Syksyistä säätä.

Maanantai 2.9.2013 klo 21:08

Moikka.Tässä tämä säätila tuli heti otsikossa.Jälleen tänäkin aamuna satoi kuin saavista kaatamalla ja kuten eilenkin alle 20 asteen päivä poutaantui.Koko ajan kuitenkin taivaalla matasi pilvien matto.Monella korkeudella Sieltä hetkittäin pilkisti aurinko. Aamulla jo soitteli vakiochattaaja .Eilen jouduin poistamaan kavereista taas.  Mutta heti laittoi kaveripyynnön takaisin En tahdo millään jaksaa. Enkö mä saa siltä rauhaa.
Kaupassa kävin. Peruselintarvikkeita ostamassa.Multa ja Fasulta oli juusto ja makkarakin loppunut Minä pärjäilin ilmankin aamun mutta Fasulle se oli kova paikka kun ei ollut sille aamiaisella tarjota. Sain puutteen onneksi korjattua.
Syksyn perunasadon nostin ruukusta ylös tänään Kokonaista kuusi violetin väristä perunaa Ensi keväänä jos istutan pitää vaihtaa siemenen.
Tuttavasoittoja ,sairauksistaan soittivat. Isoja ongelmia.Ei kovin piristävää.Onneksi soitti Julia Hänen kanssaan ihanan tunnin verran puhuin.Eilisestä  tunnelmapäivityksestäni minulle jo kuittailtu Naistutut. On se muuten ihme että normaali rakkaussuhde joitakin kaivertaa. Ei niillä ole omaa elämää lainkaanMutta niinhän se on aina kaivertanut kulloin ketäkin kun mulla on naisystäviä tai avovaimoja ollut. Onneksi näitä onnenkadehtijoita on kuitenkin vähän. Ilonjakajia ,myönteisiä tuhatkertainen määrä Naisia eri ikäluokista Viisasta porukkaa.

Kirjastossa illalla alkoi rajatiedon yhdistyksen KiRan keskusteluillat Sovituksesta juteltiin Keskustelijoita hyvin vähän mutta sitäkin parempi ja mielenkiintoisempi,avoin keskustelu Kuukauden viimeinen maanantai seuraava. 12.9 saman seuran meditaatioillan vedän. Kirjastossahan nämä ovat.

Fasulla joku poikkeava juttu taas.Oli hyvin virkeä ja puhelias oma itsensä aamulla ja vielä aamupäivällä.Sitten alkoi nukkumaan ,sairaan näköinen, hengittää raskaasti.Silmissä kuin kalvo.  Pelottaa ja surettaa että mikä sille tuli.Ulkona ei ole käynyt Syö ja juo normaalisti ja aika hiljainen on nyt. Vessassa ei ole käynyt kun aamulla..Jos  vielä huomenna on samanlainen pitää varmaan viedä se eläinlääkäriin. Nyt mua masentaa  kultaisen poikani olotila. Vaikka on sillä ennenkin joskus niitä ollut. Vuorokauden verran kestäneet,kerran kaksikin. Hyvin alakuloisen oloinen. Ei vaikuttaisi kipuja olevan.

Viileää, onneksi on lämpimämpää ennustettu Huomenna unipäiväkirjan kanssa taas hoitajalle. Jotain sentään on näkynyt viikon aikana.

Tuon Fasun alakulon vuoksi en jaksa lähteä muuta kirjoittelemaan eikä tässä ole erikoista tapahtunutkaan. Sentään se että mietin pitäsikö minun ottaa yhteys yhteen ystävääni tai kaveriini. taidan sitäkin siirtää.
Hyvää yötä ja kirkasta huomista

Kommentoi kirjoitusta.

Tuli syyskuu.

Sunnuntai 1.9.2013 klo 21:29

Mukavaa sunnuntaita ja kaikille upeaa syyskuuta.Aivan hienoa vaihtumista hiljentyvien hetkien ja putoavien ruskalehtien aikaan.Kuulaiden syyspäivien antamaan valoon. Nauttimaan päivistä meitä kuljettamaan hyvän matkoilla.
Kuuntelen parhaillaan hyvin syvällistä ja  kaunista ohjelmaa radiosta. Katr-iHelena kertoo  saamistaan viesteistä rajan takaa. Mieheltään ja pojaltaan Koskettavia tekstejä joissa ydinsanoma on täällä oleville ,ensisijassa Katri-Helenalle  ,mutta jokaiselle muullekin rakkaus. Hänen vastaanottamansa viestit tulevat automaattikirjoituksella. Tavalla joka on yksi yhteyden muoto poissaolevien ja ja tässä olevien välillä.  Mahtavaa ja kunnioittavaa että  hän on koko kansan Katrina uskaltanut tätä henkimaailman yhteyttään kertomaan. Toki tiedän ihan kohtaamisteni kautta että ylivoimaisen suurella enemmistöllä herkkiä ,luovia ihmisiä on tämä kyky.  Hyvin tunnettujen julkisuuden esiintyjien kohdallakin Tätä ohjelmaa on aika vaikuttavaa kuunnella. Hyvin usein toimittajat ovat täysin ulkopuolella aiheesta Tämän ohjelman toimittaja antaa Katrin kertoa Toivottavasti ohjelma on myös Ylen arkistossa

Syyskuun tullessa nukuin pitkälle aamuun.Tosin juttelin ystäväni kanssa puhelimessa kahteen asti. Sitten koitin nukkua mutta korva  särki niin kovasti että ei ehtinyt nukahtamaan Nukahtamislääkkeestäkään ei ollut apua Niinpä sitten siinä kolmen aikaa otin Panadolin. Se alkoi nopeasti vaikuttamaan ja niin pääsin uneen. Tänään ei särkyä ole ollut kuin hyvin satunnaisesti ja vähän.

Fazer vieressäni oli tiukasti minua vasten kun aloin heräilemään. Lähti sitten sohvalle makailemaan kun liikuin enemmän sängyssä. Nousin ylös puoli yhdeksän edellä.Ehdin laittamaan Fasulle aamiaisen ja myös  valmiiksi mulle ja Julialle joka tuli yhdeksän jälkeen luokseni.Tekstarit joita piti vastata ja lähettää muuten myös kirjoitin.

Päivällä yksi päivittäissoittajani  joka harvemmin sunnuntaisin soittaa ilmoitti että soita mulle Olli. Hyvin tärkeää ja ajankohtaista asiaa sairauteen liittyen oli hänellä. Koskien hätäleikkausta joka oli tänään tehty. Vaikka tässä oli rakkaani,sieluni kuningatarkin  niin jonkin aikaa juteltiin. Kauaa hän ei olisi jaksanutkaan.
Muuten ollut hiljaista telealueella Äiti pikajutun soitti Lyhyen kun kuuli että mulla kaikkeni,kalleimpani on täällä käymässä. Ruusu-Unelman "äidille" soitin pikapuhelun.

Tietokoneen aukaisin vasta jälkeen yhdeksän .Rakkaani lähti ajelemaan kotiin. Melkein koko päivän oltiin tässä luonani. Kiihkeän kuuma päivä ,vaikka ulkona olikin säässä syksyn tuntua Auringossa aamun rankan sateen jälkeen. On niin valtavan,uskomattoman hyvä olo kun ihon läheisyyden, hengityksen kosketuksen, sydämen toisilleen sykkimisen tunsi ja koki. Hellän yhdessä kokemisen ja estottoman antautumisen  tunteen. Viikkojen vain puhelimessa ja chatissa vietettyjen ,joskin hyvin tärkeiden jälkeen, kultani. Ja sanatkin saavat erilaisen sisällön kun aistii mitä keho,ja ääni kertoo.
Toki päiväämme liittyi ihan parisuhteen kahden ihmisen muunkinlaista kohtaamista. Keskustelua ,ajatuksia toisillemme. Monesti oman elämänkin mietelmät saavat toisenlaisen ,laajemman sävyn kun niitä avaa läheinen ihminen. Tänäänkin oivalsin joitakin asioita eri tavalla kun Julia toi toisenlaisen kuvan niihin. Esim  sen että kun on satutettu ja loukattu julmimmin kun voi ja mitätöity ihan vaieten kuoliaaksi niin asioita ei pitäisi  katkeruuden ,vihan ,pettymyksen ja negatiivisten ajatusten niiden aiheuttajalle lähettämällä kohdata. Vaan positiivisen,rakastavan, törkeydestään huolimatta anteeksiantavan ajattelun kautta. Lähettää sydämen täydeltä ruusuja ja anteeksiantoa. Pitää alkaa opettelemaan jos se nyt onnistuisi. Yleensä kun ei ole niitä negatunteita ollut, mutta niin rankasti ei ole loukattukaan. Ja Julia sanoi että sen kun toinen luonaan kohtaa ja sen kohtaa varmaan niin ruusut saavat paksullakin pönkällä suljetut ovet aukaisemaan. Ja positiivisuus luo uutta siltaa molemmista päistä.

Kävimme myös  ruokkimassa Ruusu-Unelman ystäväni luona  Kovasti ystävällinen oli Ruusukin.Hetken oli piilossa mutta kun Julia meni autoon  niin mun kanssa siinä sitten niin keimaili ja kehräsi kun vielä hetken olin sen kanssa. Fasuhan on jo ennenkin tavannut Julian. Tykkää kaikista ihmisistä,tutuista vielä enemmän Ja vaistoaa varmaan Julian eläinrakkauden Onhan hänelläkin kissa ,nimeltään Lempi Ilona. Ainoa on se että silloin se hilpaisee kiireesti parvekkeelle ja katselee sieltä kun me rakastellaan. Eli yleisönä on meille. 

Luontoreissu jäi tällä kertaa mutta sen pitää ottaa seuraavaan kertaan. Keskusteltiin että jossain vaiheessa lähdetään vaellukselle,vaikka kahdeksi päiväksi vielä ennen lunta. Vaikka  Julia ei ole varsinaisesti Lapin ihmisiä niin lupaili että sinnekin lähtee jos minäkin ja saa sairaanhoitajan työstään vapaata  Ja tuleehan näitä syyslomia ja muita esim säästettyjä vapaapäiviä. Kaksi edellistä kumppaniani kovasti lupasivat ja halusivat kanssani Lappiin ,toisen kanssa oli varattu jo mökkikin Mutta sanoiksi vailla totuutta nekin osoittautuivat.Julia sanoi että hänen tyyliinsä ei kuulu mieskaverin tai kumppanin vedättäminen  eikä sellaisia naisia arvosta Eikä miehiäkään.
Muusta ei ole kiinni kun mun rahatilanteesta Lappiin lähtö jossain vaiheessa  Mua kiinnostaa Lapin tunnelma ja luonto Sen jylhä kauneus,Juliaa hänen urheiluharrastuksiinsa liittyvät mahdollisuudet  toteuttaa niitä. Toivottavasti rahat saan .Julia kyllä lupaili että hän voisi maksaa mökin vuokran yksinkin ,sairaanhoitajan palkasta siihenkin riittää ja mallikeikatkaan eivät aivan rahattomia ole. Mutta minun on äärimmäisen vaikeaa ottaa naiselat rahaa paitsi tietenkin työstäni  rajatiedon alueella

Tässä kotona söimme. Mua kyllä jännitti että mitenköhän tekemiini sörsseleihin suhtautuu enkelini, prinsessani. Mutta kovasti tykkäsi.Tärkeintä ei hänen mielestään ole ruoan valmistustaito vaan mitä se on ja mitä rakkaudellisia tunteita ja positiivisuutta sen nauttimiseen liittyy. Toki tiedän että hänellä on se että kasvis-kalapainotteinen ruokavalio on mutta itsekin koittanut siihen suuntaan mennä. Vaikeaa se kyllä on ,mutta jos tästä mullakin sinne suuntautuisi. Mulle se nyt on sama olenko hoikempi vai lihavampi  että Julialla on esteettiset seikat takana. Mulla taas se että koitan pitää sokeriarvoja kunnossa kun keväällä lääkäri totesi niiden hyvin lievästi kohollaan olevan. Suositteli liikuntaa ja kevyempää ruokavalioa.

Jos  vaan kunto kestää ja rahapussi mulla niin Lapin reissun pitäisi suunnitella hyvin .Julia haluaisi erämaavaellukselle vaikkapa Muotkatuntureille. Tässä kunnossa se on mulle taas liian rankka reissu .Tai ei jos tekee pienen vaelluksen. Mutta kovakuntoisen kaverin kannalta kun ajattelen niin se voisi olla turhauttavaa Autiotuvissa olen nuorena Lapin vaelluksilla majoittunutkin ja minä nukun vaikka kannon nokassa kunhan otan nukahtamislääkkeeni. Tosin Julia sanoi että mun kunnon mukaan mentäisiin ja sen mukainen matka.

Vaihtoehtona on perinteinen mökkiloma  jossain tunturikohteessa Tykkäisin nähdä kyllä Enontekiöllä, Kilpisjärvellä olevan 100 metriä korkean vesiputouksen Mallan kyyneleet nimeltään. Mutta saattaa jäädä näkemättä.Toki tietoisella ,ohjelmoidulla treenillä saa  tälläkin iällä vielä itselleen kovan kunnon ,mutta aikaa se vie. Epäilen että löytyykö multa motivaatiota tarpeeksi Muuten näistä vesiputouksista on olemassa oma  nettisivustokin Julian kanssa sitä katseltiin Se on  www.suomenvesiputoukset.fi Tosi upeita putouksia.
Viime yönä kokeiltiin yhden ystäväni kanssa Facebookin tapaa poistaa rankemmat kommentit . Piruuttamme sovittiin että nainen laittaa mun sivulle mahdollisimman rajun kommentin ja vastaan siihen yhtä tömäkästi Niin tehtiin ja ei se kauaa ollut ,noin puoli tuntia kun se häipyi mun facesivulta .Eli aika nopsasti toimi facebook. Se on hyvä että niillä on sellainen kontrolli käyttäjilleen Meillä tämä oli yhdessä tehty koe mutta jos ajattelee että joku voi saada ihan oikeestikin aika härskiä  tekstiä toiselta kirjoittajalta. Jos se kohdistuu johonkin suurempaan ryhmään  niin silloin on korkeampi kynnys poistaa mutta jos yksityiseen ihmiseen niin näyttää olevan aika matala kynnys poistamiseen.

