oikein nautin siitä kun työn jälkeen voi ottaa rennosti tabletilla facessa ja käväistä syömässä. Erittäin yllättävä reaktio siksi se torstai-illan juttu. Loppuyön valvoin,melkein :Untakin näin Siinä mut haudattiin elävänä mustassa arkussa Pyhäjärven hautausmaahan . Yritin huutaa apua että mä elän ja älä hautaa mutta kukaan ei kuullut. Tunsin vain kun arkkuni laskettiin hautaan ja joku heitti kukkia sen päälle. Kuulin mullan kolinan kun seurakuntavahtimestari heitti multaa arkulle ja kauhea  kuolemantunne tuli  Kun heräsin sydän löi ainakin 200 ja joka paikka hikinen. Tähän en viitsi kirjoittaa kuka se hautaaja oli. Onneksi pumppu tasoittui
Perjantai meni sitten jo ihan tosi hienosti. Kun  nousin aamiaiselle niin olin ihan kuin aina ennenkin. Tiesin että tulee hyvä päivä,ihanien ,ystävällisten ihmisten mukavassa seurassa työssä. Ja niin tulikin. Oikein voimaannutti joka asiakas,tunsin positiivista ajatusta tulevan mulle ja myös lähtevän. Hotellin ruoka oli hyvää,palvelu aivan ensiluokkaista koko matkan ajan Olut tuntui ihanalta sekä torstai-iltana  ennen sitä kauheutta että perjantai-iltanakin. Ilta oli aivan täysosuma .Todella kivan ,pitkäaikaisen kaverini luona kävin . Muutama tunti meni hyvässä tunnelmassa kuin siivin. Valkoisin ja voimakkain. Vaikka en mitään puhunutkaan niin tunsin että ehkä viimeisen kerran me tavataan siinä tilassa,ehkä muutenkin . Sekin kyllä vaati jonkinlaista roolitusta että ei näyttänyt sitä tunnetta ulos vaan oli ihan skarppina. Todella onnistunut ilta.

 Perjantaina sattui päivällä ensi kerran 34 vuoden työurani aikana että luokseni juuri tullut asiakas sai sairauskohtauksen . Jouduimme  apuuni tulleen hotellivirkailijan kanssa soittamaan ambulanssin. Onneksi asiakkaani selvisi tietääkseni sairaalassa sairauskohtauksestaan. Kaksi kertaa on käynyt aiemmin niin että huolien ja vastoinkäymisten uuvuttama asiakas on saanut elämänsä kurjaa purkiessaan luonani hermoromahduksen Viimeisimmästäkin on muutamia vuosia ,ensimmäinen oli joskus 1980 luvun puolivälissä.Silloinkin säikähdin tosi paljon mutta toisella kerralla asiakkaan mukana ollut ystävä lähti naisen kanssa sairaalaan ajamaan. Toisella kerralla tilanne tuli hallintaan kun keskustelin asiakkaan kanssa. Silloinkin soitin hänen miehensä hakemaan ja pyysin käyttämään  psykiatrian klinikalla, Kuopiossa se tapahtui

Lauantaina tulin sitten kotiin iltapäivästä yöhön.Matka sujui hienosti,koko ajan chattaillen . Sitä ennen  jo söin ja katsoin kisoja   hotellilla Kävin oluella  paikallisessa pubissa, kaljan juomassa. Perjantaina oli toinenkin erikoisempi asiakaskohtaaminnen,valtavien ,suurten tunteiden  yhteen sitoutuminen . Ihana.

Fasun kävin hakemassa kotiin vasta sunnuntaina.Lauantaina kun tulin kotiin niin aukaisin läppärin. Hyvin uupuneena ,tiettyjen henkisten jännitysten lopultakin syvälauetessa huomasin että läppärin verkkoyhteys oli katkennut Koitin mennä faceen mutta ei se auennut. Näpelöin konetta ja koitin löytää vikaa. Siinä sitten vahingossa humisevin päin poistin koko facesovelluksen. Siinä jo pelästyin ja raivostuin ja tyrmäävä kuin tyhjyyden tunne iski päälle että menetinkö saatana sentään koko lokakuun viimeisestä päivästä 2009  olleen Facebook -muistojen sivun ja ennenkaikkea  lähes  400 kuvaa ikuisesti. Tapahtumien ja sattumien loppuviikko oli saada karmaisevan lopun Tekstailin ystävälleni että näkyykö hänellä mun sivut ja  sitten kun hänen herättyään aamulla tuli viesti että kaikki näkyy,kuvatkin  oli helpotuksen tunne  suunnaton. Kädet ristissä kiitin että kaikesta selvisin ,viimeisimmästäkin koittelumuksesta.Lauantaiyönä mykäksi menneet tabletin ,ja kahden kännyn facebook -sivut olivat edelleen nekin kiinni. Koko loppuviikonkin yhteydessä olleen ja mun fiiliksiä seuranneen Julian ex-mies on tietokoneongelmissa erään yhtiön palveluksessa soittajia auttava tietokone-expertti tuli sitten apuun Julia alusti puhelun ja mä soitin että sain edes tabletin ja kännyt toimimaan netissä.Ei siinä kauaa mennyt kun ammattimies opasti että ne toimivat .Ne oli jotenkin linkitetty  tuohon paskan läppäriin ,niin käsitin .Kun aukaisin tämän läppärin niin nekin niittasi kiinni ,näin ymmärsin.Kun linkitys erotettiin niin vain läppäri jäi mykäksi.Tästä tietokonetekniikasta en nyt tosin ole varma menikö se juuri noin. Tämä korjattiin maanantaina  puolita päivin.
Fasun hain kotiin sunnuntaina Linja-autolla menin ja taksilla tultiin Kun menin ystäväni luokse ja Fasu kuuli mun tulevan se sai hengityksenahdistuskohtauksen Se niitä saa harvoin mutta  järkyttyessään tai säikähtäessään saa. Alkoi huutamaan ja raivoamaan Vaikka ystäväni on sen tuntenut yhtä kauan kun minäkin  niin sanoi että ei ole niin kauheaa huutoa siltä ennen kuullut Fasu käveli hermostuneena pitkin huonetta ja istui selkä minuun päin Huusi selkänsä ylitse . Se viihtyy erittäin hyvin ystäväni isommassa asunnossa ja sillä on Ruusu kaverina  Se tykkää myös tosi paljon ystävästäni. En tiedä mitä se raivosi mutta eiköhän se suurinpiirtein tarkoittanut että painu ukko vittuun,mitä sä mua tulit häiriköimään Iso on kolli mutta massiivinen on parhaimmillaan karjuntakin.
Tämän liki kolmetuntia kirjoittamani jutun päätän nyt. Muista viime päivien asioista kirjoitan myöhemmin Yhtämittaisesta kirjoituksesta on niska jumissa ja käsiin sattuu Tästä nyt saunaan ,eiköhän se helpota.Hyvää yötä.

Sumupäivinä ,kisoja seuraten

Tiistai 11.2.2014 klo 17:51

Viikon tauon jälkeen moi. Mitään erikoista ongelmaa ei ole ollut viikon aikana,muuten vaan jotenkin kiireisen tuntuista  Viime päivät ovat menneet Sotshin olympiakisoja seuraten  Melkein koko  päivät.Kisojen alussa veikkasin että viisi mitalia tulee ,joista yksi kultainen.Nyt alkaa tuntumaan että liian optimistinen olin ,Ennin loistavan upeaa suoritusta lukuunottamatta kaikki ovat alikanttiin suorituksensa tehneet.Suorituskykynsä ylittäjiä ei ole yhtään. Mutta edelleen pidän kiinni alkuperäisestä veikkauksesta. Televisiota en ole aikoihin katsonutkaan,lottoarvontoja lukuunottamatta mutta nyt on sekin ollut ahkerassa käytössä.Vielä 23.2 asti on suorituksia ,että onhan tässä aikaa vielä tulla mitaleiden

Ilmat ovat koko viikon olleet hyvin lauhoja ja viitenä päivänä poikkeuksellisen sumuisia.Lumi  on sulamassa kovaa kyytiä,sivukadut,polut ja osittain parkkipaikatkin  vesiliukkaita. Juuri tänään luin ennustetta että keväästä voi tulla ennätysvarhainen,pakkasia  ei ole tulossa.Uskon niin  mutta pitää muistaa että vielä maaliskuussakin voi olla kylmiä öitä etenkin,ja aurinkoisia pakkaspäiviä.
Keikkarintamalla hiljaista elämää. Olin kuitenkin Raumalla viime viikon keskiviikkona ja torstaina ,ihan tosi mukava reissu Aivan täysiä päiviä ei ollut,jäi vapaa-aikaakin.Kotonakaan ei paljon asiakkaita,elämää Fasun kanssa tässä liveläheisyydessä ainoastaan. Näillä ilmoilla ja keleillä ei viitsi käydä paljon ulkonakaan .Auto on taas huollossa ,samasta viasta kun viime vuonna sillä oli 7kk. Siitä ajasta tosin yli 6kk meni ennenkuin  hyvin harvinainen vika löydettiin. Pitää katsoa kauanko nyt menee. Mahdollisesti myyn sen kun saan katsastettua.Moottori on tosi hyvässä kunnossa ja paljon uutta osaa muuallakin mutta kyllä se korjauksineen tulee kalliiksi.