Kylläpä lyhenee päivä tässä syyskuussa paljon. Jos Hesan horisontin mukaan katsoo niin nousu-ja laskuajat ovat 6.15-20.24 ja  kuun viimeinen päivä  7.23 -18.56, Oulussa 5.57-20.37 ja 7.25-18.51. Kun sitten katsoo Lapin lukemia niin Utsjoella 5.28-20.53 ja  kuukauden päättyessä 7.23.-18.38. Vääjäämättömästi  tullut syyskuu sytyttää lamput varhemmin.Nurmikko on jo keltaisista ,pudonneista lehdistä värjääntynyt. Tuulisina päivinä maa kutsuu kuolleita lehtiä hautaansa. Jotain hyvin kaunista on värikkäiden lehtien putoamisessa. Pensashanhikkien kukat ,keltaiset tähtisilmät loistavat kauniimmillaan, syysasterit,daaliat ,kanervakukat tuovat syksyyn hiljalleen laskeutuviin päiviin kauniin hehkunsa. Moni kukkii ,ruusupensaiden kiulukat ovat täyteläiset, niitä on tässäkin ympäristössä paljon. Terveellisiä vitamiinipaukkuja.

Näitä hyviä päiviä soisi tulevan monta Mutta että hyvä näyttää paremmalta ja tuntuu tarvitaan myös kipujen ,sieluntuskan ja fyysisen päiviä. Ilman mustaa ei ole valkoista ja päinvastoin. Elämä on joka  hetki täyttä,jos sen vaan haluaa oivaltaa. Koitetaan me kaikki se oivallus kokea

Hyvää alkavaa viikkoa.  Hetken vielä olen  facessa kunnes laitan nukkumaan Todella hyvillä mielin ,onnellisina että on hyvä rakkaus ja hyvät ystävät Että saa tuntea olevansa elävä ihminen toiselle. Sillä hautapaadet eivät tunne

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Haltiassa ja Ruusulla

Lauantai 31.8.2013 klo 20:56

Kello on 20.30 ,iltauutisten aika  Mutta aikoihin en ole katsonut uutisiakaan ,paitsi iltalehdistä ja netistä joskus. Ei kiinnosta lukeminen. En tiedä mikä viimeisempien vuosien  aikana on tullut ,tai oikeasdtaan tämän vuoden aikana. Joskus tuntuu että on kuin ajan hermolta pudonnut kun ei ntiedä mitä tapahtuu. Toisaalta jotain seuraan hyvin intensiivisesti, viime aikoina  Anneli Auerin oikeudenkäyntiä ;Ulvilan murhamysteeriä Suomen oikeushistorian kaikin tavoin oudointa oikeusjuttua. Kiinnostuksesta koska siinä on suomalaiselle oikeuskäytännölle erittäin erikoisia ja osin sopimattomiakin toimintamenetelmiä  syyttäjällä ja  tosi kaukaa haetaan motiiveja miksi Anneli Auer olisi miehensä surmannut.Harvinaista on se että hovioikeuden syyttömäksi todenneen naisen tekijäksi löytämiseksi syyttäjä koittaa maineensa pelastamiseksi ja syytömän tuomitsemiseksi tehdä kaiken Homma muistuttaa kuten monet oikeusoppineetkin on todenneet amerikkalaisen televisiosarjojen mielikuvitusjuttuja. Tällä menolla asiaa käsitellään vielä kolmen vuoden kuluttuakin. Niinkuin olen kirjoittanut niin tunnen Anneli Auerin työni kautta ja en todellakaan tunnin tuntemisen kautta usko että hän edes kykenisi saatikka haluaisi tehdä niin raa´an verityön kun tapahtui. Kun asuin Ulvilassa  niin osoite jossa teko tapahtui oli hyvin lähellä sitä missä olin vuokralla 1998.keväästä loppusyksyyn 1999. Hienoa seutua,vauraiden asutusaluetta.

Tänään syttyvät kokot palamaan Pohjanmaan aukeilla Siellä on tapana kesäkauden päättäjäisviikonloppuna polttaa rannoilla kokkoja.  Pitkin Itämeren rannikoita aina Etelä-Ruotsista Pietariin saakka  palaa  muinaistulet. Kun olimme ex-avovaimon kanssa vuokratulla loma-asunnolla 1990 luvulla Taalintehtaalla niin muistan että sielläkin kesän loppuessa näkyi rannoilla muinaistulia. Siinä lähellä oli  Finnairin työntekijöiden käytössä oleva loma-asunto niin joskus oli juttua yhden purserin kanssa kapakassa tai oliko se ruokaravintola että lentokoneesta se on mahtava näky kun tuliketju ,kuin jättiläismäinen valoketju pitkin rantoja kiemurteli. Alunperin 1800 luvun alussa tuli muotiin Italiasta alunperin olleet venetsialaistulet. En muista kuka sotaherra netoi  mutta radiossa niin kerrottiin Tosin Suomessa ne ovat omineet kokkolalaiset kanavassaan. Mutta täältä etelästä ne vasta myöhemmin sinne omaksuttiin ,ei kauaa sitten. Mutta komeita ne ovat .Olin joskus työssä siellä kun oli venetsialaistulien yö. Sittemminhän myös muissa kanavakaupungeissa tapaa on elvytetty. Itäisessä Suomessa tapaa valoilla juhlia tätä viimeistä kesäpäivää ei laajemmin ole.

Tänään oli se eilen mainitsemani Suomen luonnon päivä. Sen puitteissa oli erilaisia tapahtumia Sää oli aamun varhaistunteina sateinen mutta sitten vähitellen selkeni . Että aurinkoa tuli kuitenkin puolen päivää,joskin jylhien pilvien raosta. Vaikka tänään oli liputussuositus niin aika vähän näin lippuja kun liikenteessä ajelin. Kävin Suomen luontokeskuksessa,Haltiassa Se on Espoon puolella Solvallan urheiluopiston vieressä maisemat ajellessa ylöspäin koko ajan kohoavaa tietä sinne olivat komeat Nuuksion lunnonpuosto on siinä lähellä aivan ja siihen liittyviä alueita oli jo menomatkan varrella Sen vaikutusalueeella asuu 1,2 miljoonaa suomalaista . Alueella on satoja kilometrejä luontopolkuja  Niiltä ei saa poistua maisemaan Korkealla järviylängöllä ,usean kunnan alueella Nuuksio sijaitsee Se on osa villiä ja vapaata luontomaisemaa. Monia  majoja on sen alueella ,järviä tai lampia on lähes tarkalleen 150. Monilta osin vaikeakulkuista maastoa korkeiden korkeuserojen vuoksi .Rotkojärviä, paljon Suomessa harvinaista kasvien ja eläinten kirjoa. Useita joita on vain Lapin yläosissa ja Kuusamossa ,siellä harvinaisena  esillä.

Menin nyt aiheen sivuun kun piti Haltiasta kirjoittaa. Yhtään en ihmettele nyt käytyäni että se on moninkertaisesti ylittänyt etukäteisodotukset kävijöiden suhteen sen kahden kuukauden aikana kunmse on ollut Tosi monipuolista tarjontaa kaikista Suomen kansallispuistoista ja muista luontokohteista , hyvin monipuolinen ja laadukas näyttelytarjonta. Maisemallisesti hyvällä paikalla ,ehkä Solvallan urheiluopiston läheisyys vähän häiritsee. Oikein hyvä  ravintola ,näkyi olevan ihan ihana lounaspöytäkin ja .Tosin en sitä käyttänyt,hinnat eivät ollet pääkaupunkiseudun halvimmat. Sen sijaan ostin kodasta makkaran ja nokipannukahvit  Nuotiolla sitä grillasin ja urheiluopoiston saunalta kahvit. Haltian yhteydessä olevassa luontokaupassa oli monta mielenkiintoista tavaraa. jatkuvasti yksittäisiä ja myös ryhmiä oli lähdössä ja tulossa poluilta. Mulla oli niin vähän aikaa muun kiireen vuoksi että en viitsinyt lähteä pikkulenkillekään .Jos joskus jonkun helpomman ja lyhyen lenkin kulkisi Polut ovat kuulemma hyväkuntoisia. Yksi jopa pyörätuolikulkijoille suunnattu ja muutama niin helppo että muuten liikuntarajoitteiset sekä lastenvaunuja käyttävät ihmiset voivat siellä lenkkeillä. Lähteäksen vaativille poluille kunnon pitäisi olla tosi hyvä Nyt kun on tämä hengenahdistusta ajoittain aiheuttava kesäflunssan poikanenkin ei sovi lainkaan ajatella.  Susia,karhuja ja muita erämaaeläimiä on Nuuksion alueella. Esim Kirkkonummella on varsin lähelläasutusta Veikkolan kylän vieressä talvipaikka karhulla ollut jo vuosia Oli silloin jo kun siellä 1990 luvun lopulla viimeksi asuin.

Kyllä mä joskus uudelleen menen käymään Haltiassa Tämän valtakunnallisen tapahtuman vuoksi oli väkeä aivan sairaan paljon ,normaalisti sentään vähemmän. En viitsinyt ostaa pääsylippujakaan tapahtumiin Myöhästyin tanssiesityksestä Yöperhoset jonka televisio taltioi. Televisioon aletaan maanantaisin 8.15 aamuisin siellä nauhoittamaan 8.9 alkaen uutta ohjelmasarjaa. Julia on ainakin luontoihminen viimeisen päälle ja sen kuntoinen että jaksaakin liikkua niin jos hänen kanssaan kävisin joskus ensin Haltiassa ja sitten lenkillä Nuuksiossa. Tykkään luontokirjoista ja niitä on myynnissä paljon. Olisin ostanut erikoisen tuohivalmisteen mutta kun itse en tarvitse ja nyt en tiedä kenellä olisi merkkipäiviä jonne lahjan lähettää tai viedä ennen joulua.,jäi sitten ostamatta. Mutta kyllä täältä etelästäkin löytyy upeita maisemia .aitoa Lappia myöten.

Yksi kiireistä että en ehtinyt olemaan kun vajaan kaksi tuntia  Haltiassa oli se että piti käydä syömässä ja saunassa. Vaikka en viitsisi valittaa niin parina päivänä ollut välillä huono olo,tukkoista ja lievää huimaustakin. Saunassa sitä ei tuntunut eikä haitannut ,otin ihan mahtavat löylyt. Tämän kesän viimeisen päivän iltaa vietin kolme tuntia Ruusu-Unelman luona  Taas oli tyttö hyvin rohkea ja kesy. Selvästi mielissään ,ja näytti sen kun olin siellä Kuuntelin televisiosta HP-suomalaisen iskelmämusiikin kanavaa  Tosi upeaa musiikkia ja nimenomaan iskelmä-ja tanssimusiikkia.. valitettavasti sitä kaapeliverkoissa ei näy sitä ,lähetetään Lapualta. Mutta nyt oli antenniverkko ja kaikissa antennitalouksisssa se näkyy. Siinä voi lähettää myös terveisiä ja nimenomaan kuuntelijat rakentavat toiveillaan sen kanavan musiikkiohjelman.Toiveen hinta on puhelimella ja tekstarilla 5.09 euroa. Minäkin aina joskus olen siellä toivonut ja terveisiä lähettänyt Tänäänkin lähetin nimellä ja paikkakunnan osoitteella rakkausterveisiä entiselle avovaimolleni Ja oma nimi toivojaksi Avovaimo aikoinaan väitti että hänen televisiossaan ei HP-tä kuulu mutta tarkistin ennen toivetta ja rakkausterveisiä studiosta että sillä paikkakunnalla ja keskustassa  kanava kuuluu Jos vaan osaa hakea sen Oikein kiihkeän kuuman intohimoisen tangon toivoin Jos ex itse ei kuullut niin kuulipa hänet tuntevia ihmisiä ainakin. Pitkä odotusaika oli vaan toivelevyjä sitä ennen oli kolmen tunnin jono

Tässä illan kuluessa kirjoitellut tätä blogia , saunan jälkeen vihlonut korvaa,en tiedä mikä sitä riepoo Jos enemmän vihloo niin käydä lääkärissä.  Fasun kanssa ollut sen minkä ehtinyt. Jälleen kynttilät palavat minullakin. Facessa en ole käynyt lainkaan mitä sitä seurannut muutaman kerran kännyn kautta. Julian kanssa ollut pidempi soitto Hän tulee käymään täällä huomenna  Sydämeni on täynnä tunteita ,odotusta, hellyyttä ja kiihkoa Aika hyvin kultani kanssa lämmiteltiin puhelimessa. Jos vaikka johonkin romanttiseen luontopaikkaan ajeltaisiin. Ihanaa että hän niin täysin antautuu suhteeseen Meillä on yhdessä kivaa. Oli puhetta että käytetään aika jonka hän täällä on muuhun kun puhumiseen suhteen arkijutuista tai muusta mitä voi hoitaa chattaillen ja soitellenkin.
Eipä tässä hirveän paljon ole muuten soittoja tullut. Yksi  mies monista ongelmistaan tekstaa jatkuvasti. ystäväni kanssa illalla soiteltiin lyhyt puhelu Ja päivällä otti pikaisesti yhteyttä eräs ystävä jolla jouduin tässä tällä viikolla pistämään face-estot kun ei noudattanut sopimustamme mikä meillä on ja alkoi kiukuttelemaan mun ja Julian jutuista. Poistin estot  jos ei taas  riko sopimusta mutta kuulemma sivuani sen julkisuudesta huolimatta näy kun perustiedot ellei kutsu ystäväksi.
Kaksi tuntia vielä tätä kesää. Ja syksyyn on vain askel.Huomenna kun Julia on lähtenyt kotiin kirjoitan tämän blogin ,silloin syksyn sävelin.
Nukkukaa hyvin tämä lauantaiyö sunnuntaihin. Kiitos kesästä jonka olette viettäneet sivuillani .Onnellista,rakkaudellista ,kaunista syksyä toivon.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kesän nukkuessa pois.

Perjantai 30.8.2013 klo 20:24

Ensi kertaa tänään tietokoneella.Saavutus sekin. Pikkuhiljaa tässä loppukesän aikana totutellut yhä vähäisempään käyttöön Koittanut löytää muuta tekemistä. Yhä harvemmman kanssa chattailen tai muuten kirjoittelen.Joskus aiemmin ollut vaikeampaa päätöksen teossa ja etenkin pitämisessä Jos  tämä nyt näin jatkuisi kun tulee syksyisemmät säät. Oikeastaan loka-marraskuulla vasta ne hiljaiset ,pimenevät päivät tulevat ,silloin voi tuntua houkuttavalta istua koneen vieressä.Kunhan ei tulisi sitä kun viimesyksynä kun lähes päivittäin istuin 11-12 tuntia. Tosin silloin oli motivaatiotakin ,nyt ei ole.
Kesän viimeinen viikonloppu on alkanut vaihtelevassa säässä.Yöllä satoi mutta tämä päivä on ollut puolipilvistä,aurinkoakin Lämpötila juuri kävi 20 asteessa lämpimimmillään.  Suurimman osan ollut 17 asteen seuduilla,nyt on 15 astetta. 
Perjantai meni hyvin. Keikkailmoituksen soitin Keskipohjalaiseen ja varasin hotellit Kokkolasta ja Ylivieskasta. Imuroin ja sulatin pakastimen jonka yhdessä laatikossa olikin oikein kunnon jääpaakut. Lämmintä vettä kun kattilallisen muutaman kerran vaihtaen laittoi niin pianhan se suli. Onneksi on kylmälaukku jossa  ruoat säilyi kuumentumatta sen operaation ajan. Siivousta tänään  muutenkin Kesän loppuessa heräsin huomaaman että ikkunat on pesemättä.Tänään sen urakan tein Onneksi ei ole ikkunoita paljon.Mutta kun on ollut pesemättä koko kesän niin kyllä selvästi maisemat kirkastui kun nyt pesin. 

Tähän saakka on pärjäillyt hyvin sängyssä vain lakanan alla parisen kuukautta .Nyt laitoin peiton. Muutamana iltana olen myös sulkenut ikkunat. Vielä kukat loistaa, päivä paistaa. Mutta kalenteri kertoo kesän huomenna päättyvän.

 Tänään kävin myös exän luona. Aina silloin tällöin vierailen hänen kanssaan juttelemassa. Mukavasti aika kului. Niinkuin lähes kaikkien exien kanssa  Joiden kanssa aika ei kulu johtuu taas siitä että linjat ei pelitä,juuri nyt ainakaan . Mutta heitäkin on vain yksi. Tässä lähellä tämän päivän ex asuu, jo pois työelämästä .Päivisinkin voi yhteydessä olla.Kun on yhteistä menneisyyttä niin tämä päivä ja tulevaisuuskin tuntuu näiden exien kanssa luonnollisen aidolta elää,he ovat ihania ystäviä. Soitellaan  ja tapaillaan .Puhtaasti ystävälinjalla .Ja hieman pidemmällä asuvien kanssakin soitto ja chatti yhteydet pelaa  tätä yhtä lukuunottamatta. Aina ihmetellyt ja kovasti olen niitä jotka katkaisevat yhteydet entisiin avo-tai aviokumppaneihinsa  Vääjäämättä tulee mieleen ja en varmaan pahasti väärässäkään ole kun sanon että onkohan se yhdessä olokaan sitten aitoa ollut. Näillä katkaisijoilla

Päivä ja ilta ovat olleet aivan tuulettomia. Sellainen seesteisyys jotenkin tuntuu vahvasti. Kuin kesän hautajaisiin valmistuessa. Tyyneys, kiitollisuus ,että jotain jäi kokematta jota kesältä odotti,jotain suurempaa kuin unelmat toteutui. Kesä toi iloa,se toi myös pettymyksen turhautumista Sydämen naurua ,huulien hymyä, yhteisyyttä, läheisyyttä .Lämpöä ja sielujen pariyhteyttä Se toi myös hiljaisten hetkien itkua, kyynelten virtaa kun kaunis sammui ainakin hetkeksi pois. Se toi kohtaamisia ,tärkeitä kuin keidas autiomaassa. Se toi kauniita läheisyyden ,lohdun tuen sanoja ,niitä sai antaa Tuntea että aito ystävyys ja läsnäolo kuljettivat eteenpäin Ihminen ihmiselle, jotain suurempaa kun rakkaus Se toi myös sydämen ja luottamuksen , ystävyyden pieniksi siruiksi hajottavia aiheettomia syytöksiä, pilkkaa ,loukkauksia ,valheita.Jäävuorta kylmempää tunteettomuutta.Sieltä mistä sen kaikkein vähiten uskoi tulevan ,samoin kun  lämmön ennen jäätä. Syksy näyttää voinko sirpaleista koota jotain kokonaista ,ehyttä.Että syksystäni tulisi kaunis.

Tämä helteisen kaunis kesä antoi ihania ,sinisen taian  huumaavia hetkiä. Lintujen laulua,oravain leikkiä ihan tuossa. Se toi valoa ja kirkkaita sointeja  jostain ,kaukaa. Kun edellinen kesä meni selvitellessä kevään syöpäleikkausta niin tämä kesä antoi ihania matkoja kauniiseen ,rakkaisiin maisemiin .Auton mittariin kertyi muistojen kilometrejä paljon.Maisemia  jotka kertoivat Suomen kesän ,maailman kauneimman, luonnon suuresta loistosta Ainoalaatuisesta tällä planeetalla jossa nyt olemme. vapauden tunteesta mitä koin . Se toi uusia ,ihania ihmisiä ,se jo rakkaiden ja tuttujen kanssa antoi timanttikruunuja.

Mitä antaisin pois ,tai olisin ollut kokematta? Mikä oli pimeyttä, ahdistusta , kuin kuolemaa suviöissä ja päivissä?. Kun aurinko sammui. Niitä on vähän  Pettymyksen ja surun kirveenteriä  Yhden kalleimman, taivaassa luodun ystävyyssuhteen viikatteenleikkuu heinäkuun puolivälissä. Mutta siitäkin jäi jäljelle toivo huomisesta. Jo alkutalvesta odottamani, kaipaamani kesäteatteriesityksen kokematta jääminen  heinäkuun puolivälissä. Vieläkin se pettymys puristaa rintaa,odotin monellakin tapaa sitä niin paljon Ja kun syy ei ollut edes minun  Uhrauduin toisen vuoksi.Muut kun minä, muutama  sen päättivät Jotkut sanoillaan ,toiset teoillaan. Kesäteattereita tulee jos saan ensin kesän nähdä mutta tätä kesää ei tule. Vaikka kumppanini ja monet kaverini ovat koittaneet sen heinäkuun puolivälin tsempata että koita Olli päästä niistä muutamasta pahasta päivästä pois  niin en  voi. En millään. Edes positiivisuuden ruumillistuman Julian  tosi vahva tukeminen   päästä niistä pettymyksistä pois ei pahemmin auta Ensin teatterin kokematta jääminen .Nyt kun sitä miettii aivan väärien pelkojen vuoksi ja sitten mitä jo sitä ennen tapahtui kesäkuun alun jälkeen ja etenkin sen jälkeisinä muutamana päivänä Polttomerkin sielussa voi parantaa vain hyvän kosketus ,sekään ei teatteripettymystä.

Kesäni ikionnelliset ,enkelten ohjaamat hetket kuin samettia tai silkkiä,niitäkin oli paljon Ne kaikkein rakkaimmat ,syvimmät, kauneimmat ja loppumatkalleni kultalippaaseen kirjautuneet .  Kuortaneen Urheiluopistolla  Ultra-päivät olivat se joka tulee antamaan ilon hetkiini Niistä ammennan huomistakin Rakkaan ystäväni kanssa , ihanan kultasydämisen naisen kanssa siellä koetut hetket Tuttujen ,hengenheimolaisten kohtaaminen. Luennot ja meditaatiot. Pohjanmaan keskikesän kauniit päivät ja valkeat yöt. Läsnäolo Tämän tietoisuuden ja toisen .Korkeamman kun minä ,tavallinen suomalainen mies.Matka kesäkuun alkupuolella maisemiin joihin aioin muuttaa. Joihin sydän ja toiveet veti.  Hetket ystäväni kanssa.Jokaisen muistan ,kaiken , kuin jalokivien hohteen vihkisormuksessa. Läheisyys ,sanaton yhteys. Sen kauniin kaupungin rantahiekat,hiljaisen kukkameressä kylpeneen hautausmaan , ystäväni vieressäni. Lämpimät tuokiot hänen luonaan kun luulin että elämä jatkuu. Ja niin sen koin

Tämän kesän nukkuessa pois  muistan hetket joita lämpö antoi sydämeen kun sain viettää yhteistä kesää ystävien ,etäämpien ja lähempänä olevien kanssa chatin kautta ja puhelimessa,sp-n viestivaitona.  Ruudun takana oli ja on ihmisiä,aitoa välittämistä, ajatusten ja sanojen vaihtoa. Iltaisin ja öisin kun suvituoksut tulvivat ovesta ja ikkunasta sisään istuin tässä ja tunsin jossain elävän sielun kuten minäkin olevan ajatussiltaa kansani ylittämässä. Ja ne jatkuu kun syksy avaa oven.

Olen kiitollinen että äitini kanssa ,minulle niin rakkaan, sain kesänkin päivittäin melkein jutella.Olla linjoja pitkin  hänen lähellään Huono omatunto kun niin vähän kesän aikana  tuli käytyä hänen luonaan. Monesti siitä olen jutellut hänen kanssaan:Hän on sanonut ymmärtävänsä sen että mulla on omat juttuni ja tämä neljän tunnin välimatka .Että täältä ei niin vain kun jos olisin lähempänä lähdetä käymään hänen luonaan

Kiitosrukouksiini Valon Tuojalle olen liittänyt myös sen että yksinäisin hetkin kun vain hiljaisuus ja sanattomat seinät ,suuren luonnon avaruus ympärillä olen ollut täällä on rakkaana kumppanini ollut jo 8  kesää kisuni Fasu. Ne joilla on ihmisiä jotka käyvät vieraisilla tai jotka itse käyvät elämän karusellissa eivät voi ymmärtää ,perheellisistä tai lasten kanssa asuvista puhumattakaan mitä joskus on yksinäisyys. Fasua olen silitellyt ,pussaillut ja sen kanssa jutellut näinä yksinäisyyden iltoina ja päivinä Se on lohduttanut omalla ,lämpimällä tavallaan pettymysten ja surun kyynelten hetkinä,se on kokenut läsnäolollaan tukien myös huimaavat ilon taivasvalot. Fasu on monella tapaa jopa rakkaampi kuin ihmiset, koska se jakaa elämäni hiljaiset ja vauhdikkaat hetket. Ja joka väittää että kissa ei ymmärrä ihmistä eikä osaa näyttää tunteitaan saa pitää suunsa kiinni. Fasun kanssa me olemme yhtä

Päättyvänä .hellekesänä on ollut  myös asiakkaita,lähes poikkeuksetta ihania ihmisiä.  Olen saanut auttaa ,tukea ,olla viemässä tunnin matkaa ,joitakin useampaakin eteenpäin. Tekstarein ja puhelimella sekä chatissa jatkunut joidenkin mukana kulkeminen vaikeina päivinä ja näköjään jatkuu.  Ongelmat lisääntyy ja vaikeutuu. Joskus tuntuu että millään en jaksa  kuunnella jatkuvaa vaikeusten kierrettä   kavereilta kuunnella ja ystäviltä mutta olen ajatellut että kai se on tämä ,joskus raskastakin osa tässä elämässä mulla .Kun kuitenkin kuuntelisi niitä hyviä juttuja ,Kaikilla kuitenkin joka päivä niitä tuo. Työssä sitä vaikeiden asioiden kuuntelua jaksaa tehdä Siinä minulla on työrooli,asennoituminen ongelmaselvittelyyn mutta aika raskasta se on ollut ja tulee olemaan varmaan jatkossakin kaverien ja ystävien kohdalla.

Hartaan onnen ja suuren ilon tunteen  tunnen rakkaudestani Se on antanut valtavan voimavaran minulle ja minä kuulemma rakkaalleni Kun jotkut muut kaverit ja ystävät hakevat välimatkaa, kun luottoystäväni satutti,repi ja haavoitti minuuteni ja luottamukseni sekä uskon johonkin aitoon jatkuvuuten kaveruuden olemiseen niin kumppanini Julia on seissyt koko ajan vierellä Antanut nuoren naisen ilman ehtoja ja vaatimuksia olevaa rakkautta. Ollut osa minun maailmaani näidenkin kesäkuukausien ajan.Ja olen saanut hänen rakkaanaan olla sielujen matkalla käsikkäin ja sylikkäin kulkemassa olen tuntenut miten suuren lahjan on tuonut elämä. Joskus  ajatellut että mitä niin hyvää olen tehnyt että tämän ansaitsen Vaikka monessa asiassa uskotaan ja koetaan eri tavalla niin silti hänen kanssaan ei tarvitse pelätä ja olla muu kuin oma itsensä ja kun molemmat rakastetaan toisiamme  tämän maailman  läpi.Kovin paljon moittimatta entisiä naiskumppaneita niin heidän kanssaan on täytynyt aina miettiä mitä ja miten sanoo että ei taas räjähdystä tulisi niin Julian kanssa sitä ei ole. Silloin räjähdetään jos siltä tuntuu ja se unohdetaan samalla Vaikka lähes poikkeuksetta se on ollut exilläkin niin  Jatketaan sitä hyvää polkua mihin ennen räjähdystä jäätiin Hänen kanssaan se tosin on vaikea riitaa tulla koska joka asia heti puhutaan pois. Sitä ei mielessä tai muuten sitten vatvota. Eihän me koskaan yhteen muuteta ,ei ainakaan avo-tai avioliittoon  mutta molemmille sopii tämä maksimaalisen vapauden antava suhde. Mustasukkaiset ja muuten pahansuopeat naistuttuni ja eräät exäni sekä Julian ystäväpiirin eräiden ihmisten kahelit ,pöhköt puheet eivät meitä hetkauta Paremminkin liittävät yhteisinä kokemuksina  enemmänkin yhteen. Tänä kesänä kiitän Rakkauden Jumalatarta siitä että me saadaan kultani kanssa kulkea tätä ihanaa ruusutietä.
Tästä kesästä jäi paljon enemmän hyviä ja kauniita muistoja niin monista kokemuksista ja asioista sekä ihmisistä että kun kesä menee nukkumaan ,ainakin kalenterin sivuilla niin kiitollinen olen . Jäihän minulta monta käyntiä lähiseutujen maisemissa ja tapahtumissa käymättä.  Saaristoristeilyt, kaupunkiristeilyt,  musiikkitapahtumat ja teatterit . Yksi kesäni huippukohta oli täällä Kirkkonummella exäni kanssa koettu yhteinen kesäteatteriesitys tuossa alkukesässä. Muistojen kultaa on myös vierailut Ruusu-Unelman ja sen "äidin " luona.Ihania hetkiä yhdessä.
Mitä odotan syksyltä siitä kun syyskuu alkaa.? Kiitos kun jaksoit lukea tämän. Kiitos kesä. sen kaikki sekunnit Ne huonoimmatkin ehkä vielä kerran muuttuu ravinnoksi kulkea kuten hyvät hetket on nyt.
Rakkaudella teitä ajatellen päätän kesäperjantain sivun Huomenna vielä yksi  varmaan lyhyempi juttu .Voikaa hyvin.

2 kommenttia .

Kotioloa.

Torstai 29.8.2013 klo 20:53

Morjes jälleen. Se on blogi-istunnon aika nyt. Kävin Alkossa ja ostin  10% olutta.Nyt pikku pöhnässä  mutta ei anneta sen tahtia haitata. Komea päivä ,työn puolesta sellainen että yksi asiakas kävi ja muutenkin hyvä tapahtumapäivä. Sää ollut edelleen kesää. Tosin vaaksan verran edellisiä viileämpi  mutta 20asteen yli tänäänkin kiipesi elohopea ja digimittarin lukema Ensi yöksi on ennustettu puoliyöltä ja huomennakin vaihteeksi sadetta.Iltalehden kahden viikon ennusteessa jälleen kuukauden vaihtuessa lämpöön palataan.