Ystäväni kanssa chattailtu ihania chatteja ,monia asioita päivisin ja iltaisin. Tuntuu hyvältä,elämä hymyilee. Sen on huomannut muutkin ystäväni että kun Julia tuli kuvioihin ja toisen hyvin tärkeän naisystävän kanssa välit on kunnossa niin olen hyvin tasapainossa ja positiivinen.Ja se heijastuu sitten muihinkin.
Keväällä Ouluun tuli messuille kutsu.Itselleni jo perinteiseen tapahtumaan.Tykkään käydä siellä,aina täydet päivät ja kivoja ihmisiä.Useana vuonna pitänyt luennon siellä,nytkin onneksi järjestäjät pyysivät pitämään luentoa. Messujen teeman mukaisen luennon pidänkin,aihe on helppo ja kaikkia koskeva.
Fasu alkanut olemaan tosi levoton ja häiritsevän äänekäs. Etenkin viimeviikolla huusi yhtä soittoa vuorokauden putkeen nukkumisaikaansa lukuunottamatta. Meillä oli kova riita sen kanssa siitä maukumisesta.Luulen että kevät sekoittaa sen hormooneja ,vaikka onkin leikattu kolli. Nyt on ollut taas muutaman päivän tavallista kerjuupuhetta ja muuta seurustelua. Meinasin sen viedä Mikkelin löytöeläinkotiin takaisin,mutta ystäväni sanoivat että en voi sitä Fasulle tehdä ja kuitenkin sen takaisin hakisin hyvin pian.
Ultrapäiville Kuortaneelle heinäkuun alussa on toivottavasti rahaa mennä.Ne olivat monellakin tapaa viime vuoden ehdoton huippujuttu mulle. Ohjelma tänäkin kesänä on mielenkiintoista ja jos vielä saisi hyvän majoituspaikan niin se on sitten siinä,se hyvä juttu. Valitettavasti ystäväni joka teki viime kesän päivistä koettuna täydelliset ei ole suunnitellut lähteä  sinne.Tuttujahan siellä tapaa paljon.Siihen samoihin aikoihin ,heinäkuun alkuun, ex-kihlattuni on kutsunut minut näytelmää seuraamaan ja tapaamaan häntäkin.Suunnitteilla sekin reissu on.
Flunssainen olo on onneksi parantunut,antibiootti auttoi tosi hyvin,ja hyvät flunssanhoitovinkit muutenkin.
Öisin tulee valvottua aika myöhään aamuisin kuitenkin aikaisin herättyä.Nämä aikaistuvat aamut sen vaikuttaa.
Monesti kuulee Kelan toimintaa moitittavan.Mulla on hyvin myönteinen näkemys kuitenkin Nytkin eläkeläisen asumistuen käsittely hoidettiin tosi nopeasti ja hyvin Myös takautuvasti tulleet tuet tulivat  hyvin.Nainen joka tuomittiin maksamaan mulle mittavat korvaukset erityyppisistä vittuiluista on valittanut hovioikeuteen korvausten kohtuullistamiseksi. Tästä(kään) oikeusjutun käänteestä en kerro enempää. Koko kaikkien juttujen yhteenvedon sitten teen kun kaikki hommat on ohitse joskus ensi kesänä.
Ennen joulua blogikommenteissa jotkut höyrypäät vannoivat mulle että kyllä sä verottajan kanssa kuseen joudut,sun hommiisi tullaan puuttumaan Verottaja on sillä tavalla fiksu että ei ole kuulunut mitään. Joku höperö teki Juliasta omien mielikuvituksiensa mukaan ilmoituksia kuulemma kaikille tahoille,esim eri sairaaloiden erikoishoidon yksiköiden johtajille.Ei ole minkäänlaista tapahtunut sieltäkään käsin Johan sen normaalijärkikin sanoo että heillä on miljoona tärkeämpää asiaa kun jonkun yksittäisen valittajan rutinoihin puuttuminen. Samoin silloin joku kertoi isoille poliisipomoille tehneensä ilmiantoja musta ja Juliasta Silloin jo  ja sen jälkeen ollaan makeita röhönauruja naurettu. Onhan se selvää että aivan erilaisiin juttuihin poliisit puuttuvat Ylivoimaisen suuri enemmistö  heistäkin on fiksuja tyyppejä. Ja jos mun face-ja blogisivuja seuraa poliisi niin on se ihanaa. Tänne tai sinne ei voi kukaan mitä tahansa kirjoittaa ja mun kirjoitukseni ei anna aihetta puuttua asioihin. Tosi kaunis ja kiva poliisi ainakin tähän asti on sivujani seurannut,tiedänkin sen Lähinnä facen puolelta.
Kaaduin eilen polveni kun liukasta luiskaa pitkin oikaisin pihojen läpi linja-autolta kotiin.Jalat luistivat ja antoivat komian vauhdin Kun sitten tuli sula katu niin vaudilla lensin polvilleni Oikeassa polvessa on nyt mahtava ruhje ja vähän kipeäkin. Onneksi ei käynyt pahemmin .Ja tienvarren puukaiteeseen löin pääni niin vähän että siitäkään ei mitään pahaa tullut.

Huomenna vien Fasun ystäväni hoiviin illalla lauantaihin tai sunnuntaihin saakka. Pyhäjärven kurssi ei toteutunut mutta muuten kyllä on asiakkaita. Toki vielä kolmelle saan ajan mahtumaan perjantaiksi jos jotkut soittavat ajanvarausta.Nyt se ei juurikaan vielä taloudellisesti kannata mutta eräs ystävärouva on sinne jo kauan mua toivonut.

Mukavaa iltaa kaikille.

Ihanuuksien ihanuutta !

Tiistai 4.2.2014 klo 21:54

Morjes. Tiiistai-ilta ja sauna. Kehon puhdistusta ja hyvä mieli.Tänään varmistui keikka Raumalle,huomenaamulla soi kello jo kuudelta. Pitää lähteä linja-autoilla,oman auton käyntiin lähtö on hieman epävarmaa. Jos sillä voisi lähteä lähtö olisi kolme tuntia  myöhemmin Oli lähtemättä käyntiin sunnuntaista tähän iltaan Tuttu korjaamon huoltomies antoi tehovirtaa ja sillä ajelin kunnon lenkin.Aamupäivällä jo varasin hotellihuoneen ja ilmoittelin asiakkaille paikan.Naiskaverit soitelleet. Pyysin jälleen naapuria hoitelemaan Fasun ruokinnan kahden päivän aikana pariin otteeseen kun olen keikalla.Ystävällisesti hän lupasikin. Tänään myös lapioin lumet autoni ympäriltä. Helppoa se homma.
Kelit ovat olleet lumisohjoiset, toissaillasta asti on ollut hienoa kevättalven suojaa. Mittari on nollan yläpuolella. Kevään eka suoja .Piristää ja virkistää sekin vaikka ilmat ovatkin olleet sumuisia Nythän välissä on ennustettu pakkasta mutta kyllä siellä suoja taas  kurkistelee jo

Influenssakin hellittänyt tosi hyvin otettaan ,antibioottilääkitys alkanut vaikuttaa .Ja toki myös aika. Vieläkin kolme antibioottia on ottamatta. Keuhkoputket avautuvat ,oikein tuntee kun lima erittyy ja on helpompi hengittää .Eli siltäkin osin voitettu kanta. Toki edelleen rasittaminen saa hengästymään voimakkaasti mutta sekin helpottaa.

Ihania chattailuja ystävien kanssa,kruununa sielunkumppanini kanssa ajatukset chatissa.Mutta muutenkin hyvää  kaveruutta, ihania yhteyksiä. Sanojen kosketusta kauniisti. Puhelinsoittoja ystäviltä,lämpöä.
Edellisessä blogissa olin hyvin kahden vaiheilla että lähdenkö risteilylle Tallinnaan ,lauantaina olo oli vielä erittäin ikävä. Ystävät kuitenkin kannustivat lähtemään ja itsekin teki tosi paljon mieli. Sunnuntaiaamuna olin sitten jo virkeämmässä kunnossa ja ajattelin että lähden matkaan. Ihanasti sain  järjestettyä aamulla  Fasun hoidon,ja heti aamulla  sängystä jo soitin Julialle että lähdetään. Hänkin oli tosi onnellinen ja iloinen kun meidän kahden eka pidempi ulkomaan ihana risteilymatka onnistui.Douppasin itseäni sunnuntaipäivällä kunnolla lääkkeillä varmuuden vuoksi.

Mukaan tuli sen verran tavaraa että täältä huonojen viikonlopun linja-autoyhteyksien takaa en viitsinyt kipeänä lähteä kävelemään tuohon vajaan 10 min päähän pysäkille vaan taksilla kylälle kuljin. Sitten piti mennä Turun pikajunalla hyvissä ajoin sataman lähtöselvitykseen. Mutta sitten tuli jumi. Juna oli ensin myöhässä 15 min ja aina sitä tuloaikaa siirrettiin että lopulta olin palellut ja hytissyt tunnin junaa odottaen kun alkoi aikataulut painamaan päälle ja hyppäsin paikallisjunaan. Soiteltiin Julian kanssa siinä ,hän asuinpaikkakunnaltaan meni suoraan Länsisatamaan. Ajattelinkin että joka helkkarin käänteessä on esteitä matkalle  mutta Julia mua rauhoitteli että kyllä me ehditään. Jos oikein kiire tulee hän ostaa viimehetken lipun. Mulla oli matkapaperit. Onneksi sitten ehdin ajoissa  Helsinkiin ja sieltä satamaan taxilla. Aikaa jäi loppujen lopuksi hyvinkin, 40 min laivan lähtöön. Lähes kaikki olivat jo menneet Eurooppaan ,sinne oli päässyt jo puolitoista tuntia ennen lähtöä sisään. Pääsimme  suoraan lähtöselvityksestä läpi.
Kun 9 kannella olevaan hyttiin päästiin ja alkulämmittelyyn tunsin että taivas hymyili mulle ja meille. Niin uskomattoman hyvältä tuntui kun piti rakkaintaan sylissään.Ihan lähellä ja suuteli kuuman helliä huulia. Kun naisellisia,sensuellejä pitkiä hiuksia silitti,kun tunsin että sydämemme sykkivät meidän eka yhteiselle reissulle. Kehon lämpö sulautui toisiinsa.
Siitä sitten lähdettiin laivaan tutustumaan Ja Euroopassa sitä tutustumista riittääkin .Koko Itämeren  tosi ison laivaston isoin alus. Kohtelias ja palveluhenkinen virolaistyttö lähtöselvityksessä jo antoi risteilyohjelman jonka perusteella eri ohjelmaesityksiin oli  helppo löytää.Myös monenlaisiin myymälöihin. Tosin vain käväisin niissä,illan mittaan Julia viivähti pidempäänkin muoti-ja kosmetiikkaputiikeissa. Minä sillä aikaa kävin laivan tyylikkäässä ja tilavassa tanssisalissa. Illan mittaan yhdessäkin siellä olimme. Välillä kun tuntui sellainen kutina käytiin toki hytissäkin.
Oloni kohentui yön mittaan. Alkoholia en voinut ottaa kun on tämä antibioottikuuri ,ja sen lisäksi Panadol sekä varmuuden vuoksi otin myös Symbicord-astmalääkettä.Tarjolla olisi ollut aivan houkuttelevia pubeja ja ravintoloita. Julia ottikin vähän reippaammin. Upeaa että hän sai nauttia siitäkin ilosta.
Jo ennen lähtöä oli puhetta aamulla kun soitin että syödään mennessä legendaarisen runsas ja erittäin monipuolinen ,herkullinen buffet. Ja tulomatkalla jotain muuta sitten laivan laadukkaasta A la Carte-ravintolasta. Julia on siinäkin tosi nykyaikaisen fiksu ja viehättävä nainen että hän täällä maissakin kun jossain käydään maksaa oman osuutensa itse.Minä omani. samoin laivalla sovittiin hänen ehdotuksestaan että ruokamenot jaetaan ja kumpikin saa itse  maksaa alkoholijuomansa. Ja muut kulut. Naisellinen itsetunto ei anna hyväksyä sitä että aina kuin maksattaa itsensä mieskumppanillaan. Kaksi edellistä kumppaniani olivat  myös näitä fiksuja naisia. Paljonhan on niitäkin siipeilijöitä että elättävät esim matkansa ja illanviettonsa miesseuralaisellaan tai parisuhteessa olevat miehillään. Nuoremmilla ja keski-ikäisistäkin nuoremmilla ei sitä tapaa enää yleisesti ole. Mutta kyllä mullakin joskus on ollut niin että kansanomaisesti pillun vuokran ovat kumppanit maksattaneet.

Me annoimme yhdessäolomme näkyä muillekin.Risteilyn tunnelma vei mukanaan ihanasti. Oli muuten huvittavaakin seurata joidenkin ,etenkin naisten , reaktioita kun ikääntyneempi mies joka ei ole mikään nukennäköinen ja kuvankaunis  nuori nainen tunteitaan näyttivät. Mutta mitä siitä Tärkeintä että me kaksi sydämillä sidottua yhteen saimme viettää omaa yhteyttämme. Selkeästi jotkut osasivat yhdistää Julian niihin moniin kuviin joissa hän esiintyy ja oli siellä mullekin tuttuja joitakin. Yhdessä trubaduuripaikassa joku facekaverini joka oli siellä miehen kanssa kysyikin että oletko sä nyt se Ollin salaperäinen Julia.Siinä hetken juteltiin .Tänään nainen chattasikin mulle että tosi kiva se sun naisesi ja että sen ulkonäköäkään et turhaan ole ylistänyt.

Tanssia emme harrastaneet. Mun kunto ei olisi sitä mahdollistanut ja Julia mieluummin tanssii rokkia. Osan iltaa kävimme kumpikin omissa suosikkipaikoissamme ja myös yhdessä.Buffetista vielä se että laivoillahan sen yhteydessä saa esim puna-tai valkoviiniä juoda niin paljon kun kestää ja haluaa. Ei muuta kun hanasta hakea. Mä join koko matkalla vain yhden viinimaljan ja tulomatkalla yhden oluen. Tuntui melkein risteilyn rienaukselta mutta niinkin se meni.
Ehdottomin helmi risteilyn ohjelmassa oli todella monipuolinen ja erittäin taidokkaasti esitetty keskiyön show.Tanssiesitys ja varietee-esitys jonka esitti The Diamonds niminen ryhmä. Kansainvälisestikin upea esitys. Sitä olisi katsellut vaikka viisi tuntia mutta 45 min se kesti.Mä kyllä siihen uppouduin ja myös Julia piti sitä tosi tasokkaana. Hänellä on jonkin verran kokemustakin tanssiesityksistä kun mallin hommissa on niitä liikunnallisia esityksiä myös.

Yksi noin 70-v mummeli kysyi siinä esityksen jälkeen että onkos pappa ja lapsenlapsi lähteneet yhteiselle merimatkalle. Meinasin polttaa hiileni sen pappa-sanan vuoksi ja kysäistä mummelilta että jokos te tänä vuonna  täytätte 100 vuotta. Onneksi Julia ehti sitä ennen sanomaan että hän on mun mieheni ja antoi oiikein pitkän kielisuudelman samalla Siinä meinasi  mummu tukehtua punkkuunsa ja ilme vaihteli kun tuulenpyörre naamalla. Siinä niitä samassa pöydässä vanhoja naisia istui muitakin .Huvitti kun me päästiin näköjään mummujen yötarinoihin mukaan. Kyllä elämä on hauskaa.
Yö meni aika vähillä unihetkillä mutta pirteänä  silti noustiin aamuun .Käväisimme tunnin verran maissa,sataman  alueella ja aivan vieressä olevissa kaupoissa.Ostin aika vähän tuliaisia,Julia paljon enemmän. Tulomatkalla  söimme hyvin, etanarouheesta hanhenmaksaan.Menomatkan buffetin maksoin minä,yhteensä 75 euroa ja tulomatkalla sitten maksoi  Julia.

Bingossa kävimme, Julia kuulemma eka kerran 28 vuotisen elämänsä aikana ja minäkään en maissa bingoa harrasta. Karaokessa lauloimme  Minä haikean valssin , Julia kauniin balladin.
Jo menomatkalla sovimme että kun näin hyvin sovitaan matkakumppaneiksikin niin uusitaan tämä monta kertaa. Ja erään exän pelko että katso nyt Olli että syökö muut miehet sen kaunottaren katseillaan  ei onneksi toteutunut .Satamaan tultiin terveinä ja ehyeinä.
Eli otsikko sopii kaikkeen mitä niin monien ihmisten kanssa olen kokenut aivan ihanaa,ihanuuksien ihanuutta.
Hyvää yötä,palailen perjantaina ,Rauman reissun jälkeen sivulle taas.Voikaa hyvin