Pitkästä aikaa tänään päivälläkin facessa kävin . Vakiotekstaajat ovat viestejään lähettäneet ja soitelleet. Tosi hyvä kaverini  johon  heinäkuun 18 pvän  jälkeen en ole yhteyttä saanut ,en kyllä kovasti yrittänytkään , on ollut tosi voimakkaasti mielessä tänään ja illalla etenkin. Joka päivä hän mielessä on ,hyvät hetket ja vähemmän mukavatkin viime aikoina. En tiedä mistä tämä voimakas yhteyden tunne. Kaipaan meidän yhteisiä keskusteluja ,en oikein tiedä miten häneen yhteyttä ottaisin. Monta kertaa miettinyt ja odotellut että jos häneltä joku viesti. Mutta jos se tästä alkaisi taas juttu toimimaan keskustelussa.
Eilen yksi vakiochattaaja otti herneet nenään kun Juliasta kirjoittelin . Nyt kun itsekin väärästä reagoinnista suutuin on facessa estot,joskus ne ehkä poistan Saa nähdä.  Rouvaihminen jolla mies ,huono tosin,  mutta mies kuitenkin.Sovittiin kun aloitettiin chattaamaan että ystävänä ,ilman mitään tunnejuttuja kirjoitellaan ja multa se onkin onnistunut. Julia tuossa päivällä sanoi että hän olisi erittäin ylpeä itsestään mun lähikaverieni tai naisystävieni.osan  heistä, mustasukkaisen  reagoinnin vuoksi Oikein rintoja nostaisi vieläkin pystympään mutta se että mä joudun kärsimään sekoreaktioista vaikuttaa siihen että se ylpeyttä ja ykkösroolia vähän himmentää.

 Mindfullness tearapian puitteissa ,eli hetkessä elämisen ,otin yhteyttä ystävääni joka mulle sitä on sisäistänyt Eli ei kanna kaunaa menneisyydelle eikä suunnittele tulevaisuutta .On läsnäolevassa hetkessä. Se on ihan toimiva ,hyvin merkittävä oivallus.Sillä juuri nyt oleva hetki ,armahtaa menneisyyden  mutta ei rakenna pilvilinnoja tai pelkoja tulevaisuuteen on toimiva ajatus. Ja ei mitään henkimaailmaa vaan psykologinen totuus.

Parvekkeella loistaa kynttilänliekkien loisto. Ilta on tummunut, elokuussa alkaa yöt viilenemään. Ensi yönä aika viileää säätä tulemaan Kukkien tuoksu tuntuu parvekkeelta.Hyvin parfymoidun tuntuista. Etenkin näin iltaisin se tuntuu voimakkaammalta. Tosi upeaa olla kukkien keskellä. Muutenkin satoa, jopa parvekkeella alkaa kypsymään.Muutaman päivän kuluttua nostan perunat,saa nähdä montako sieltä nousee. Tomaatit kypsyy syksyn valossa.

Fazerin kanssa tässä aikaa vietetään. Ihan mukavasti on aika kulunut. Kaveri on puhelias. Välillä pitkiä tarinoita jutellaan. Joskus turhankin paljon. Mutta hyvin rakas poika  se on.

Tässä kuluu aika nopeasti. Ilman mitään suurempia paineita elämä soljuu. Syksyä kohti mennään hiljalleen.Jotenkin elämässä ei ole kiirettä. Kaikki menee omaa tahtiaan. Elämästä hyviä päiviä löytää asenteella. Joka päivä on hyvä päivä.

Eipä tässä nyt erityistä mieleen tule ,Näin lyhyet jutut tällä kertaa. Hyvää yötä.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Duunailua ja tuumailua

Keskiviikko 28.8.2013 klo 20:33

Ehtoota kaikille kasvoille koneen vieressä jotka rivejä lukevat. Tänäänkin työssä kävin ,tällä viikolla viimeisen keikkahomman heitin maakuntaan. Nyt Forssaan Sinne on nipin napin yli 100 km ,siis ihan lyhyt matka ajella.Aamulla lähdin liikenteeseen vähän ennen 9.00 ,takaisin palasin varttia yli 18.00. Välillä katsoin kuudelle naiselle tulevaisuuden suuntaa ,yksi miesasiakas jäi tulematta.Keikka kannatti koska kuluja ei paljon tullut,päivähuone  hotellissa maksoi 35 euroa. Matkakulutkin kohtuulliset. Säätila sama kun jo  useamman päivän on ollut,eli kaunis ja lämmin. Tosin tänään ei noussut yli 20 asteen. Ravintola Martinassa vahvan possulounaan napostelin ja hyvää oli.

Vielä huomenna asiakas täällä, ellei joku pikavaraus tule.Niitäkin nyt pystyy järjestämään. Seuraava keikka on ensi perjantaina Kokkolaan  jonne varaan huomenna hotellin ja ilmoitukset lehteen Nyt voi jo soittaa ja varata Sillä olen siellä vain vajaan päivän ,illalla perjantaina lähden messuille Ylivieskaan Olen aamulla valmiina lauantaina aloittamaan.Sinnekin hotellivarauksen teen huomenna. Kokkolan aikoja voi soittaa numerostani 0400-763307 ja vastailen 10.00-24.00 välillä. Messuille en kohteliaisuussyista muita kolleegoja kohtaan etukäteisaikoja anna ,varaukset otan paikanpäällä.Syyskuun muut keikkailmoitukset pitää huomenna soitella lehtiin ja kurssi-ilmoituksen syyskuun 2 pvä. tarkoituksena on pitää kolme kurssia syksyn aikaa entisistä elämistä Ensimmäinen 28-29.9 Porissa Ilmoittelen facebookissa ja  Satakunnan Kansassa  mutta sinne voi ylläolevaan numeroon soittaen jo ilmoittautua. Muut paikkakunnat ovat lokakuussa Turku ja marraskuussa Oulu Niihin en ota vielä varauksia vastaan Lisäksi lokakuussa pidän joko jatkokurssin tai ykköskurssin entisistä elämistä Pyhäsalmessa Siellä asuva ystävänaiseni on pitkin kesää pyytänyt ,toivonut ja viimeaikoina vaatinut kurssia Tarkemmasta ajasta en vielä tiedä.ystäväni hankkii sinne tarvittavan määrän henkilöitä ,niin olen sopinut.Runsas 10 on jo tulollaan  Syyskuun lopulta alkaen voi soitella aikoja  multakin. Myös muuta tapahtumaa siellä on. Ilmoittelen syksyn keikoista tässä blogissa,paikallislehdissä ja  facebookissa.

Nyt on työn puolesta rauhallinen loppuviikko Huomenna asiakas on tulossa ,voi tulla pika-aikoja ,nyt niitäkin pystyy antamaan .Lauantaina on ensimmäinen  Suomen luonnon päivä.Siihen liittyen valtavasti tapahtumia ,täälläkin  päin. Tarkoitus on 31.8 kun kalenterikesä loppuu tutustua ja syventyä  suomalaisen luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin ja nauttia siitä. Nythän luonto on kaunisja paljon värejä. Tosi hyvä idea perinteeksi aina 31.8 muodostuva teemapäivä. Jotenkin aion itsekin viettää päivää. Samana päivänä on kyllä naapurikaupungin Espoon oma  päivä Käyn lauantaina moikkaamassa Ruusu-Unelmaa,voi olla että sitten jossain tapahtumassa käyn sen jälkeen.Minulla lauantain saunavuoro on jo 15.00-16.00 joka katkaisee  päivän Siirtäisin iltaan myöhään mutta ei ole vapaita aikoja

Nyt voi olla että Julia tuleekin käymään jo perjantaina tai sitten sunnuntaina.Homma selkenee huomenna Tuntuu jo nyt sydämestä ja sielusta niin valtavan kauniilta ,lämpimältä ja ihanalta kun rakkaani tulee luokseni.Pitkän ajan jälkeen voi kokea rakkauden huuman  fyysisestikin yhdessä, nuoren naisen hellän kuumuuden. Sillä ikävä on ajoittain molemmilla kova.Nyt kesä on ollut työtä ,toimintaa ja urheilua mallin töistä vähän irroittautuneena Julialla. Nyt syksyn tullen niihinkin jää aikaa ja enemmän yhteisten rakkautemme hetkiin Hänellä on pyrkimys muuttaa nykyiseltä paikkakunnaltaan tänne  pääkaupunkiseudulle. Jos vaan lapsen hoitojutut saa järjestymään jotenkin Haluaa olla lähempänä minua ja samoin minä häntä Sairaanhoitaja saa aina töitä täältä, myös erikoissairaanhoitaja. Siitä homma ei ole kiinni.Tähän mennessä on pojan hoito kolmivuorotyössä ja harrastusten puolestakin järjestynyt kun sukulaiset ja ex-mies asuvat lähellä. Luotamme siihen että järjestyy se täällä Etelä-Suomessakin.Jotkut ovat ihmetelleetkin että miksi niin vähän kirjoitan hänestä ja rakkaudestamme. Kun tässä mustasukkaiset ja ilkeät ,kadehtivat  naiset pahansuopaisuudessaan myrkkyään kylvivät ,tosin tuloksetta  meidän suhteeseen niin en kerro kuin satunnaisesti ja hyvin arkisisti suhteestamme. Tosin näitä myrkyn täyttämiä mustiksia ei ole hirveän paljon ,mutta jo yksikin on liikaa On muuten hyvä mainos se missä hän  televisiossa esiintyy. Muutaman kerran nähnyt

Fasu on onneksi terve. Se oli syönyt ruohoa vierailureissullaan ,varmaan siksi joku puhdistuskuuri kehossa. Ihan oman itsensä kaltainen kaveri se  on nyt.  Mutta on sillä vanhenevan kissan ominaisuuksia kun sitä seuraa. Tärkeintä että huoli meni pois. Se kyllä rassasi pahasti.

Senssisivuille tulee tosi paljon kiinnostuneita juttuja ja flirttejäkin on tullut ym mukavaa. Vieläkään en ole maksanut 3kk ajankaan maksua ,en tiedä maksankokaan. Se vähän hämmästyttää kun kiinnostuneissa on hyvin paljon 58-69 vuotiaita naisia vaikka nimenomaan rajasin iän 30-50 välille.Toki siitäkin ikäluokasta ja etenkin yli 40 vuotiailta tulee toiveita yhteydenottoon. Kilpailua kumpi saa  enemmän yhteyksiä ja muita viestiä  Julian kanssa hän johtaa varsin selvästi. Tässä tänään sanoinkin että kilpailu ei ehkä ole ihan tasavertainen .Minä 64-v karvaisena ja pirun rumana miehenä etsin nuoria ja keski-ikäisiä naisia,hän kuvallaan helvetin hyvännäköisenä naisena etsii 28-v miehiä ikäluokasta 50-80. Mä kyllä tämän kisan häviän. Jos olisi tarkoitus kirjoitella ja lähteä kehittämään jotain  sitten voisi kilpailu kääntyä toisin päin. Mutta kun ei ole.

Olen varma että joku on niin jäykkä että tykkää kyrsää meidän kilpailusta mutta ei se aivan ainutlaatuista ole näillä senssisivuilla Itseasiassa jotkin miehet ovat testanneet itsensä ,moniakin tunnen Juuri  heiltä sain ideankin. Sillä erolla että he saattavat vastatakin jotain Minä en kun en maksa jäsenmaksua. Hyvin rajoitetusti toimin.
Syyskesän eka flunssan olen onnistunut kehittämään. Muutaman päivän aivastuttanut ,yskittänyt ja nenä vuotanut.Ääni on kuin variksenpojan lauluharjoituksissa. Onneksi kuumetta ja lihassärkyä ei ole. Eiköhän se tämäkin kurjuus tästä pian helpota. pakastin on melkein täynnä mehuja ,pitää alkaa varaamaan C-vitamiinia itseensä.
Mutta nyt alan kääntymään facesivuille hetkeksi vierailemaan tuoreimmat kuulumiset kavereiden sivuilta lueskelen ja naisystäväni kanssa chataaan. Päivän kuulumiset
Voikaa hyvin. Koitetaan pitää kaikki tämä huippuvire yllä ja jolla ei ole sitä niin asennetta elämään ,nokka tulevaan kohti. Ja menneestä ne hyvät hetket uudelleen esiin

 


 

Kommentoi kirjoitusta.

Työssä,ihanaa

Tiistai 27.8.2013 klo 21:33

Terveisiä saunasta.Tänään viikon jälkeen siellä,tosi ihanalta tuntui.Viisi meitä komeita miehiä siellä oli. Monesti tiistain retkisaunassa olenkin ollut yksin.Nyt menin heti kun saunassa miesten vuoro alkoi.Tässä pitkän aikaa välillä oli sellainen rytmi että vasta 21.00 jälkeen menin ja siihen mennessä oli kaikki jo yleensä käyneet. Näinäkin päivinä upean kesäinen ja lähes tuuleton sää jatkunut. Kävellessä hikoilee, vaikka ohuilla shortseilla kulkeekin. Tämä suloinen autuus pitäisi jatkua vielä syys-lokakuullakin ,muutamia sadepäiviä lukuun ottamatta ajankohtaan  nähden poikkeuslämpimänä ja seesteisenä aurinkona.Erityisen poikkeuslämpimänä varsinkin Lapissa.Tietenkin kylmenpänä kun täällä etelämpänä. 
Järvien vedet ovat edelleen lämpimiä Ihan uimakelejä. Viikonlopulla,sunnuntaina taidan käydä  pulikoimassa jossain uimarannoilla. Näillä näkymin pitkästä aikaa tulee seurustelukaverini Julia käymään täällä silloin,kuitenkin tämän viikon lopulla. Johonkin menemme silloin käymään, ei täällä sisälläkään viitsi olla koko aikaa. Voi olla että on mukana poikakin ,ensi kertaa täällä.Syyskuulla en yleensä ole uimavesissä käynyt. En muistakaan että koska.
Näiden kahden päivän aikana on ollut asiakkaita ihanasti. Todella erittäin hyvältä tuntuu aika nihkeän,pitkän aikajakson jälkeen että on vilkastunut myös täällä käynti asiakkailla.Tänään oli  kolme asiakasta. Huomenna on keikka muutamalle  Forssassa ja eilen oli Sastamalaan ,Äetsään koko päivän keikka. Erittäin romanttisessa ,vanhassa rakennuksessa otin vastaan asiakkaita joita  oli tuttuni koonnut asiakas-ja tuttavapiiristään. Talo huokui  menneiden aikojen rauhaa.Asiakkaat oikein hienoja ,vastaanottavia ihmisiä. Ford toimi matkan moitteettomasti. Oli hyvä päivä kuten tämäkin.Tässä elokuun luonnossa on vihreän monia sävyjä ja taulua vaalentaa viljapellot.Tulomatkalla auton yleisvaroitusvalo alkoi vilkahdella nopeassa kaarreajossa .Tiesin että koska kaikki toimi moittettomasti että jossain on liian vähän nestetttä,sen lisäämisellä vilkutus loppuu.  Tänään kävin sitten laittamassa tutulla korjaamolla lisää,jarru-ja ohjaustehostimen nestehän siellä alakantissa oli. Samalla taas lyhensin "piikissä "olevaa auton kevään korjauslaskuani siellä . Vieläkin sitä muutama satanen jäi. Tosi ihana korjaamon omistaja  kun maksun lyhentäminen käy päinsä kulloisenkin rahatilanteeni mukaan Välillä oli pitkä aika kun en pystynyt lyhentämään yhtään.