Helmikuun avautuessa

Lauantai 1.2.2014 klo 20:40

Monen päivän jälkeen moikka  teille. Helmikuu avautui kalenterin lehdeltä. Sikäli mielenkiintoinen kuukausi että vaikka se onkin vielä talvikuukausi niin kevät lähestyy koko ajan.Lunta voi tulla vielä paljonkin mutta lämpimimpinä päivinä jo aurinko sulattaa hangen pintaa.Yhä korkeammalle se kiipeää taivaan kannella. Luonto valmistautuu jo vähitellen kevääseen, talven valkeus hohtaa lumen valossa ja mieli elää mukana.Eilen illalla ja viime yönä tuli lunta tännekin tosi paljon.Oikein kunnon lumisade ,harvinainen  tänä talvena  kohotti lunta.Siihen että voi puhua hangista on vielä pitkä matka. Kyllä tämä on ihanaa aikaa.
Loppuviikko on mennyt nopeasti tähän lauantai-iltaan.Keskiviikkona tein työmatkan Turkuun ,aivan ihanan  sellaisen. Juliassa oli mukavia asiakkaita. Tuttuja ja  sitten uusia kävijöitä. Päivä meni ohitse nopeasti.
Sitten torstaina tein työkeikkailmoituksia lehtiin :Ensi viikolla  Raumalle ja kuukauden puolivälissä Pyhäsalmeen.Netissä istuskelin muutenkin paljon. Kotona söin,pyrkinyt mahdollisuuksien mukaan siihen.Käväisin Espoossa moikkaamassa ystävääni ja Ruusua. Chattailin ystäväni kanssa, aivan kivoja ajatusten vaihtoja  .päivittäin. Julian kanssahan me soitellaan ja kirjoitellaan päivittäin ,joskus hän käykin täällä.Eilen perjantaina oli tapahtumia myös. Mulla jo pari viikkoa on ollut jotenkin flunssainen olo.Lihasärkyä ,päässä huimaavaa tunnetta ajoittain ja keuhkot jumissa täysin. Torstaina tilanne paheni radikaalisti, jaksoin vain maata  koko illan Varmaan oli kova kuume,mittari ei ollut kunnossa että ei voinut mitata.Harvinaista ,erittäinkin, on että makailen muuten kun yöllä nukkuessa.Torstaina oli  pakko kun  ei jaksanut millään olla ylhäällä. Tablet-koneellani kirjoittelin chatissa ,Fasu vieressäni makailin.Ystävät kehoittivat menemään lääkäriin ja niin sitten eilen kävin. Onneksi nopeasti pääsin päivystyksessä lääkärin pakeille. Joskushan täällä joutuu odottamaan todella pitkään vuoroaan.Lääkäri ultrasi ja  kuunteli sekä tarkasti tarkkaan mutta niin keuhkot kun poskiontelotkin olivat puhtaat.Hän totesi että mulla on influenssa,ei flunssaa. Antibiootin kirjoitti ja astmalääkkeet.Varsinaista astmaa ei onneksi ole  mutta se tähän keuhkojumiin auttaa muutenkin.Keuhkoputkentulehdus oli myös  diagnoosina. Eilen sitten aloitin lääkityksen  Edelleen hyvin huono olo, tämä tuntuukin olevan tosi paljon väsyttävä ja särkyä tuottava  flunssa. Nyt täytyy vaan toivoa että lääkkeet tehoaisivat ja tämä inhottava vaiva paranisi ilman isompia ongelmia. Eilen illalla tuntuikin paremmalta mutta tänään on taas tosi kurja kunto.
Illalla eilen oli seurakuntakodilla  Sielunhoitajakoulutuksen alku. Kriisitilanteissa ihmisen kohtaamiseen ja auttamiseen teologiselta pohjalta oleva kurssi. Seurakunnan perhetyön naispapit todella hyvin ja mielenkiintoisesti  meidät johdattelivat aiheeseen  ja ryhmätöitäkin tehtiin. Peräti 33 henkilöä oli kurssille ilmoittautunut .Huikea  määrä ,koska srk vapaaehtoistyöntekijöitä yleensä on huomattavan paljon vähempi koulutuksessa Tällä kurssilla oli myös useita miehiä. Kurssi jatkui tänään perhetyön miespapin vetäessä päivän kurssin läpi.Todella osaavasti ,monipuolisesti ja hyvin. Vaikka se olikin suunnattu ehkä enemmän aktiiviseurakuntalaisille niin tälläinen passiiviseurakuntalainen sai myös tosi paljon  terapia-ja  auttamistyöhön eväitä.Monia asioita joita ei osannut ajatella niin aikaisemmin..Porukkaa oli vielä enemmän ja hyviä kurssilaisia. Kun vielä hyvät kahvit ja ruokailun sai niin päivää pidän täydellisenä. En tiedä voiko sitäkään sanoa huonoksi puoleksi mutta eräillä kirkon sisällä vaikuttavien jyrkemmän siiven kannattajilla oli ainakin  mulle hyvin vierasta ajattelua. Sanoisinko niin että suppea-alaista.
Tämän  flunssan huonoin puoli  on se että jaksanko lähteä huomenna risteilylle Tallinnaan tässä kunnossa Lääkäri kyllä sanoi kun  kysyin että voit lähteä ,voimiesi ja kuntosi mukaan osallistut risteilyyn Alkoholia onneksi en voi juoda ruokajuomaa enemmän kun on tuo antibioottikuuri.Alkoholi vaimentaa senn tehoa paljon. Maito-ja rautavalmisteita ei voi syödä kahteen tuntiin ennen ja jälkeen lääkkeen.Astmalääkkeisiin alkoholilla ei ole haitallista vaikutusta.Nyt olen hyvin kaksitasoisella mielellä. Peloittaa  kestääkö kunto ja paheneeko tämä reissulla ja toisaalta on polttava halu ja tarve lähteä. Olenkin miettinyt olematta mitenkään katkera torstaista asti että jos mulle jotain hyvää on tulossa aina  sen joku paskajuttu estää Se on ollut nyt jo kolme vuotta,harvoja poikkeuksia lukuunottamatta Ja jos jaksankin lähteä ainakaan täysillä ei voi nauttia matkasta. Kumppanini Julia on vienyt pojan exälleen  exän voimakkaasta vastaanhangoittelusta riippumatta Mutta hänen ehdotuksensa ja näkemyksensä on se  että siirretään risteilyä ja hän tulee tänne luokseni. Sairaanhoitajana on todella huolissaan jos influenssa muuttuukin pahemmaksi matkan aikana. Itse asiassa hyvinkin vahvasti on matkan siirtämisen puolella. Saa nyt nähdä mikä on huomisen tilanne mulla.
Tämä helmikuu on kalenterissa monien merkkipäivien kuukausi Ensi viikolla  on Runegergin päivä ja  Saamelaisten kansallispäivä ja seuraavan viikon perjantaina Ystävänpäivä.Ihan kuukauden lopussa sitten liputetaan Kalevalan päivää.
4 vuotta sitten siskoni vietti koomassa sairaalassa elämänsä viimeistä maanpäällistä iltaansa . Muutaman viime päivän aikana hän on ollut mielessäni voimakkaasti, hänen viimeiset hetkensä.Huomenna iltapäivällä,illan suussa on se aika kun hän siirtyi 2010 Ikuisen Valon  kotiin.
Toivotan teille ihanaa lauantai-iltaa ja suloista sunnuntaita. Voikaa hyvin. Rakastakaa itseänne  että pystytte rakastamaan jokaista kohtaamaanne  sielua.
Voi olla että vasta maanantaina tai tiistaina palaan sivuille. Jos joskus ,ja tottakai se joskus on päivä että en enää olekaan kirjoittamassa uskon että joku sukulaisista tai lähellä olevista ystävistä senkin sitten ,vaikka kommenttiosioon nimimerkillä ilmoittaa.Mutta toki toivon että siihen menisi vielä monta helmikuuta

Päivistä kallein.

Tiistai 28.1.2014 klo 19:31

Otsikko hämää. Tarkoitan sillä Kallen ja sen sukulaisnimien nimipäivää kun tänään vietetään.
Pakkanen on laskenut väliaikaisesti,mutta mukavan talvisesti sitä on. Tuuli on puhaltanut  välillä tuiskutenkin kaakosta nyt kahden päivän aikana.Kylmää on ollut ,mutta talvella pitääkin olla. Mikä on hyvä on että lunta ei ole kun muutama sentti.se riittää. Enempää ei tarvita.Päivät olleet oikein tosi hyviä.Mukavaa,aika ei ole ehtinyt pitkäksi tulemaan etenkään  päivisin.Illat ovat olleet yksinäisempiä mutta niitäkin tarvitaan.Rakkaus kukoistaa täydessä kukassaan. Kumppanini Julia on alkanut yhä enemmän pitämään yhteyttä ja lyhyitä käyntejäkin täällä tai tuossa kylällä. Muutkin ystävät jonkin verran pitävät yhteyttä.Vähemmän ,enemmänkin voisivat.
Molemmat päivät ovat menneet ihanasti,kuukausi on loppumassa ja kevät lähenee.Joka hetki.Eilenkin hommia täällä.Yksi asiakas kävi. Kirjakaupasta päiväkirjaa varten kävin  ostamassa vihon Siihen tulemaan mahtumaan joka päivälle muistoja ja muistiinpanoja välille 30.1-22.11 eli melkein vuoden ajan. Siihen mahtuu monta kohtaloa ,monenlaista tarinaa.Äidin ja exän kanssa soiteltiin ,ja Julian Eipä mulle muut soittele ,vaikka en pahaksi panisi jos soittaisivatkin.Kelassa käynyt kumpanakin päivänä Ihanaa palvelua mukavalta nuorelta naiselta asiakasneuvojana. Yleinen asumistuki muuttuu eläkeläisen asumistueksi. Sellainen muutos .Mutta kyllä kaikki jo Kelalla olevat aiemmat tiedotkin piti uudelleen laittaa Se hommia teetti. Tänään sen sitten sain tehtyä.

Jääkaapin pakastimen kansi ollut rikki ja hukkakylmää jo muutaman viikon Eilen tilasin huoltoyhtiöltä remontin. Tänään jo kävi huoltomies sitten katsomassa  pakastimen kantta ja tilaa siihen ehyen.Käy lähiaikoina laittamassa  kun tilattu kansi tulee. Täällä Kirkkonummella on ainakin Kirkkonummen Huolto tosi hyvä ja kehumisen arvoinen huoltoyhtiö.

Vasta tänään varasin hotellin huomiseksi Turusta ,toinen päivä ei täyttynyt Hyvä kun saa upean hotellihuoneen päivähuoneen hinnalla. Säästää hyvin .Tuttu hotelli.laadukkaasen Skandic -ketjuun kuuluva .Mulla on myös Skandicin kanta-asiakaskortti, etuja silläkin. Rauman keikalle ensi viikolla ilmoitus tänään Länsi-Suomeen ja puolikuulla Pyhäsalmen keikasta ja kurssista Pyhäjärven Sanomiin. Uskon että molempiin paikkoihin tulee porukkaa. Länsi-Suomen ilmoitus kohtuuhintainen ja Pyhäjärven Sanomissa  aivan ällistyttävän halpa  40mm eli neljän sentin näyttävä ilmoitus. Kehuinkin ja kiittelin että niin halvalla saa  kun monesti näkymätön kolmen rivin ilmoitus voi olla ja onkin kalliimpi Ilmoituksen vastaanottaja sanoikin iloisesti yllättyneenä että eipä juurikaan kiitosta saa.Sanoinkin että siellä päin on sitten joko ahneita tai köyhiä ihmisiä jos kalliina pitävät hintoja..Rauman hotellia en vielä varannut , Pyhäsalmesta kylläkin neljäksi päiväksi . Kurssitiloineen ja huonehintoineen erittäin edullinen sekin ja tuttu hotelli. Hyvä palvelu ja ruoka sekä laatupaikka muutenkin Raumalta ,jos saan porukkaa varaan joko Cumuluksen tai Cityhotellin Molemmat tuttuja ja toimivia ,kivoja hotelleja. Pyhäsalmeen otan aikoja vastaan vaikka heti ,lehti ilmestyy viikon kuluttua ja Raumalle samoin nyt.Ilmoitus on perjantaina ja siinä varausajat ovatkin rajatut Perjantaina päivällä, sunnuntaina 18.00 ja sitten samoin tiistaina . Mulla on perjantai-iltana ja koko lauantain  terapeuttikoulutus seurakuntakodilla täällä nimellä Sielunhoitokoulutus ja sunnuntai-illasta maanantai-iltaan risteily.
Tänään soittelin asianajani kanssa ,mutta ei tästä enempää. En toistaiseksi sen paremmin olleesta kun tulevistakaan jutuista kerro yhtään enempää. Juristini ehtona on että koko selvityksen kirjoitan kun kaikki prosessit on ohitse joskus ensi kesänä, blogikommentit ovat vasta menossa alkuvaiheissaan.
Julia kävi täällä neljän tunnin verran eilen Ihanaa,hellää, läheistä yhteyttä ja Tallinnan reissun juttua. Hän tulee kanssani sinne .Tosin pojan hoito on vielä avoin mutta hän lupasi viedä pojan isälleen vaikka tämä ei haluaisikaan. Mulle on ollut ongelma josta en ole viitsinyt hirveästi kirjoittaa näiden edellisten joilla on ollut nuoria lapsia käsittämätön  isojen lasten hyysääminen ja niiden vaikutus seurusteluun. Se on vituttanut rankasti välillä. Julia tekee siinäkin poikkeuksen Sanoi että jos seurustellaan sitä ei kenenkään naisen pitäisi koskaan tehdä lasten ehdoin. Siinä olen 120 % samaa mieltä Julian kanssa.

Auton sain huollosta tänään Maksoi 720 euroa remontti,maksan vähän kerrallaan jälleen pois sitä rahakykyjeni mukaan.Laskiskelin että mulla on todella kallis auto ,harva niin kalliilla ajaa jos kaikki remontit mitä siihen on tehty laskee.Mutta moottori siinä toimii ainakin nyt hyvin.

Tänään saunailta,sinne nyt tästä. Edelleen kuumeisen tuntuinen olo ja vähän keuhkot jumittaa mutta katsotaan miten tämä kehittyy.
Hyvää yötä ,nukkukaa hyvin. Ilmeisesti  ehdin ylihuomenna tänne.Siis myös hyviä päiviä.

Paavalista päivää piisaa.

Lauantai 25.1.2014 klo 20:10

Kivaa lauantai-iltaa.Tänään on ollut Apostoli Paavalin kääntymyksen muistopäivä.Merkittävin merkitys sillä on kuitenkin ollut talven säänennustuspäivänä,tai paremminkin kevään. Se on lähes identtinen Suomen suojeluspyhimyksen Henrikin eli Heikin kanssa.Heikki oli viime sunnuntaina.Molemmat kuuluvat talvennapaan eli sydäntalveen  katkaisten kuitenkin talven selän Tästä eteenpäin alkaa laskeutuminen kevääseen.Paavali parasta talvea. Kansanperinteessä Paavaliin liitetään myös pahat säät ja katsotaan että puolet lumesta on tullut alas nyt Myös sen katsottiin olevan tärkeää että sekä ihmistenruoka luontaistalouden aikana että tuotantoeläinten myös on puolessa.Siitä onko vuoden sää hyvä tai huono jos vaikkapa on pakkanenpaavalina on kymmenittäin erilaisia ,päinvastaisiakin sääennusteita.Itselle tuttu hokema jo lapsuusvuosista asti on ainakin Pohjois-Satakunnassa tuttu  Päivää piisaa Paavalista,kevättä kynttelistä.Kynttilänpäivä on ensi sunnuntaina 2.2 jo,eli varsin merkittävä rajapyykki siinäkin.

Eilistä perjantaita vasten yö oli tosi  mukava kiva yö. Ystäväni kanssa torstaina kirjoiteltiin illasta yöllä  yli kahden Siinä sitten vielä oli rituaalit ennen nukkumista että vierähti puoli tuntia.Ystävänaisen kanssa ja kahdenkin exän soiteltiin :Ystävänaiseni meidän yhteiseen projektiin hänen kirjan kirjoittamistaan liittyen. Asiakkaita oli kolme,tosi hyvää ja kivaa jälleen kun sai tehdä työtä.
Facessa leviää hyvin vastenmielinen juoru joka on täysin tuulesta temmattu ja aivan perätön . Että minulla on syöpä levinnyt moneen paikkaan. Kauhistuttavaa sontaa. Onneksi viimeisin kihlattuni ,viime keväältä kertoi siitä juorusta ja kysyi suoraan.En tiedä kauanko on levinnyt,toivottavasti ei kauaa. Laitoin kyllä faceen päivityksen että leikkaan siivet heti juorulta. Olen täysin terve syövästä. Se ei voi levitä kun lähes kaksi vuotta sitten se poistettiin ja etäispesäkkeitä ei ollut. Huolestuttavaa on se jos se juoru on levinnyt jo ulkopuolelle faceyhteisönkin.Exälleni sen oli kertonut eräs selvännäkijänainen. Mullekin tuttu.
Eilenkin ja tänään myös on ollut aivan loistavan upea fiilis, ihan huippuhieno tunne.Siitä mahtavan voittoisasta oikeudenkäynnistä, edessä olevista matkoista ja kauniista talvisäästä.Koko viikko on mennyt tosi ihanasti. Mitään huonoa ei ole ollut Massiivinen määrä kiitoksia oikeudenkäynnin aloittamisesta. Vittuilut ei lopu kun viemällä ne oikeuteen ja voittamalla .Rääväsuut joutuvat maksamaan paljon Joko vapaaehtoisesti tai ulosoton kautta.Siinä muutama satanen menee multakin facejutuissa ,blogikommentaattoreille ei latin latia multa. Nyt on kaikin tavoin huippukivaa. Kanssani iloitsee siitä tosi erittäin suuri määrä ihmisiä,joukossa mulle ennestään aivan tuntemattomiakin.Samalla tulee  muutenkin hyvää tietoa siinä ohella.
Jotkut ovat kyselleet että miten se sun energiahoitokoe. ? No  ,se meni kuten tiesinkin .Lupautujia oli onneksi koetta suorittamaan viisi. Rohkeita ihmisiä, fiksuja naisia Muut henkiparannuksella ja energialla hoitavat paskansivat housunsa  ,heistä ei ollut edes kokeilemaan Muuta kun suuriin sanoihin .Tosin nämäkään luvanneet eivät sitten ole yhteyttä asian tiimoilta ottaneet eli näyttöpaine oli heillekin liian raskas. Eli voidaan pysyä samassa kannassa kun mulla on ollut kaksi vuotta pian että  huuhaa on satua.
 Julian kanssa tässä ollaan joka päivä nyt syleilty toisiamme tämän ihanan viikon ansiosta. Alkavakin viikko ei tunnu ainakaan etukäteen hassummalta. Turkuun keikalle on jo joitakin asiakkaita ja lisää  toivon ja uskon tulevan kun maanantaina on ilmoitus Turun Sanomissa.Ensi perjantaina ja lauantaina olen täällä Sielunhoitokoulutuksessa.Seurakuntatalossa,ihan hyvä koulutus varmaan.

Tänäänkin ihanaa aikaa. Kaupassa kävin ja loton vein. Olutta join kolme pulloa. Saunassa kävin,kivoilla löylyillä.Kaverin kanssa chattailtu.

Mukavaa iltaa ja kivaa sunnuntaita

Hyvä elämä jatkuu,ihanaa >3

Torstai 23.1.2014 klo 19:08

Tammikuu jatkuu ja mukavat päivät.Öisin on kylmää,päivisin jo vähän aurinko lämmittää. Kivasti mennyt tämä päivä ja eilinen sekä vielä yötäkin välissä.
Eilen sain herätyksen suudelmilla kun märkä suu ja kuiva nenänpää minua  hyväilivät aamutuimaan Viikset kutittivat ja suoraan korvaani kuului ihana kehräyksen hurina.Fazerhan se siinä. Noustuani ylös avasin kännyt ja edellisen päivän aikana välittymättä jääneet viestit tulivat kerralla kännyyn. Niihin vastailin,siinä sormet saivat aamuvoimistelun. Sitten soitti,pitkästä aikaa , ihana ystäväni. Se tuntui upealta kuulla hänen äänensä monien kuukausien jälkeen. Eilen myös äidin , exäni ja  Julian kanssa soiteltiin.Asiakkaita ei ollut mutta muuten ihan loistava päivä.
Illalla oli hyvä perusturvajaoston kokous ,lämminhenkinen tilaisuus.Paljon vaikeita asioita, mutta ihmistä kunnioittaen ne saatiin neuvoteltua. Ihanaa kahvitusta,mukavaa tunnelmaa sielläkin.Meidän 5 hengen jaostossa.Myös kesälomaan asti kuukausittaiset kokouspäivät saatiin päätettyä.
Illalla join pullon valkkaria,sain sen asiakkaalta Lahdessa viikolla. Hyvää keskustelua chatissa ja musiikkia cd-ltä. Facessa illalla,musiikkia latasin juttelua ennen.

Tänään kävelylenkki kylällä, kävin muuttamassa Kelassa  yleisen asumistuen eläkkeensaajan asumistukeen. Ihmetellyt joulu-ja tammikuussa missä mun asumistukeni on .Sitten katselin papereista että se päättyy 30.11 kun täytin 28.11 virallisen eläkeiän ,65 vuotta. Ystävällinen virkailija Kelassa sanoi että saat joulu-tammikuun tuen takautuvasti. ja helmikuunkin jos sitä ei ehditä käsittelemään ennen 1.2 Siinäkin taas ihana suloinen asia .Rahaa tulee,vaikkapa maksujen suorittamista varten. Sellainen sananlasku on että Rahantuloa ei voi estää. Ei näköjään voi sillä tänään tuli aivan mahtava ilmoitus 5.500 euron rahatulosta. Tosin ei vielä juuri tänään mutta lähiaikoina.