Tänään nukuin pidemmän yön ,edelliset ovat jääneet aikaisten aamujen vuoksi lyhyemmiksi. Huomenna ,keskiviikkona on taas varhaisempi ,mutta  ei onneksi kovin aikainen herätys. Tänään myös unettomuudestani kävin jälleen juttelemassa psykiatrian sairaanhoitajan kanssa  Hänellä ei ainakaan vielä ole mitään aavistusta mikä sen aikanaan aiheutti.Oliko se kissan kuolema kun eläinlääkäri tappoi sen vaiko alkoiko siitä joku aiempi prosessi. Sillä sinänsä ei ole väliä mutta kun selviäisi nykytilanne. Se ainakin on todennäköistä että poikkeusherkkänä ihmisenä etenkin tunneasioissa ja niistä etenkin naisasioissa selvittämättä jääneet entisen suhteen kriisitilanteet ovat unettomuuden aiheuttajana. Mutta minä yksin en pysty asioita selvittämään ,en millään .Siihen tarvittaisiin se toinenkin osapuoli ja hänen kykynsä selvittelyyn. Joku merkitys,näillä näkymin hyvin pieni on vaikeilla raha-asioilla. Muuten kaikki vaikuttaisi positiiviselta eikä aiheuta ongelmia. Tätä unettomuuden ongelmaa aletaan selvittää nyt unien tulkinnan kautta. Hoitaja on erikoistunut niihin Kirjoitan kaikki näkemäni unet muistiin ,teen niistä oman tulkintani Hoitaja tekee sitten oman tulkintansa. katsotaan unisymboliikan tai selvätapahtumien kautta mitä voisi olla unettomuuden syynä. Sillä valveilla ihminen,jokainen ,luo oman järkensä,tietoisen  tulkinnan.Hyvin usein täysin väärän Mutta unet puhuvat aina kaiken oikein.
Ongelma on nyt lähinnä se että nukahtamislääkkeillä ei unia näe tai ei ainakaan muista.Uni on erilaista. Tänään oli puhetta että todennäköisesti näkee koska lääkkeillä saatu unenpituus on aina se kahden unijakson vaiheiden mittainen aika. Valveen ja unen välisessä horrostilassa näen unenkaltaisia visioita. Jotka eivät ole tietoisuuden tuottamaa Osa on selkeästi ennenunia ,liittyen minuun tai minulle läheisiin ihmisiin Ne toteutuvat mutta aikaa toteutumiseen ei pysty ennakoimaan. Sitten on sellaisia jotka eivät ole ennustavia unia. Näen tai koen ne  valveenomaisessa tilassa jossa reagoin täysin tai lähes täysin ympäristön  tietoisesti  mutta en ole kuitenkaan hereillä kokonaan Aamuisin kun monesti tuntitolkulla makailen niitä on

Facebookin puolella en juurikaan ole enää kun vain käyden. Muutamia chattikavereita on ,eniten kirjoitan oikein mukavan ja kivan naisystävän tai ystävänaisen,kuinka vaan, kanssa. Joskus kirjoittelee kumppanini Julia, joka päivä pyritään soittamaan. Joskus parikin kertaa. Äidille soittelen usein ,ex-kumppanit ,kahta lukuunottamatta soittelee usein. Eräs nainen joka on hyvin vakavasti sairas ja muutenkin oikein isoja ongelmia monella  alueella soittelee  päivittäin ja tekstaa välillä. Tuli tutuksini ex-avovaimon kautta Hänellä ei ole facebook-tiliä eikä sähköpostia että puhelin jutut ja kirjeet perinteisesti ovat ainoat viestintämuodot. Koitan valaa uskoa häneen ja sitä hän tarvitseekin .Monella tavalla.Onnellinen avioliitto että mieshuolia ei ole minkäänlaisia. Minun on kuulemma mentävä sinne paikkakunnalle hänen ja sukunsa ongelmia selvittämään Hän järjestää mulle asiakkaat muutenkin siellä oleviin tapahtumiin.

Paljon tässä Fasun kanssa aikaa vietetään. Näitä arjen askareita tehden. Iän lisääntymistä ei kovin paljon muusta huomaa  mutta on hitaampi kun etenkin nuorena ja vielä keski-ikäisenäkin. Mutta mitäs kiirettä tässä. Sen aikataulun mukaan puuhailee kun aikaa liikenee Tosin tarvittaessa sitä fyysistä nopeutta löytyy.
Teemapäivistä ja viikoista aiemmin kirjoittelin ,tuossa keväällä Toki niitä on melkein joka päivälle ja joka viikko on jonkun asian teemaviikko Ensi viikolla on kaksi teemaviikkoa,valtakunnallinen keliakiaviikko ja Positiivisuusviikko. Se on tosi monien tapahtumien viikko ja kaikille meille suomalaisille suunnattu. Sen yksi nopeasti kasvanut ilmaisutapa on joka päivä lähettää positiivinen viesti jollekin /joillekin ihmisille jotka elämässään tarvitsevat positiivisuutta.Ja kaikkihan me tarvitaan Sekä tehdä positiivinen palvelu jollekin joka sitä tarvitsee. Huomenna on valtakunnallinen kalastuspäivä.

50-v sitten /1963 merkittävien tapahtumien kalenteria olen katsellut päivittäin Lähes joka päivälle 50-v sitten on tapahtunut jotain merkittävää.Tänään tuli täyteen 50-v kun Neuvostoliitto ja Suomi sopivat Saimaan kanavan liikennöimisvuokrasta. Huomenna kun Martin Luther King piti kuuluisan puheensa  I Hawen a dream Ja 1.9 1963 esitteli  Philips C-kasetin Siitä alkoi musiikin ja kasettien valtakausi.

50-v juhlijoiden joukkoon kuuluu myös  letkajenkka Lokakuussa 1963 Erik Lindstömin säveltämä letkajenkka nousi suosioon  Ja  pian perään sävelsi Rauno Lehtinen Letkiksen Siitä on levytetty silloi suosionsa huipulla  reippaasti yli sata levytystä Niminä mm. Lets`kiss , Lasst uns kussen (u:n päällä pisteet) merkitsee suudelmaa kuten kissikin ja ellen täysin väärin muista niin Jan Rohde teki ruotsiksi sen nimellä Finnjenka.

On näistä ajoista kohtalaisen pitkä aika. Hyvin ne muistan ,C-kasetin ja letkis-huuman varsinkin .Olinhan silloin 14 vuotias jo,loppuvuodesta kun olen syntynyt.

Näistä muistelmista tähän hetkeen. Käväisen moikkaamassa tuttuja vielä facessa ja puolen yön aikoihin pitäisi sänkyyn ehtiä.

Lupsakkaa elokuun loppua Kesän tilinpäätöksen pitää tehdä tässä joku päivä ,vaikka se jatkuukin .Mutta ihan pian mennään syyskuulle. Nukkukaa makeasti ja nähkää hyviä unia. Morjens.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Pitkä,ihanan kaunis viikonloppu.

Sunnuntai 25.8.2013 klo 20:21

Moi kaikille .Tämän illan ja iltayön urakka käynnistyy nyt kun alan tässä kolmen päivän jälkeen väsäämään tätä tarinaa  teille. Että miten on mennyt nämä kolme päivää. Otsikko kertoo lyhyesti tärkeimmän ja olleelisen mutta että mitä ihanaa niin tässäpä  tekstiä. Saattaa tulla pidempikin juttu, vaihteesta taas.

Perjantaista jos aloittelen  niin heti aamutuimasta. En tiedä mikä oli mutta vajaan neljän tunnin unen jälkeen heräilin jo viideltä.  Känny tosin oli tuntia myöhempään  asettunut  herätyssignaalin pirisemään. Tarkkaan ottaen tuota jota kotona käytän herättämään ei pirisemiseksi voi sanoa  vaan enemmänkin sireenin ääneksi johon varmasti herää. rakas Fazer-poikani ei ollut kotona joten kun vainitselleni laitoin aamiaisen  niin siinä ei kauaa aikaa mennyt. Siitä Fordin nokka rautatieasemalle ja parkkiin Hyppääminen junaan ja 7.00 aikoihin Tamperetta ja siellä  asiakkaita kohti. Väsytti aivan sairaasti ,varmaan vaikutti nukahtamislääkekin ja ainakin se että niihin aikoihin yleensä vielä nukun kun perjantaina heräsin. Koitin torkahdella tai ainakin rentoutua .Ja vähitellen sentään jonkinlaiseen tolkkuoloon pääsi .Niin että tätä nettiäkin selailin jo vähän ennen Tamperetta.

Siinä tekstarit tuli parille tutulle lähetettyä. Fasun hoitopaikkaan ystävälleni soitin ja kysyin kuulumiset,myös Fasun. Tampereella taksiin hyppääminen ja Mango-hotelliin matkaaminen Hotelli on hyvin mielenkiintoisessa paikassa  autokauppakeskittymän ja Metson teollisuuslaitoksen keskellä Hotelli myy huoneita vain netin kautta. Hotelli on taksimiehen kertoman mukaan erityisesti nuorisopaikka. Monipuolisen ja runsaan kulttuuritapahtumien Tampereen ohjelman kuuluu runsaasti konsertteja, kansainvälisiä kuuluisuuksiakin useita. Lisäksi muita festareita Hotelliin kuulemma tulee paljon kyytejä nuorilta. Sisään pääsyssä oli hiukan ongelmia kun aluksi ovisummerin soiton jälkeen oven aukaisi vain englantia puhunut virkailija .Minä kun en sitä kieltä osaa niin meinasi tulla tenkkapoo Internethotelleissa sisäänkirjautuminen on erilainen kun perustutuissa hotelleissa.Vastaanottopalveluita ei olke sisäänkirjautumisen jälkeen lainkaan Ymmärsin jotenkin mitä nuori,ulkolainen naisvirkailija sanoi mutta en osannut vastata tai kysyä. Kiperä paikka selvisi kun hän soitti suomea puhuvan, työkaverinsa paikalle. Siitä eteenpäin  se olkin sitten helppoa Eka asiakkaat otin aamiaishuoneessa vastaan ja kun ovikoodit aktivoitui toimintaan huonenumerolla klo 12.00 niin siirryin huoneeseeni vastaan ottamaan ihania, ystävällisiä ja mukavia tamperettaria. Huone ja koko hotelli on sisustettu tosi tyylikkäillä kalusteilla.  Ainakin minun makuni mukaan ,tykkään tyylihuonekaluista  joissa monenlaisia kauniita kaiverretuja yksityiskohtia. Jokainen huone on kuulemma uniikki Samanlaisin ja samalla tavalla kalustettuja huoneita ei ole. Myös julkisten tilojen kalustuksessa on rokokoota kokonaan,aamiaishuoneen tuoleja ja pöytiä myöten. Kulkeminen oli vaivatonta turvakoodien avulla ,asiakkaat hain ulko-ovelta ,hehän eivät ovikoodia tienneet eikä sitä mielellään saanut ulkopuolisille jakaa. Mahtavan komeita puita oli pikkuhotellin pihalla. Siitä on aikaa kun viimeksi olen rokokoosängyssä nukkunut mutta nyt nukuin.
Myös hotellin ravintola, Coriander  nimeltään, tarjosi hyvin laadukasta intialaista ruokaa. Olin ainoa yli 25 vuotias koko hotellissa. Se oli täynnä nuorisoa perjantaina ja lauantaina. Tampereella oli kuulemma hiphop ja rap-musiikin yhteinen suuri festari Ratinan stadionilla. Vähän mietin että saapa nähdä miten paljon on liikuntaa ja meteliä käytävillä öisin  mutta täydet 10 pistettä ja suuret kiitokset tälläisen valkopartasedänkin pitää kyllä nuorisolle antaa.Kun itse tulin viihteeltä hotelliin ja valvoin ennen nukkumista niin minkäänlaista häiriötä ei kuulunut.Porukkaa tosin makaili käytävillä ,ylimääräistä Varmaan kaverit olivat kavereitaan päästäneet sisään. Mutta hyvin ,tosi upeesti meni kaikki. Enemmän ja joskus tosi paljon häiritsee loma-aikaan lapsiperheiden huono hotellikäyttäytyminen Tai osan heistä Isistä öisin ei haittaa yleensä ole mutta kakarat ryntäilee pitkin käytäviä ja huutaa ja äidit perässä tai oven raosta kiljuu että ei saa häiritä muita. Mua ,kun valvon hyvin myöhään, se ei paljoa häiritse mutta usein olen kuulluut kun aamuisin normiaikaan nukkumaan menevät siitä valittavat vastaanottovirkailijoille. Ei pitäisi tulla hotelleihin jos ei osata käyttäytyä.

Loistavan ,ihanan kohtaamisten päivän kruunasi ilta ja iltayö. Facessa olevista monista tamperelaisnaisista yhden suloisen ,kauniin ja ihanan ystävän kanssa 19.00 yli puolenyön kiersimme pubeissa ja ravintoloissa .Otin olutta ,kuten näiden upeiden iltojen ohjelmaan kuuluukin, seuralaiseni ei niinkään. Humalaan tulin hyvin vähän Sen ainakin on oppinut kun joskus aina välillä käydään iltakierroksella että naisseuralaisen kanssa en vedä lärvejä. Miesten kanssa en juuri koskaan käykään,hyvä että kaksi kertaa vuodessa Silloin otan täydet töötit. Ystäväni tutustutti mulle uuteen ,ihanaan ruokapaikkaan jossa tosi maukasta ruokaa. Ennenkin saman naisystäväni kanssa käyty Tampereen iltaelämässä viihteellä Meillä kemiat pelaa tosi hyvin yhteen, hänen kanssaan ei aika tule pitkäksi Illanvietto ja sen ohjelma on mutkattoman helppoa. Kierroksen päätimme paikkaan jossa oli karaokea . Viihtyisiä nekin paikat Ja aivan ihana kuunnella kuinka kaikkien laulajien laulunnumero ei ole 10 vaan minunlaisia 6 laulajiakin uskaltautuu lavalle Ja ettei kukaan lukijoista pääse  irvailemaan ja siunailemaan että kun sulla on se Julia  niin kumpikin meistä juhlii kavereidensa kanssa ja tykätään että toisillamme on kivaa muidenkin kanssa kun vain kahden kesken meillä. Taivaan onni että on niin suvaitseva kumppani ja  hänellä yhtä suvaitseva ja avarakatseinen mieskumppani

Siinä sitten soittelin vielä yhden soitonkin kun taxi mun hotelliin toi. Sen verran olin huurussa että ei voinut turvallisuussyistä nukahtamislääkettä ottaa heti. Kiellettyähän sen käyttö alkoholin kanssa on mutta joskus otan Tulee ainakin syvempi uni, se vaikuttaa unitilaa vahvasti syventäen,siihen liittyy myös ne riskit että parin hitaasti otetun oluen jälkeen voi ottaa mutta humalassa sitä ei saisi tehdä  .No,kuitenkin aamuun kuutisen tuntia nukuin ,sitten piti mennä hyvälle aamupalalle ja taksilla seuraavaan kohteeseen Siinä vaiheessa jo selvänä ihan täysin ,ei tuntunut iltaohjelma enää aamulla .Puolenpäivän aikaan jatkui upeiden,kivojen asiakasnaisten kanssa rupattelu yksityiskodissa jossa asiakkaanani ennen ollut nainen ja mun ennustuksiin tyytyväinen oli kavereilleen järjestänyt ennustuskeikan mulle. Nopeasti kului päivä iltaan ja lähtöön .Taksinainen vei turvallisesti asemalle ja sieltä suunta kotia kohti. taksin kuljettajien kanssa on mukava rupatella,he tietävät yleensä hyvin paljon paikkakuntien asioita Kun ollaan tavallaan virkaveljiä ja  onhan se tietenkin sitten-siskoja naiset  niin siitä usein juttua tulee. Kerran ,joitakin vuosia sitten Yön laulusolisti Olli Lindholm  sattui mulle taxikuskiksi Yhteen aikaan Hän ajeli sivutöinään taksia ja kuulemma vieläkin joskus. Kerran Oulussa oli elokuvista tuttu ja televisosarjoista myös  miesnäyttelijä ratin takana kun käytin taxia. Ajaisin muuten vieläkin taksia mutta sen pitäisi olla sellainen jossa ei ole inva-tai paarikuljetuksia autossa.  Vaikka kyllähän ihan tavallisessa taksissakin vanhuksia ja toimintarajoitteisia joutuu tavallaan nostamaan autoon tai autosta pois.Sekä saattelemaan kotiovelle kerrostaloissakin.
Mulle soitteli eilen kun olin ruokatunnilla yksi näistä tamperelaisista hyvistä naistutuistani että mihin aikaan mä menen kotiin ,hän voi tulla mun seuraksi samaan junaan kun lähtee lomalle aamun varhaistunteina  lentokentältä. Teimme  sitten treffit r-assalle samaan junaan ja tultiin matka yhdessä tänne . Hän hyppäsi kyydistä Tikkurilassa lentokenttäbussiin ja minä jatkoin kotiin Oikein tosi kivaa olikin . Heitettiin vitsiä ja vähän vakavampaakin . Molemmila tietokone ,samalla chatattiin kavereidemme kanssa. Lupasi pyytää mua joskus syksyllä kotiinsa joku kerta .saadaan ihan  kaksistaan jutella.

Tosi ihana  vkl .Mieli oli korkealla ja hyvä tunnelma . Mutta sitten soittelin Fasun kuulumisista ja ystäväni kertoi että Fasu oli oksennellut vkl aikana  Hän huomasi saman kun minäkin että aivan lyhyellä aikaa Fasu on laihtunut  paljon ja entistä enemmän nukkuu. Ne ovat vanhenevan kissan tunnusmerkkejä. Olen koittanut olla ajattelematta että välttämättä Fasu ei montaa vuotta elä. Toki joka aamu sitä rukouksissani pyydän Taivaan isältä ja kiitän iltaisin kun saamme yhteisiä päiviä.  Mutta ajatus siitä että ajan mittaa ei pysty aavistamaan ja pelottava tunne siitä iski junassa tajuntaan kuin pommi. Se sai kyyneleet silmiin ,lohduttoman ikävän ja kaipuun tunteen että joskus ,ehkä pitkän ajan päästä tai jo hyvinkin pian joudun luopumaan siitä. Se itku jatkui kun ajoin kotiin asemalta autollani ja etenkin täällä kun Fasu oli pois. Lomalla  ihanassa ,rakkaasa paikassa  mutta se kuitenkaan ei ollut täällä. Onneksi sain tämän tietokoneen pitkän jumituksen jälkeen kotona toimimaan ja pääsin purkamaan tuntojani ystävälleni chatissa .Hänellä on itselläänkin kissoja. Koin vahvaa ymmärrystä ja tukea  ,se itku ja alakulo helpotti. Mutta sen olen sanonut monille tutuille ja ystäville että kun Fasu ,jos ennen mua lähtee taivaaseen ,matkaa purppurapilvien taakse , on enemmän kun suuri todennäköisyys että mä seuraan perässä Monesti toivonut että mä pääsisin sitä ennen ,ystäväni luona sillä on lämmin huolehtiva ,rakastava koti. Sillä ei mulla oikeesti ole ketään niin tärkeää kun tuo pieni ,suloinen poika. Jos se jättää mun tänne yksin tiedän tarkalleen että laitan facesivut kiinni, kirjoitan yhden  blogin .Fasulle ja mä menen sitten sen luokse.  En soita enkä kirjoita muuta.
Tuli aika surullinen pätkä tuohon ,tai ilostahan se kertoo Yhteisen elämän jatkamisesta Fasun kanssa jossain.Mä luulen että ystäväni oli chatissa aika oikeassa kun hän kirjoitti että mä olen nyt väsynyt,sitä olin. Vaikka oli aivan ainutlaatuisen kaunis ja suloinen vkl niin  yöunet jäi vähäiseksi.

Siinä varhain tänä aamuna sitten yhteen hyvin suosittuun deittijuttuun lähdin mukaan Ilmaista on liittyminen ,muu sitten maksaisikin sitten jo sievoisen summan Kansainvälinen, hyvin iso deittisivusto. Idean sain kun tässä joku kerta juteltiin Julian kanssa että mennäänpä katsomaan mitä sieltä meille tarjotaan  Tein oikein vetävän profiilikirjoituksen Tarkoin harkitun. Näköjään ei sitten sellaisenaan Match Com sitä hyväksykään ,Tässä joskus pitää korjailla. Kuva ja perustiedot ,niitäkin paljon hyväksyi. Ja laitoin vapaat tai varatut 30-50 vuotiaat naiset hakuun . Ei avioliittotarkoituksella vaan ehkä myöhemmin. Sekin sovittiin Julian kanssa että pannaan sellainen  ikä. Ja Julia puolestaan 50-80 vuotiaat miehet. Saa nähdä mikä on flaksi Mulla ainakin helkkarin hyvä,yllättävänkin suosittu olen ja kyllä ainakin Julia on nähnyt myös profiilitekstini Sanoi että hänkin oikeesti kiinnostuisi ja haluaisi sen profiilitekstin mieheen tutustua  ja flirttiä ja muuta kiinnostusta aidosti laittaisi. Minähän en näe itse deittikirjeitä vaan että ketä on vieraillut ,kuka kiinnostunut ja kuka kirjoittanut. Sovimme että eihän se ole kun pelkästään hyvä asia jos haluaa kirjoitella ihmisten kanssa .Kun olisi rahaa niin maksaisin kolmen kuukauden jakson Tosi paljon mulle sopivia 30-50 vuotiaita naisehdokkaita tulee sähköpostiin ,heistä näen kaikki tiedot. Tiedä vaikka tuttuja olisi mitä deitti mulle kumppaniksi ehdottaa.

Tämä päivä on mennyt hienosti Nämä tosi lämpimät,aivan pilvettömät ja lähes tuulettomat kesäkuuman päivät ovat jatkuneet ja jatkuu kuulemma vieläkin Tosi ihanaa kesää. Aamukahvin jälkeen hain Fasun kotiin. Nyt vietetty leppoisaa yhteiseloa.  Fasu piti mulle seuraa mutta sitten on nukkunut .Söimme hyvin ja kävin kaupassa.  Sariolan Tivolissa kävin katsomassa  Niihin vehkeisiin mua ei saa suurellakaan rahalla , jotkut hirvittää jo katsellakin. Loton tein .Tarkistanut en vielä ole ehtimään kun olen kaksi ja puoli tuntia tätä kirjoittanut.Ainakaan 7 oikein en ole voittanut ,koska sitä ei tullut kenelläkään. Äidin ja kahden ystäväni kanssa soitellut. Huomenaamulla herätys  jo 6.45 ja kun olemme Fasun kanssa aamuateriat ottaneet menen päiväksi työkeikalle Äetsään ,tai Sastamalaa se on nykyisin. Hienoa kunnon hommaa. Eli kivaltanäyttää Laitan pian nukkumaan Jos pikaisesti kävisi chatin puolella. Tämä uniaikataulu on saatava nukkumaan menon kohdalta jälleen kondikseen.
Voikaa hyvin  ,Onnellista ja täynnä iloa ja rakkautta olevaa positiivista viikon alkua kaikille. Palailen tiistaina 

Moikka. 

Kommentoi kirjoitusta.

Päivä pulkassa.

Torstai 22.8.2013 klo 21:02

Hei. Kaunis ,melko lämmin ja tuuleton elokuun torstai on valmis, muutama tunti jäljellä enää. Iltaa joka herkkänä tummenee yöhön. Nyt kun vähän vaille 21.00 aloitan kirjoittamaan niin on illan kaunein valo ulkona.Aurinko on laskenut,taivas on tyynen värinen.. Yksikään lehti ei liiku, naapuriparvekkeilta kuuluu harvakseen hiljaista puhetta välillä. Vielä en ole kynttilöitä sytyttänyt Suolalamppu palaa lipaston päällä. On niin hyvä olla.
Kisuherra Fazer on ystäväni luona ,sunnuntaina sen haen kun ensin kaksi päivää Tampereella olen tehnyt työtä. Kohdaten ihmisiä kysymystensä kanssa. Hyvässä yhteishengessä suostui Fasu lähtemään sille hyvin rakkaaseen paikkaan  missä on hyvä olla ja hyvän ihmisen lisäksi kisukaveri. Kun illan suussa ajeltiin sinne se kuljetuskoristaan katseli pilviä taivaalla ja muutama sana vaihdettiin keskenämme. Sen tuosta parvekkeelta kyytiin laitoin.Moottoritietä välimatkan nopeasti ajelin. Jotkut kissat eivät pidä kovasta vauhdista mutta Fasu ei ole milläänsäkään vaikka vähän vauhdikkaammin mennään. Minulla on nyt hiljaisempaa kun kumppani on kotoa poissa  mutta pianhan me nähdään .Vain kaksi päivää.

Hiljaista ollut puhelinrintamalla .Vakinoituneet soitot. Yhteen aikaan pukkasi tekstareita solkenaan  useammaltakin taholta ,nykyään tekstariliikenne on ollut jo jonkin aikaa hyvin hiljaista. Hyvä homma kun jossain vaiheessa alkoi hermostuttamaankin  runsas viestin naputtelu. Tykkään mieluummin joko chatissa tai puhelimessa keskustella. Pikku viestit toki tekstatenkin on ihan  jees kun ne eivät kiireistä päivää täytä. Nyt on siis ihan hyvä tilanne.

Tänään ajattelin että olen niin vähän facessakaan että sieltäkin voisi hyvinkin mitenkään siitä kärsimättä olla pois. Iltaisn pikachatit vaihdella vakiokumppanien kanssa ja jonkun satunnaisen kävijänkin. Puoliyöltä  face kiinni koska se jumittaa,tökkii ja hyppii sekä sekoilee muutenkin kun puoliyö on ohitettu. Muuten sain tämän suursiivouksella tällä viikolla tosi hyvään kuntoon mutta siihen vikaan ei apua tullut.
Käsittämättömältä tuntuu se että on paljon ihmisiä jotka viettävät näköjään valtaosan elämästään vuorokaudessa netin ja facebookin vankina Mutta sekin on heidän asiansa.Jonkinlaisesta ,kauniisti sanoen erikoisesta elämäntyylistä se kertoo.

Tänäänkin sain kohdata ihanan ihmisen työni kautta. Vaihtaa ajatuksia ,luoda kuvaa tulevaisuudesta.  Tuntea läsnäolon, vuorovaikutuksen. Ja kun ei ollut mitään kiirettä minnekään jutella yli tunnin ajan. Huomenna ja ylihuomenna  Tampereella se on taas minuuttiaikataululla toimintaa kun asiakkaita onneksi tulee useampia peräkkäin. Asiakkaan nkannalta se on tämä ei aikataulutettu aika mukavampi. Ehtii keskustelemaan kaikki asiat. Joskus saattaa jäädä jotakin käsittelemättäkin kun aika loppuu keikoilla.Varsinkin jos on oikein puhelias asiakas  että en ehdi itse selvittämään ongerlmia

Aikoja Forssastakin tuli jo . Kaksi asiakasta sellaistakin jotka ovat 20 vuotta sitten eka kerran käyneet.Näitä vuosien tuttuja tulee  usein  mutta nyt etenkin tämän ja viime vuoden aikana tosi usein, vuosikymmentenkin tuttuja. Ennustukset ovat menneet nappiin ,ei aikojen mutta tapahtumien kohdalta. Kun takana on pitkä vertailuaika silloin että haluavat tulla päivittämään asioita. Itse asiassa joskus itsekin hämmästelen että heitä on  niin paljon. Se antaa voimaa. Joskus aikaisemmin jo kirjoitin että on niitäkin pilkunviilaajia jotka itkevät että sä et tiennyt mitään. naurattaa ja säälittää. Sillä niin hyvä en minä tai kukaan muukaan ole että ei mitään tiedettäisi. Se olisi jo mestarisuoritus,ihan huippua. Enpä heitä kaipaakaan ,sekoilkoon oman elämänsä kanssa ja yleensä heidän elämässään juuri sitä kokoelämän sekoilua näkeekin jatkossakin. Tästä ollut useiden kolleegoidenkin kanssa juttua  että mikäköhän siinä on. Mutta saman havainnon ovat tehneet. Ja ainakaan minä kaikkia kauhutarinoita tulevasta en kerrokaan ,ennen vaikka asian vierestä tai symboleihin ,vaikeasti avautuviin kielikuviin kätken.