Viime kesänä tuli mielisairaan tyyppinen kommentointi facebookissa  liki alastoman naisen kuvan jälkeen. Yli puoli tusinaa naista aloitti massiivisen hyökkäyksen minua kohtaan asiallisten naiskommentaattoreiden joukossa. Herjausta ,kunnianloukkausta, solvausta ja perättömiä lausumia. Kielsin heitä heti eka kommenttien jälkeen ,käskin lopettaa ja pitää suunsa kiinni .tai paremminkin olla kirjoittamatta mielitautisia harhojaan mun faseketjuun. Muutama lopettikin heti mutta neljä jatkoi. Ilmoitin että tulen haastamaan heidät oikeuteen. Niin teinkin .Tai kahden kohdalla rikoksen syytekynnys ei ylittynyt ,kahden kohdalla erittäin tosi selkeästi ylittyi. Molemmat menivät oikeuteen .Eka oikeudenkäynti oli nyt tänään eräässä Itä-Suomen alueella olevassa oikeudessa. Toinen tulee maaliskuun lopulla muualla. Varattomana eläkeläisenä  saan maksuttoman oikeudenkäynnin ja ja valita itse lakimieheni. Silloin tietenkin valitsen hyvän. Aiankin yksi varmasti on tulossa ,sen jo tiedän joulun alla olleen blogin kommentointijuttujen vuoksi ja kahta tutkii poliisit. Toinen ainakin näyttää todennäköiseltä. Kaikissa on naisille jotka ovat monenkertaiseen rikokseen syyllistyneet tulossa tuomiot Tänään pyysi minua edustanut asianajaja 10.000 euron kärsimyskorvauksia ja naiselle lain mukaisesti ankarinta rangaistusta solvauksesta.herjauksesta ,kunnianloukkauksesta ja perättömästä lausumasta.Tiesimme että niin suurta rahasummaa ei saa mutta kun vaatimus on suuri  myös saatava rahasumma on mittava kuitenkin. Laskimme että 4000 euron  korvaus on hyvin mahdollinen ja todennäköinenkin Oikeus tuomitsi naisen korvaamaan mulle 5.500 euroa ja maksamaan oikeudenkäyntikuluni.Sekä sakot. Nyt olen melkein tasajalkaa ilosta ja onnesta hyppinyt ja hurraata huutanut. Ja sama riemunkiljahdus tulee myös myöhemmin keväällä kun vielä suuremman korvauksen maksaa toinen entinen facekaverini sekä myöhemmin jossain vaiheessa ainakin kaksi tai ehkä kolmaskin blogin kommentoija.

Osin samoihin rikoksiin ovat syyllistyneet kommentoijat blogissa ja facessa. Solvaukseen ,herjaukseen ,kunnianloukkauksen ja eiköhän siihen muitakin syytteitä tule. Facen puolellakin valheellinen ja  harkittu " vittuilu" liittyi ulkonäkööni, seksuaaliseen kykeneväisyyteeni, ammattitaitooni, siihen että  naistani Juliaa sanottiin mielikuvitusolennoksi aiheuttaen minullekin suunnatonta tuskaa ja kärsimystä. Että Olli on ruma törkyturpa jota kukaan itseään kunnioittava nainen ei suutele saatikka muuta ja että Ollilla ei seiso.Mikään näistä ei pidä paikkaansa. Asianajajani on kieltänyt minua kertomasta mistä tarkalleen tullaan syyttämään blogivittuilijoita. Sen kuulevat kun näinä päivinä poliisit kotipaikkakunnillaan kutsuu kuulusteluun ja haastemies jättää haasteen. Minä tosin joudun tämän päivän oikeudenkäynnin jälkeen maksamaan naiselle nimellisen 400 euron kärsimyskorvauksen.
Oikeus linjasi asiat ihan niinkuin ne lain mukaan pitääkin ,kiitos sen jäsenten ja minua asiassa edustaneen naisjuristin.Rikoksentekovälineenä oli Facebook.Mulla avoimet ,joka ainoalle facebookin käyttäjälle maailmassa näkyvät sivut. Rikos oli pitkäkestoinen.Kiellostani huolimatta nainen/ naiset jatkoivat rikollista toimintaansa. Rikos täytti kaikki syytteessä esitetyt kohdat.Se kohdistui työhöni liittyvän vittuilun kohdalta elinkeinooni,yritystoimintaani. Sen katsottiin estäneen , haitanneen ja vakavasti pysyvästi ilman näyttöä tai yhden henkilön näyttöön perustuen aiheuttaneen minulle kymmenien tuhansien eurojen yritystappion ja lamaannuttaneen yritystoimintani Niinkuin osin tekikin.Kirjoituksessa puututtiin myös henkisesti minut epäsuosioon ilmaisevalla tavalla virheellisten tietojen levittämiseen.Samat syytteet mutta yksilöidymmin varmaan odottaa ehkä muitakin. Juuri tämä ammatillinen seikka nosti korvauksen summaa niin suureksi. Sekä tietynlainen julkisuuskuvani. Esimerkkinä,jos sanoisin jollekin palkkatyössä olevalle että sä olet täysin tyhjä nolla työssäsi ja suuri huijari työnantajaa ja työkavereitasi kohtaan rikos olisi moninkertaisesti pienempi sillä se ei kyseisen palkkatyössä olevan työtuloihin ja ja työpaikkaan tuskin vaikuttaisi millään tavalla.
Tänään oli laskettu tulonmenetys kohdallani 40.000 euroa . Mutta laskimme tänään että tulevaa ,odotettavissa olevaa työelämääni ajatellen menetys on noin 85.000 -90.000. Sen mukaan ,kohtuullistettuna lähdetään korvausvaatimuksissa. Maaliskuun oikeudenkäynnissä tulen saamaan todennäköisesti saman suuruisen summan koska rikoksentekoväline oli Facebook.Blogiani avaa keskimäärin 1000 käyttäjää päivittäin ,lukijoiden määrän voi olettaa hieman suurempi niin sen vuoksi korvaukset tulevat olemaan pienempiä ehkä.Tai juristini kanssa voidaan taktikoida. Facenaiselle joudun korvaamaan varmaan jotain mutta blogikirjoittajille,nimimerkeille en senttiäkään. Koska kasvotonta,ketävaan ei voi loukata. Tekstaripuolella muuten on kuulemma korvaukset pienimmät ,oikeastaan pienet, kun sen näkee vain tekstaajat.Tosin siinä on aidosti itsenään esiintyvästä ihmisestä kysymys.


Eli on ollut aivan taivaallisen fantastinen päivä.Näitä saisi olla enemmänkin Ja ammattiajokorttinikin kävin viemässä poliisille vaikka ei olisi lain mukaan tarvinnutkaan kuulemma  Mutta kun en enää uusinut sitä en turhaan viitsi kuljettaa mukana. Kivaa tunnelmaa on myös facen ystävien kanssa,sinne tästä nyt. Eilen kotona ja tänään Rossossa maukasta ruokaa. Ostin tänään 200cl kuohuviinipullon itselleni onnitteluksi hienoista päivistä ja tästä voitollisesta oikeudenkäynnistäkin.
Liito jatkuu .Palailen huomenna ,rakasta yötä ja huomista. <3, :D

PS. Ja muistakaa että jos kommenttia tulee niissä on aina oltava kirjoittajan koko nimi. Tarkistan jos epäilen sen oikeellisuuden.