Mediassa on viime päivinä kiinnitetty hyvin paljon työelämän tärkeisiin asioihin huomiota . Aina en samaa mieltä ohjelmien ja lehtikirjoitusten kanssa mutta nyt olen . Siihen törmää arjen ihmiskohtaamisissa ja tapahtumissa jatkuvasti. Työelämän pahaan vääristymään ,oikein emäongelmaan Työpaikkojen saanti tai työssä jatkamisen mahdollisuus on evätty tai muuten tehty lähes mahdottomaksi kahdelta erittäin tärkeältä ikäryhmältä Toinen on tuoreen, parhaan kolulutuksen saaneet nuoret työntekijät,alle 25 vuotiaat. Koulutustavasta riippumatta ,sekä naiset että miehet eivät tahdo päästä työelämään kiinni millään tavalla Vaikka juuri työkokemusten saanti ,uusimman tiedon vieminen työelämään on tärkeää yhteiskunnallisestikin. Toinen on yli 60 vuotiaat työntekijät erittäin monilla aloilla jo yli 50 vuotiaat.Vääjäämätön tosiasia on että mitä vanhempi ihminen ja kauemmin elänyt sekä työelämässäkin ollut sen parempi työntekijä hän on Ammattiosaamista ,arjen taitoa, motiivia tehdä työtä. Jopa 80 vuotias ,hyväkuntoinen ihminen on osaavampi työntekijä kun keski-ikäiset ja noin  30 vuotiaat. Alalla kun alalla Ohjelmassa sanottiin että vanhuuden raja on ei suinkaan eläkeikä 65 vuotta vaan vanhuslakiinkin asetettu 75 vuotta. Sinne saakka moni pystyy olemaan työssä .oppii samalla tavoin kun 40v uusia asioita.Ehkä hieman hitaammin mutta ei yhtään huonommin. Allekirjoitan täysin sen että ne osaavammat ikäryhmät .alle 25-v ja yli 60 v terrorisoidaan perustuslain tasavertaisuuden vastaisesti pois työmarkkinoilla  Vituttaa mutta minkäs näille  keski-ikäisten työarmeijoille voi . Tai voi kyllä. Lakia tullaan muuttamaan niin että molemmat ikäryhmät velvoitetaan työnantajan huomioimaan Johonkin hyvään tämä hallituskin sentään pystyy

Toinen mielenkiintoinen ohjelma oli sellainen jossa riitelykonsultti,elämäntaidon valmentaja kertoi ja vastasi kysymyksiin riitelystä. Riitely ei ole pahasta ,se on joskus jopa hyväkin asia. Mutta taitoa sekin vaatii,enemmän kun riitelemättömyys.Kyseesä on mitä suurimmassa mitassa taitolaji  Toisen ihmisen persoonaan jollakin  tavalla meneminen ,toisen jonkinasteinen nöyryyttäminen ja omien oikeuksiensa hampat irvessä puolustelu eivät kuulu riitelyyn. kyse on näissä hyvin vaikeasta persoonahäiriöstä,oman itsensä ylentämisestä toisen kustannuksella. Ei myöskään se että ei osaa tai pysty kohtaamaan riitatilannetta. Riidellä saa ja pitääkin mutta pitää pystyä myös rakentamaan sovinto. Oikea riitely on toisen kuuntelemista ja vastaan tuloa ,omien näkemysten kautta toisen arvostamista.. Oikeasta riitelystä jonka vaan aniharva osaa ja hallitsee voisi kirjoittaa pitkän blogin paljon myös omia kokemuksia ja tappelukaverien ilkeilyjä vertauskuvina käyttäen. Riidan tultua sen pitää osata myös lopettaa Se että menee kun jänöjussi pää pensaaseen on huonoin huonoista tavoista kuulemma. Ja sen allekirjoitan sekä itsekin vahvistan Onneksi ei kuulu minun tapaani riidellä

Nämä syyskesän päivät ovat ihania päiviä. Ja lisää on luvassa korkeapaineen vahvistuessa. Tosin hallaöitä on tulossa Pohjoisempaan Suomeen ja Suomenselän alueelle  eli sisämaassa olevan Keski-ja Pohjois-Pohjanmaan eteläalueelle  Myös täällä etelässä lauantaina voi olla hallayö. Aivan aikataulussa menee luonto. Niinhän niitä tähän aikaan vuodesta on. Lapissa  varmaan on jo ruskaa, sen värileikken kauneutta.Sieltä se laskee etelään pikkuhiljaa Noin kuukauden kuluttua täälläkin on ruska. Toivottavasti oikein kaunis.

 Otan tämän tietokoneen mukaan  reissulle mutta todennäköisesti en ehdi kirjoittamaan huomenna  päivitystä.Työt loppuu illalla hyvissä ajoin mutta sitten mulla on tapaaminen hyvän ystäväni kanssa ja Tampereen illassa ja iltayössä vietetään aikaa. Saattaa olla että hotelliin palaan niin myöhään että näin pitkätöistä hommaa kun blogin kirjoitus on en ehdi tekemään.

Toivotan teille ihanan rauhaisaa yötä ja huomista  , upeaa päivää. Viimeistään sunnuntaina palaan taas tänne .Voikaa hyvin Terveyttä ja valoa kesätiehenne
Moi.

2 kommenttia .

Tässäpä tästä päivästä

Keskiviikko 21.8.2013 klo 21:13

Moi. Kylläpä on kaunis valkoinen ,pitkä ja kapea pilvijana taivaalla. ihan kuin pilviköysi ylös. Säätietoina aluksi se että edelleen aivan sininen taivas ja lämmin kesäpäivä. Shortsikeliä kulkea. Nämä loppukesän päivät on kyllä kauniit,taikaa  täynnä Ja yöt. Vaikka uurastuksessa  ahertaa  suomalaiset kuka milläkin tavalla niin täyteläinen luonto jatkaa täyspanoksella elämää. Vilja on kypsynyt sirpin leikata,puolukat punertaa  mättäillään pullein poskin. Kesän kukat loistoaan luo ihaniin päiviin ja  iltojen hämärtyviin hetkiin. Vielä luonto elää. Nämä sadonkorjuun ajat ovat aina tuntuneet jotenkin hyvin vaikuttavilta  vuoden kierrossa. Kun luonto Luojan armosta on kaiken kauniin kasvun ,kesän matkan  kulkeneen valmis antamaan meille lapsilleen. Omenapuissa on vielä satoa ,marjapensaat notkuvat kypsistä marjoista. Maa ojentaa  suonistaan  sieniä  suiden nautinnoksi.
Näissä päivissä ja  elokuun öissä on monta sellaista tapahtumaa johon niin tekisi mieli mennä mukaan. Kulttuuritapahtumia , mielenkiintoisia kursseja , kesän päättäjäistapahtumia. Eri puolilla Suomea on monenlaisia tapahtumaöitä.Ne ovat saavuttaneet suosiota kaikenikäisten keskuudessa. Niillä on ihmisiä yhteen kokoava voima. Huomenna olisi Helsingissä valtakunnallisesti merkittävin tapahtuma niistä ,Taiteiden yö. Koko 1980 luvun kun niitä alettiin järjestää ja vielä 1990-luvunkin  niissä joka elokuun viimeinen torstai kävin ,useimmiten  kulttuuria harrastavan avovaimon kanssa.Tai oikeastaan se oli pitkään aluksi perjantai-iltana mutta levottoman menomeiningin vuoksi jota varsinkin nuoret järjestivät siirrettiin torstaihin. Lukematon määrä ihania muistoja tulee sieltä mieleen. Silloin yöt tuntuivat lyhyiltä. Pitkän aikaa  myös sitten seuraava viikonloppu on ollut täällä aina elokuun viimeiseen vkl liittyvät Kirkkonummi-päivät Tapahtumia monelta tasolta  Tänä vuonna  jää eka kerran väliin kun olen keikalla Tampereella ,mitä nyt sunnuntaina ehdin jossain käymään. Katselin kalenterista että elokuun viimeinen vkl on  viikon kuluttua,siksi luulin ne  olevan vasta silloin.

Tänään kävi mukavia, hyviä asiakkaita kaksi ,nuoremmassa keski-iässä olevaa naista. Oikein mukavat tapaamiset. Henkisiä, kivoja  naisia.  Hyvä mieli kohdata asiakkaita  joilta itsekin saa positiivista energiaa kohtaamistilanteessa  kun tulevaisuuteen katsoo. Huomenna on jälleen kaksi tulijaa. Silläkin saralla elämä tosi hienoa.

Jälleen ulkomaan matkalla olevan ex-avovaimon  kukkia kävin kastelemassa. Kauniisti kukkikin orvokit ja samettiruusut. Sellaisen sopivan matkan päässä ajella. Hiljakseeen huristellessa  katselin osin jo leikattuja viljapeltoja , joillakin parhaillaan leikkuupuimurit tekivät työtään Maanteillä traktorien määrä on iso, viljaa viedään aittoihin  Mielestäni tullut oikein hyvä sato ja säiden ansiosta vilja ei ole laonnut lainkaan.
Sitä jo muutamina vuosina katsonut että nykyisin viljalajikkeet ovat hyvin matalakortisia. Aikaisemmin varret olivat hyvin pitkiä. Itsekin kun maanviljelijänä nuorena oli lapsuuskodissaan ja jo sitä ennenkin lapsuusvuosien viljoja muistellessa niin korret olivat pitkiä ja paksuja. Niitä kun viikatteella leikkasi ja sittemmin leikkasi  leikkuupuimurit niin sängelle jäi korsien matto Sopivina päivinä kun tuuliolosuhteet sen sallivat ne sitten kulotettiin. Kuulun vielä siihen ikäluokkaan jotka tekivät pelloille 1950 luvulla ja osin -60 luvullakin viljalyhteitä ja kuhilaita. Jos pahasti ei pätki muisti niin osa korsista säilöttiin karsinoihin  pikkueläjille pehmustukseksi. Viljaa kuljetettiin Valmetilla  johonkin kylällä olevaan kuivuriin. Siinä oli Ollilla pitkiäkin työpäiviä kiireisemmän ajan . sein  näin syyskesäisin  miettinyt että voi että kun sen ajan saisi elää uudelleen.

Kirkkonummen keskustaan taas tullut lisää kaivattuja autojen parkkipaikkoja  ,otettiin käyttöön tällä viikolla. Nyt niitä  piisaa, välillä oli kyllä pulaakin parkeista. Onneksi niin leveät ruudut että nykymittaiset autot niihin mahtuu.

Kesässä  ja varsinkin näissä kauniissa päivissä joita tähän kesään on  paljon mahtunut on kauneimpia näkyjä silmille kesäasuiset naiset. Ihan silmä lepää heissä.Ja kun onneksi monen ikäiset naiset uskaltavat pukeutua paljastaviin , sensuelleihin asuihin. Ja käyttää värejä. Ei tästä ole kovaa montaa vuotta kun se oli harvinaista. Oli kesä tai talvi tai mikä aika vaan niin masentavan mustaa tiukasti verhoiltuna tarjosi kesänaiset. Ainoa ero oli että musta oli ehkä lievemmän synkän väristä,vaaleamman mustaa kesällä. Piti lähteä Tallinnan katsomaan kesänaisia. Miesten pukeutumista en miehenä seuraa että siihen ei osaa kantaa ottaa. Eräs syksyn kylmenevien säiden suuria harmia on juuri kesänaisten katoaminen. Kirjoitin tässä joku ilta että kultani Julia on tv-mainoksessa ja niin näkyi olevan . Mainos pyörii ainakin vähän aikaa mainoskanavilla ja sitten  kuva siirtyy ulkonmainokseen. Sykähdyttävää katsoa kumppaninsa kaunista kuvaa televisiostakin Ja näettehän tekin hänet. Edelleenkään en tietyistä syistä sano missä mainoksessa. Televisiossa on paljon mainoksia joissa on nuoria kauniita naisia eri tuotteissa Ja on tietysti naisia monen ikäisiä sekä miehiä.  Mainoksia on kiva katsoa. moniin niistä liittyy tarina.
Unettomuusongelmasta kävin juttelemassa jälleen psykiatrisen hoitajan kanssa .Siellä nyt joutuu käymään viikon välein. Minusta tuntuu että homma ei etene.  Vaikea saada kontaktia  hoitajaan , taidan lopettaa kun muutaman kerran vielä käyn. Sillä pitäisi saada yhteistoiminta,etenkin kun jotain ihmisen esim.uniongelmaa selvitetään.

Eilen katsoin tv-stä Täysikuuta. Jälleen erittäin hyvä ohjelma ,oikein hyvät keskustelijat ja juontajat. Muistan itsekin että se oli hyvä ohjelmasarja. Myös siinä joka ohjelmassa sarjan aikana esiintynyt laulaja oli oikein kiva  nainen Monia hyviä keskusteluhetkiä on mielessäni. Nythän sitä sarjaa ei lisää tule  Teemalla oli elokuussa teemana ,yhtenä ,rajatieto. Tähän väliin varmaan sopii kirjoittaa tämän päivän horoskooppi  meille jousimiehille . Sopii kun nakutettu Yleensäkin nämä Iltalehden ja Iltasanomien horoskoopit osuu naulan kantaan Se oli I-S:ssä niin lyhyt että laitan sen kokonaan tähän ." Et suinkaan vihaa erästä,vaan olet hänen kanssaan eri mieltä asioista.Siksi teille syntyy kinaa aika ajoin Tunne haihtuu pois viimeistään illan aikana" . 10 pistettä horoskoopin laatineelle ,justiin näin.

Taidan lopetella nyt. Näköjään facen yksityisviestejä on tullut paljon ja siellä odottaa myös chattikaverit. Huomenna vien Fasun ystävälleni hoitoon pariksi päiväksi. Jossain vaiheessa koitan jotain tänne laatia.
Oikein rakkauden täyttämiä unihetkiä, lempeitä enkelin kosketuksia. Palaillaan,moi.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Täysikuun tiistaina

Tiistai 20.8.2013 klo 19:53

 Moikka kamut . Otsikko on kaksisuuntainen teksti-ilmaisu Tänään taas  tulee televisiossa hyvin mielenkiintoinen rajatiedon ohjelma Teema-kanavalla Elävän arkiston uumenista nostettu Täysikuu. Sen niminen keskustelusarja  oli usean ohjelman jatkosarjana 1990-luvun alussa Joissakin ohjelmissa olin mukana ,joissakin en. Mielenkiintoisia aiheita on ohjelmassa tänä iltanakin Tuttuja kasvoja muualtakin kun tv-stä kaikki Harri Hellettä lukuunottamatta. Ehdottomasti kannattaa katsoa .Rauni -Leena  Luukasen ufomielipiteet ohjelman ehkä hämmentävintä antia. Itse ainakin saunan jälkeen katson klo 21.55.
Toinen merkitys on otsikolla sitten taivaalla tunnelmallisen romanttista rakkauden taikaa luova elokuun täysikuu. Tarkkaan ottaen ensi yönä 2.01 .Samalla kellonlyömällä myös Leijona astrologisesti siirtyy Neitsyeen. Saapa näkee näkyykö  sinitunnelmaisen hopeasillan taivaalta  luova vanha ukko täällä. Vanhan ukon arvokkaan nimen annoin siksi että jo pikkupoikana mulle ja muillekin vanhemmat ihmiset sanoivat että kuulla on vanhan miehen kasvot,viisaat ja kauniit. Ja jotkut sanoivat että akka ja ukko tervaa kuuta. Siihen liittyi mielenkiintoinen tarina  jota en nyt muista Ja kun en koko tarinaa muista niin osaakaan ei kannata kertoa Jos joskus tulee mieleen  niin sen sitten jonkun muun täysikuun aikaan kerron.