pakkasen hellittäessä

Tiistai 21.1.2014 klo 18:08

Pakkanen alkaa tosiaan hellittää vähitellen. Jo eilen illalla kun tulin keikalta kotiin niin junan lämpömittari ja tablet-koneen lämpömittari alkoi näyttämään täällä rannikkoseutujen lähestyessä  8-9 asteen lukemia. Samoissa lukemissa on ollut tänäänkin. Tosin kevyt pohjoinen tuuli on tuonut viimaa, eilen illalla satoikin kevyttä höyhenlunta.Silti päivät ovat korkeapaineisen kauniita.Ja jos  tämä korkeapaine on yhtä pitkä kun syksyn ja joulun sekä uudenvuoden tienoiden matalapaine onnodotettavissa  kauniin aurinkoinen kevättalvi johon muutama luminen päivä pilvineen tuo vaihtelua. Niitä nopeasti ohikulkevia ohuita talvipilviä on joinakin päivinä nytkin piipahtanut maisemissa.
Sunnuntai oli aivan upean hyvä päivä kaikilla tavoin.Keikkamaanantai tuli täyteen Lahteen ,loputkin kaksi aikaa täyttyivät. Julian ja muiden mahtavan mukavien ihmisten kanssa  soitin,  rakkaan sielunkumppanini kanssa sunnuntainakin chattailtiin pitkän aikaa facessa. Päivän yllätys oli ja lottopotti oli arvontavoitto TallinkSiljan Club One kanta-asiakkaiden arvonnassa. Voitin risteilymatkan Vaihtoehtoja oli kolme Balticilla Turusta Tukholmaan 23-tunnin risteily läpi Saaristomeren , Europan 22 tunnin risteily Tallinnaan ja  Päivä Tukholmassa -risteily Ruotsiin. Kolmesta eri voittoluokasta voitin sellaisen joka on toukokuun loppuun mennessä tehtävä. Baltikin 23-tunnin reissu maksaa vain 10 euroa/hytti johon mahtuu 4 henkilöä maksimissaan ,Europan ,Itämeren selkeästi suurimman risteilyaluksen,25 euroa hytti ja Symphonyn tai Serenaden  ainoastaan vain 36 euroa 4 hengen hytti. Tyypillisiä muita maksuja ei tule ja hyttihinnatkin ovat nimellisiä normaalihintatasoon.
2.2 teen Europalla joululahjaristeilyn. Sen maksu ja matkavahvistus tulivat tänään, sen hinta hyttikorotuksella B-hyttiin maksoi 30 euroa.Tosi  edullinen. Näin talvella se on ihan kiva reissu. Ei sitä kuitenkaan jos sattuu olemaan vaikka suojasää tai kova lumipyry upean kauniin ja mulle hyvin kotoisan Tallinnan iloista voisi nauttia.Menee sitten kevään tultua sinne.Näitähän hinta-alennuksia tulee aika usein  muutenkin.Siksi meriristeily jossa suurimman osan on laivassa on tähän tosi hauska ja viihdyttävä.
Tänään sitten varasin palkintomatkan.Päätin lähteä Päivä Tukholmassa risteilylle. lähden 6.5 illalla ja tulen 8.5 aamupäivällä takaisin. Hätkähdyttävän halpa hinta Otin A-luokan hytin ,kaiken varalta 2:lle. Jos ja kun hyvin todennäköisesti Julia saa reissulle työstään vapaata järjestettyä myös hän pääsee mukaan Eli loistavan suloista lisäextraa.Meidän kahden matka meren aalloilla ja arjesta pois. Pääseekö vajaan kahden viikon kuluttua on epävarmaa vielä,toivottavasti. Niitä joita  haluaisin ottaa  mukaan kevään reissulled olisi vain jumalattoman isosta ystävä -ja kaveriporukasta käytännössä ilmaiseksi on vain Julian lisäksi kolme. Sielunkumppanini mutta hänellä on merisairauteen taipumus, exäni,mutta sitten ei olisi Ruusulla ja Fasulla hoitajaa ja yksi ystäväni. Mutta hän tekee vain pitkiä lomamatkoja etelään. Ilmaisia tulijoita varmaan olisi moniakin, mutta jos  Julia ei saa vapaata matkustan yksin. Nautin yksin reissaamisestakin,ihan oman aikataulun ja omien mieltymysten mukaan tehdystä loma-aikataulusta.
Ruotsissa en ole käynytkään kun 1996 viimeksi,18 vuottahan siitä tulee. Eka ex-vaimon kanssa reissattiin paljon, silloin joskus käytiin Tukholmassakin .Mutta laivamatka on pitkä yli 16 tuntia siivu ja normaalisti kalliskin.Enkä tykkää Ruotsista  lainkaan niin paljon kun Virosta. En liian isosta Tukholmasta, ruotsinkielestä, enkä kalliista hintatasosta. Mutta on siellä mukava käydä. Passia mulla on voimassa vielä noin kaksi vuotta,sitäkään ei tarvitse uusia.Todella tyytyväisinja onnellisin mielin odotan kumpaakin matkaa.
Eilen olin työkeikalla Lahdessa. Ihan jälleen kerran mukava ja hyvien kohtaamisten päivä. Tuttu Musta Kissa ja kivoja ihmisiä. Päivän ateria pitseriassa ja kaverin kyydissä illalla asemalle. Lahdessakin aika paljon facekavereita ,yksi näistä naisista heitti mun rautatieasemalle. Hyvin nopeasti kului aika ja kivasti kun chatattiin ystääni kanssa.  Aika meni kuin siivillä. Nämä pääkaupunkiseudun ja  Etelä-Suomen aikataulut junilla on niin tiheitä että se on melkein suora vaihto haluttaessa junien välillä.Mutta ilman mukavaa juttuseuraa paljon pitkästyttävämmin  silti.
Mennessä jäi aikaa kun menin  täältä aikaisesti pysähtyä uudistetulle Pasilan asemalle. Ennen ehkä hieman turhankin avaralla asemalla,sen laajassa asemahallissa oli nyt uusia,mielenkiintoisia ja monenlaisia pikku myymälöitä. Aikaisemmin alakerrassa oli kolme kahvipaikkaa ja Hesburger,nyt oli tullut kaksi lisää. Ja R-kioskiin laajennus mielestäni. Ihan viihtyisäksi sitä voi nyt sanoa.
Tänään vein auton viimeinkin huoltoon. Nyt oli sellainen tapahtumaton päivä.Suosittelen tosi paljon kaikille autoihmisille AL-  Turvavakuutusta  Sen toimivuus, nopeus, asiantuntevuus, palveluhenkisyys jälleen tuli todistettua hyväksi. Kun muut vakuutusyhtiöt löytävät aina jostain jonkun keksimänsä perusteen olla auttamatta ja nkorvaamatta AL-Turva on aivan päinvastainen. Ajattelin kokeilla ja soitta että saanko vakuutukseen liittyen ilmaista käynnistysapua kun auto on kotiparkissa niin se järjestyi heti. Välittömästi tuli hinausauto Espoosta,läheltä ja kun piuhat jlaitettiin akun pikakäynnistäjästä paikoillee täysin tyhjä akku täyttyi ja auto hurahti heti käyntiin Ei tarvinnut edes hinata sitä. Kyllä oli kiitollinen mieli hyvästä palvelusta.
Tässä  pian tiistaisauna ja jatkan facessa jossa jo käväisinkin. Sitä ennen ,ennen  saunaa pitää syödä lämmin ruoka ,se on nyt juuri valmiina. Palaillaan vaikka huomenna tai torstaina palaveriin jälleen.

Rukouspäivänä.

Lauantai 18.1.2014 klo 19:37

Aivan fantastisen ihanaa talvipakkasen kauneutta on ollut ilmassa nämäkin kolme päivää kun olin palstalta pois. Sellaista tasaisen kylmää ,ei mitään paukkupakkasia kuitenkaan.Nyt  on 10 astetta ja kylmimmillään se on käynyt kolmen päivän aikana 18 asteessa Tosin on saattanut piipahtaa jossain raossa  viileämpänäkin. Nyt tähän on tottunut kun on jonkin aikaa kestänyt. Upeaa kaunis luonto,lumen ja pakkasen siveltimien kaaret.Korkeapaine on pysähtynyt Suomen päälle. Nyt voi jo sanoa että pysyvästi talvi tuli.Onneksi  lunta on vähän.Sitähän ei tarvitse kun hiihtäjät maastohiihdossa ja  ehkä sitten pikkulapset lumileikeissään.
Kun alan purkamaan menneitä päiviä niin ihan hyvää on kerrottavana pääosin.Torstaina  oli vuoden ensimmäinen keikka edessä mulla. Sen tein Forssaan. Asiakkaita oli tarpeeksi keikan kannattavuuden kannalta. Aamulla  täysikuun aikaan nousin ylös kännyn herätyskellon soittoon. Tosin jo kaksi tuntia ennen klo 4.00 heräsin,ehdin sentään kolme tuntia nukkuakin ennen  heräämistä. Fasun ja mun aamiaiset laitoin ja sitten linja-autolle . Fasu jäi vielä nukkumaan kun niin varhain heräsin. Oudoksesta ,kun kuukausitolkulla ei juurikaan ole liikkunut tuntui lihaksisto olevan epätasapainossa. Kävely sellaista töksytystä.Mutta kyllä se lihasmuisti kuitenkin muistaa liikunnan ja vähitellen rytmin löytää.Löytänytkin jo.Nämä auringonnousut ja  laskut ovat  näin keskitalven iltoinakin tosi kauniita.Valolla ja varjolla on monta väriä, ne elävät taivaalla ja maassa. Linja-autossa oli kiva matkustaa,siitä onkin aikaa kun viimeksi olen matkustanut.Mulla oli tabletlaite mukana ,sillä facebookissa ja netissä oli siinä mukava surffailla ,mennessä ja tullessa. Se on itse asiassa tätä läppäriä ja kännyjä paljon varmempitoiminen liikenteessä.
Väsytti tosi kovasti  ,lyhyt yöuni ja varhainen ylösnousu  mutta päivä oli aivan ihana. Kivoja asiakkaita. Hyviä jutteluja pääosin tuttujen asiakkaiden kanssa. Ihania haleja joiltakin asiakkailta,niitä muuten tulee usein mulle. Hotelli tosilämminn,tuttu, vuosikymmeniä vanhassa talossa. Palvelu lämminhenkistä ja hinta edullinen.Tauolla kun kävin kahvilla huomasin että Forssassa kahvilan löytäminen ei ollutkaan ihan helppoa mutta sitten kuitenkin pullakahvit piristeeksi löytyivät.Vielä ehti ennen linja-auton tuloa illalla Hesestä hakemaan iltaherkkunsakin. Oikein hyvän,muhevan hampurilaisen.

Kun auto toi parin tunnin matkaa Helsinkiin niin oli ikkunasta näkyvää täysikuuta satumaisen kauniissa yössä herkän hellää katsella..Samettitaivaalta tähtien ikiaikaista tuiketta ja välillä surffata koneellaan.Oma autoni on täysin jumissa parkkipaikalla. Sitä ei tiedä koska sen saa huoltoon vietyä. Lämpöjohto ei toimi ja muutenkin se on jäykkänä.Mutta jos joskus saisi jostain virtaa niin sen ajaisin huoltoon Siellä sitten kun ehtivät jossain välissä niin hoitaisivat sen kuntoon.Tämä talvi näkyy olevan viimetqalven toisinto.Tosin silloin jo syyskuun viimeisinä päivinä se meni epäkuntoon ,oli aina välillä pari päivää kunnossa ja samasta viasta taas sen njoutui viemään korjaamole Vasta toukokuussa .äitienpäivän aikaan se lopullisesti korjaantui. Nytkin näyttää pahasti siltä että kylmän ,lumen valtaaman pakkasajan täytyy kulkea julkisiilla ja värjötellä pakkasessa yhteyksisä odotellen .Jospa se taas kun tulee kaunis,lämmin kevät tulisi kuntoon. Vituttaisi muuten mutta koitan nähdä tämän niin että nyt sitä tulee liikuntaa ja ulkoilmaa välillä pakosta.Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta hyväksi.
Kunn tulin kotiin niin tutusti Fazer maukui ja huusi mulle jo ovelta ja sitä jatkui kunnes sanoin että nyt sä pidät turpas kiinni. Siinä illan mittaannja etenkin kotona iski joku stressi ja totaalikyllästyminen päälle. Sukulaislla on vakavia terveysongelmia, läheisillä ystävillä terveys reitailee,Yhdellä heistä jopa huolestuttavasti. Kaveripiirissä samoin. Lähes kaikilla minuun yhteyttä ähänkin enemmän pitävillä on muitakin huolia. Tekstarit, chatit msp:t ,kaikissa vaan harmia jasuruja  sekä murheita. Se on äärettömän raskasta ja ahdistavaa kuulla vain niistä,ollut jo kauan Jos neolisivat asiakkaita suhtautuisin heihin kuin työssäni nteen Että en ota sisääni ja itselleni kenenkään isojakaan huolia. Mutta heidän kohdallaan ei pysty sillä tavalla eikä ehkä haluakaan asennoitua.Sitten on yksi häirikkö jota en millään keinoa saa vaikenemaan Kymmeniä tekstareita ja muita yhteydenottoyriyksiä päivässä .se on jo piinaa,kiusantekoa suurempaa. Sitten tosrtai-iltana ja sen jälkeenkin kirjoittelin nja soitoissa sanoin että en ole mikään huolien ja murheiden roskakori.Että haluan kuulla ja lukea  positiivisista ja hyvistä asioista ihmisiltä. Rakkauden ,työn ,ja muunkin alueella.Silloin jaksaa kohdata paremmin myös vastoinkäymisten asiat. Murheita ja huolia niitä on mullakin mutta kuuntelijoista on kyllä pula. Tänään kun muuten soittelin psykologitutulleni sen  häirikkönaisen vuoksi hän sanoikin että oikein teit. On vedettävä selkeä linja paljonko tutuiltaan haluaa kuulla negatiivisia asioita ja pidettävä siitä kiinni. Ongelmia varten on asiantuntijat, niitä ei tarvi kaataa kaverin niskaan Ei edes sukulaisen.Vuorovaikutuksessa on tärkeintä tasapaino. Huolen ja ihanan kauniiden asioiden jakamisessa.Ja molempien tasapuolinen kuuntelu  keskusteluissa.Kun nyt jollain keinolla sekavan häirikön saisi kuriin  niin muut varmaan saakin.
Paitsi tietokone niin myös kännyn tekstarien tulo sekoili torstaina . Niitä sittennoli paljon perjantaiaamuna  ,siinä purkiessa meni aikaa paljon. Aivan kiva päivä muodostui eilisestäkin. Tyhjä jääkaappi täyttyi kun ehti käymään kaupassa.Illalla vielä oli meedioistunto Helsingissä. Ystäväni autolla Pasilan asemalta vei minut tilaisuuteen Kaunis koti, vastaanottavat ,kivat ihmiset.Monet tosin istuntojen ensikertalaisia Junalla ja paikallisbussilla täällä liikuin.Nythän paikallisjunissa käykin vain HSL:n matkakortti,ei enää muut liput Ja myös paikallisliikenteen linja-autoissakin säästää kun käyttää sitä .Myös siitä vaivaton että koko pääkaupunkiseudun liikenteessä pärjää samalla lipulla Raitiovaunuissa ja Suomenlinnan lautassakin

Tämä päivä ollut saunapäivä ja kiersin "kylän" ympäri kävellen. Muuten aika sisäjuttuja ollut.Ihanat ystäväni ovat näinäkin päivinä kirjoittaneet ,etenkin iltaisin kanssani mutta myös päivisin. Kunto on ollut hyvä. Se stressi meni ohitse yhdessä illassa ihanasti. Aika paljon kumppanini  Julian vaikutus. Hän aina kun meinaan vaipua stressiin mun sieltä pumppaamalla mieleen ja ajatuksiin positiivisuuden voimaa saa kohotettua ylös.

Tosi pitkästä aikaa tänään varasin laivaristeilyn ClubOnelta ,Tallinkilta. Joka joulun edellä sekä WikingLinen että Tallinkin kanta-asiakkaana saan hyvin edullisen joululahjatarjousmatkan .Tai kaikki kanta-asiakkaat saa. Kolmena edellisenä vuotena se on jäänyt käyttämättä mutta nyt 2014ajattelinsen toteuttaa. Varasin 22-tunnin risteilyn Tallinnaan Europalla .Ainoa aika jossa kaksi päivää on vapaana on helmikuun 2-3 päivä.Kun lahjatarjous on 16.2 voimassa. Kohotin hyttiluokkaa C/D hyteistä paljon parempaan B-hyttiin niinsiltikin matka maksaa kaikkineen vain 33 euroa ja siinäkin on mukana jo paperilaskutuksesta 3 euroa. Muistaakseni 2010 kesällä silloisen naisystäväni kanssa käytiin viimeksi Tallinnassa,vaikka olenkin oikein Tallinna-fani.Yksin en viitsinyt lähteä,kesän 2012 toukokuusta syksyyn pitkälle  haittasi eturauhassyöpäleikkauksenn ongelmat niin ettei viitsinyt lähteä. Jossain vaiheessa rahatkin olivat esteenä,tai niiden puute.Oikeinn innolla odotan menoa.Kyllä laivalla on aina oma upea tunnelmansa.Aivan eri kun maalla .Ja talvinen Tallinna on omanlaisensa kokemus.Ei tietenkään sitä kun talven ulkopuolella Tosin nyt maassa on vaan alle kolmetuntia mutta kyllä siinäkin vilkkaan sataman ympärillä ehtii käymään kymmenissä puoteissa ja ravintolassa. Julia tekee parhaansa  että saisi työstään vapaata. Sillä yhdessäoloon ja suhteeseen kuuluu myös yhteiset matkat.Ihan kaikille avokumppaneille sekään ei ole  ollut selviö.

Nyt kuitenkin lähden selaamaan netin mailmaan tästä ja Fasesa näköjään odottaa kolmelta viestit. Otsikon nimi non Rukouspäivä. Niitähän on vuodessa neljä ,eri vuodenaikoina. Vanha kirkollinen perinne jonka merkitys nykyään on hyvin pieni mutta joskus aiemmin ollut varsin merkittävä

Hyvää lauantai-iltaa  Nukkukaa hyvin ja herätkää virkeänä sunnuntaihin.

Pakkasen kuultoa.

Keskiviikko 15.1.2014 klo 16:53

Tässä pikablogi nyt ,ennenkuin lähden kirkkoon .
Sekä eilen että tänään jatkunut pakkanen ja upeat pakkassäät. Yleensä ottaen mukavaa päivää pitänyt nämä molemmat.Tosin Forssan eilinen keikka peruuntui ,tai siirtyi paremminkin huomiseen. Auto ei  suostunut aamulla starttaamaan kylmällä moottorilla.Akku oli täysin tyhjä. Auton virtajohdon puskurin puoleisesta päästä kesän aikaan kului yksi kolmesta piikistä pois.Se roikkui auton alla pitkän aikaa kesällä kunnes sen huomasin Sitten vielä rikoin kumisuojuksen tolpasta tulevan johdon ympäriltä Onneksi auton starttiapua sain naapurilta.Huomenna olisi ollut huolto josta taitaakin tulla tavallista suurempi. Sillä myös etupyörän  jarruhomma on korjattava,se kolisee kun tyhjä pää.Huomisen keikan  jälkeen perjantaina koitan auton saada huoltoon,aika sinne olisi ollut huomenna.
Eilen istuin paljon sisällä,mitä pikajutun kävin kylällä.Kaverien kanssa kirjoittelin.
Illalla yksi kaveri oli hyvin hätääntyneenä pyysi ongelmaansa apua.Koitin tsempata ja välittää myönteistä voimaa.Kuulemma saikin sitä.
Tänään jo yhdeksän aikaan nousin ylös. Menen Lahteen keikalle  ensi maanantaina ja tarvittaessa tiistainakin .Etelä-Suomen Sanomiin  laitoin 60 euron ilmoituksen.Laskuja maksoin aika tukun. Käväissyt pikaisesti facessa.
Nyt lähden pian kirkkoon Kelttiläiseen musiikki-iltaan kirkkoon.Kellopeleillä,kelttiharpulla ja kitaralla soitetaan. Ja välillä kelttirukouksia. Takaisin tullessa hyvin pian laitankin sitten nukkumaan sillä huomenaamulla on herätys jo kuudelta.Jos auto olisi kunnossa niin voisin lähteä ajelemaan noin puoli kymmeneltä. Todennäköisesti en huomenna ehdi päivittämään sivua,ellen sitä tee mukanani olevalla tablet-koneella.
Hyvää illanjatkoa ,turvallista  yötä ja kivaa huomista

« Uudemmat kirjoitukset Vanhemmat kirjoitukset »