Päivä on ollut hyvä. Aamukin alkoi jo ihanasti  Fazerin kanssa loikoillessa  Kahteen valvoin viime yönäkin ennenkuin sänkyyn tyydytetyllä mielellä ja onnellisena pötkähdin. Ylösnousun jälkeen varasin Tampereen loppuviikon perjantaihotellin. Netistä katsoin päivän edullisimmat hinnat ja pysyvästikin edullinen Mango-hotelli valikoitui majapaikaksi.Mulle aivan outo hotelli mutta tosi romanttisen näköiset huoneet. Ja viihtyisän tuntuinen paikka ainakin kuvissa. Ensi viikolla on tarkoitus käydä päivän reissulla Forssassa loppuviikolla. Sinne  odottelen torstaista alkaen aikoja. Ennen sitä käyn jo lauantaina Tampereella tuttavan järjestämässä ennustustilaisuudessa ja  maanantaina  myös tutun kokoamalla selvänäkökeikalla Sastamalassa. Ihanaa se että kaverit ja tutut sekä henkisen alan naiset järjestävät näitä asiakkailleen ,tuttavilleen tai kaikille avoimia keikkoja  Ainakin 150 on luvannut järjestellä .Suurimmalla osalla homma jää puheeksi. Mutta onneksi myös puheittensa toteuttajia on. Rehellisyys maan perii.Muussa paitsi politiikassa huipulla.

Kotona  jälleen lounas. Vitsi että kun on kivaa tehdä "oikeaa" ruokaa itse. Niin sanottua valmisruokaa ostin vuositolkulla ja lämmitin mikrossa. Hyvää sekin mutta kyllä ehdottomasti sen parhaan maun saa itse valmistamalla Nyt  kun on hyvää uuden sadon vihannesta ja yrttiä tarjolla ja itsekin parvekkeeltaan jotain jatkoa saa niin se on hienoa. Keittokirjoja on ainakin tusinan mutta muutamia vaan täällä ylhäällä,suurin osa varastossa alimpien laatikoiden sisällä. Onneksi lehdissäkin on reseptejä ja parhaimmat neuvot ja ohjeet saan kun soitan ystävälleni Espooseen Hänen tekemänsä ruoat ovat vuosien varrelta tuttuja ja niitä on vuolaasti kehuneet muutkin. Nytkin kun valmistin kanttarelleja  niin valmistusohjeen kysyin häneltä. Kiitän lämpimästi myös Luojaa että olen niin pienituloinen että on ollut pakko opetella itse ruoan valmistus. Valmiisiin kirjojen ja lehtien respteihin kun laittaa kunnon vahvat mausteet omana versionaan  niistäkin saa hyvän makuista ruokaa. Sillä ruoan pitää maistua tosi vahvanmakuiselta,vaikka sitten mistä sen valmistaakin. Minusta saisi kuka vaan uusavuton nainen joka ei osaa tehdä ruokaa helkkarin hyvän kokin ja miehen siinä rinnalla.Ja näitähän on uskomattoman paljon. Ainoa ongelma hommassa on se että minä en ole täysin kokonaan vapailla markkinoilla ja tätä yksin asumisen vapautta en rakkaudella myy. Julia on kyllä sanonut että jos ulkoisesti ja sisäisesti paremman naisen löydät kun hän niin sovitaan tapaaminen ja puhutaan homma selväksi. Susta joku saisi ihannemiehen josta vain unelmoi, Mutta tarvetta muutokseen ei ole ,parempaa en löydä.Hyvät kaverit ja ystävät ovat niissä rooleissa toki aivan  hienosti paikallaan

Kahvit join uimahallilla tuossa vieressä. Pitää käydä joku päivä siellä höyrysaunassa ja 34 asteen lämpöisen terapiauima-altaan hellässä syleilyssä. Lainekoneiden pehmeästi hellittävänä ja koskiuomassa  kävelemässä vastavirtaan Täälläkin kotona pääsee tavalliseen saunaan ,sen siellä voi jättää väliin. Jos osaisin uida niin myös uimaradat on siellä kuulemma hyvät,samoin uimahyppylaudat. Jos  jotain täällä kehun niin uimahallia joka lähenee tasoltaan virkistyskeidasta mahdollisuuksineen ja kirjastopalvelut on toinen. Nyt en ole ärhentelytuulella niin muusta vaikenen.

Kävin jälleen tänään luontoretkellä,nyt Meikolla. Kävelin vähän pidemmälle jälleen tutuille rantakallioille rauhallisen  värikkään  ,hiljaisen metsätien ,tai leveä polkuhan se on läpi. Ilma oli kaunis,tosin lämpimin hehku oli jo sammunut .Mutta mukava kulkea Koko päivä on ollut hyvin aurinkoinen ja kaunis.Nyt illalla tuli vähän ohutta pilveä. Lenkillä ei paljoakaan ihmisiä näkynyt Joku naispari tuli kahden koiran kanssa vastaan. Pikkuinen ,Fasua pienempi koira  huusi kun hiisi mulle  mutta niinhän usein pikkukoirat tekee. Isommat ovat tavallisesti hiljaista porukkaa ,niin naisista toisen spanielikin. Samalle järven rantakalliolle tuli sitten kolmen amerikkalaisen nuoren miehen porukka. Sellaisenkin harvinaisen kohteliaisuuden jota suomalaisten suusta ei varmaan tule kuulin.Että anteeksi.emme kai häiritse teitä kun tulimme teidän kalliolle.  Sen kysyi yksi myös suomea puhuva miehistä Eipä silti että minäkään kysyisin kun joskus ruuhka-aikoihin satun samalle rannalle,lähelle siellä ennestään olevia.

Kyllä mä nautin noista hetkistä ja retkistä luonnossa ,kokemuksista,tunnelmasta. Kaikesta.Näillä tutuilla paikoilla vielä se että kun on samoissa maisemissa käynyt eka avovaimon ja aviovaimon kanssa aikoinaan Joskus on ollut joitakin kavereitakin. Mutta vaikka hyvän ystävän tai kumppanin kanssa siinäkin tulisi jaetun kokemuksen ilo niin kyllä eri tavalla sisäisesti ja ulkoisesti  aivan sielusta asti tuntuu koettu. Nytkin lähes tunnin kun istuin ,makailin ja katselin mäntyjen koukeroista taidetta ,kivien ja kallion pinnan kuvioita ja järveä oli arjesta irti. Paljailla jaloilla kokeilin veden lämpöä  se tuntui lämpimältä ajankohtaan nähden .Mutta onhan tässä nyt ollut taas lämpimiä päiviä. Järvi on puhdas. Kirkkonummi ottaa tietääkseni osan käyttövedestään juuri Meikosta,ellei kaikkeakin. Kun meillä oli eka avovaimon kanssa kanootti 1980-luvulla ja osin 1990 luvullakin niin järvellä intiaanikanootilla meloessa siinä oli kun kädellä koitti paikoin kylmiä kohtia kesälläkin Joku sanoi että sen pohjassa on lähteitä,en sitten tiedä mutta varmaan niin onkin. 

Tässä syksyllä myöhemmin pitää joku päivä varata eväät mukaan ,makkarat tai lihat ja tulitikkuja sekä muuta eväsjuttua ja kiertää ajan kanssa  Meikon reitin ,ympäri järven . Ne jotka sen ovat kiertäneet kehuvat lenkkiä ,aika pitkää , ihan kokemisen arvoiseksi. Yksin en viitsisi kiertää mutta siellä polut on kyllä hyvät.Jos huono kunto muuten kestää niin turvallisena sitä pidän. Vähitellen vähän ajan kuluttua on se  että kesän kiireet  helpottaa Julialla ja hän tulee joskus tänne koko viikonlopuksi. On ollut puhetta että joko Porkkala tai Meiko silloin on vaelluksena. Luonnossa on ihana nauttia kaikesta kauniista ja luonto on myös aivan mahtava rakastelupaikka.

Asiakkaita tänään kävi yksi,toinen tulee syyskuun alussa kun saa rahaa. Oikein syvällinen asiakaskohtaaminen miellyttävän naisen kanssa olikin. Tänään on tänne tullut uusia ajanvarauksia ,jotkut ovat peruuttaneet nyt tulonsa .Eli alkaa näyttämään tämäkin hyvältä. Eilen yksi asia vitutti tosi rankasti Mutta ihanasti sain sen illalla chattiystäväni kanssa keskusteltua ja eilen ja tänään Julian. Vaikka se heihin ei millään muotoa liittynytkään.

Nyt kello on 21.00 .Äijälle tuli kiire saunaan juuri tällä hetkellä. Ehtii Täysikuuhun Voikaa hyvin , rakastakaa ja välittäkää jokaisesta lähimmäisestä.Palaillaan .

Kommentoi kirjoitusta.

Nettisiivousta ja maanantaimietteitä.

Maanantai 19.8.2013 klo 21:05

Hei. Ei.en ole alkanut netissä esittämään muuta kun itseäni ja ajatuksiani ja mieltymyksiäni. Kuten tähänkin asti Niistä pitävälle ilonsanomana ja vanhoillisille synkistelijöille kauhuksi Kyllä minä olen edelleen se sama rehellisen suorasanainen mies kun ennenkin  Ja toisaalta herkkä fiilistelijä. Kyllä minä tarkoitin tuolla nettisiivouksella ihan sitä että kaikki turvaohjelmat ja puhdistusmenetelmät kävin läpi saadakseni  koneessa ehkä olleet turhat tavarat pois .Ja kyllä sitä olikin hyvin paljon. Siitä on aikaa melkein kuukausi kun viimeksi kuudella eri ohjelmalla kävin koko homman läpi Kalliit ja  tehokkaat Nortonin turvaohjelmat tekee automaattisesti paljon  puhdistautumista  ja sitten Elisan turvaohjelma. Mutta Windowsilla ja Microsoftilla  sekä Googlella on myös turvaohjelmat Osin ne toimivat automaattisesti mutta paljon voi vielä vahvistaa käsipelilläkin .Kunnossa kone on nopeampi ja  "kevyempi". Vielä kun saisi aamuyön  jäykkyyden pois koneesta olisin onnenpekka. Kyllä minä jonkun kikan siihenkin keksin.

Tämä päivä on sään puolesta ollut hyvin lähiedeltäjiensä kaltainen Aamulla  satoi tosi rankasti ja jo kahden aikaan aamuyöstäkin  kun chatit lopetimme ystävien kanssa  jonkin verran tiputteli. Makailin 11.00 kun ei ollut mitää ntarpeellista tekemistä Fasu makaili ja kehräsi yhtä pitkään. Meillä oli oikein hieno aamu kahdestaan.  Juteltiin ja npidettiin toisiamme hyvänä Tosin aikoja tänne soitteli kaksi asiakasta ja siinä iltapäivällä vielä yksi.  Päivän muut vakiosoitot soiteltu  myös.Pisin juttu oli Julian kanssa. Aika raikasta ja tosi voimakasta mielipidettä jolla herätteli minua oikein kunnolla joistakin  aiheetta kiukuttelevista naisihmisistä. Suoraa tekstiä sellaista ja mua vahvasti tsemppaavaa. Vaikka sen /niiden asioiden kanssa en tsemppiä tarvitsekaan Homma on erittäin hyvin minun puolelta hallussa .On siteitä jotka eivät koskaan katkea  vaikka  ulkopuoliset sonnanpuhujat sitä mielikuvituksessaan muille osapuolille hulluuksissaan yrittääkin Eri asia jos joku on niin yksinkertainen että uskoo mielikuvitukseen Mutta todellakaan en  sitä usko. Älyä löytyy näiltä joita yritetään käännyttää taruilla ikuisen luomisen kaatamiseen. Fiksuja naisia. Mutta kyllä täältä on lähtenyt myös vastaenergiaa kaikille niille  jotka ikuisen katkeamista yrittää  Ja se energia ei ole ruusuntuoksuista.

Kaupassa käväisin ,tuolta Citymarketista saa halvalla ruokaa. Hyvien erikoistarjousten ansiosta joukossa  hyvinkin edullisia tarjouksia. Kun käy joskus tarjousten perässä niin silloin hyvinkin edullisesti saa jääkaappinsa täyteen. Kotona söin mukavan makuiset jauhelihapihvit hyvien lisukkeiden lisäksi. Kahvit  aivan mahtavan upean suklaanautinnon kanssa nautin myös.

Huomenna mulla piti olla vaikuttava hoitotapahtuma  jossa jo kerran kävinkin. Hoitaja oli unohtanut aikani ,mutta pitää käydä sitten uudella ajalla. Hoitotulokset ovat niin hyviä. Tampereelle  olisi torstaina illalla tullut vain kaksi aikaa Toisen peruutti tulija ,toisen minä Perjantaina sinne menen,illaksi vielä mahtuisi kaksi aikaa Jos joku haluaa tulla mua tapaamaan. Hienosti aina välillä tulee nykyään tännekin aikoja. Ne kivasti saa linkitettyä niille päiville kun muuten ei olisi mitään.

Ajelin pitkähkön tauon jälkeen myös yhdessä omista keskittymispaikoistani ,Linlån  saaressa. Nyt,lomien loputtua  siellä olikin rauhallista Veneet olivat satamassa , hyviä  merikeliä riittää vielä pitkään. Monivärisiä kiitäjiä kauniilla siivillä liiteli lämpimien kallioiden ja kauniin vihreän metsäkasvuston yllä Joita kukkien silmät välissä värittivät. Muitakin auringossa viihtyviä perhosia lenteli. Lintujen suurin lauluinto on jo loppunut ,paljon niitä on  myös jo lähtenytkin. Silti lintuja vilahteli puissa matkalla rantakalliolle kulkiessani.

Katselin niin rakkaalla ja tutulla rantakalliolla  meren auringon  hopeasiltaa,kuuntelin kovassa tuulessa rantaa  soittavien maininkien tarinaa kallioon. Makailin silmät kiinni välillä pitäen tuulen suhinaa. Annoin lämmön hyväillä minua.  Katselin välillä taivaan sineä.Ikuisia aaltoja, kaiken pohjalla kallio. Kuitenkin ikuista ei mikään hajota, kaikki luotu säilyy Myös ihmisten sydämissä.

Ajattelin myös ihmisten suvaitsemattomuutta, toisen huomiotta jättämistä, julmuutta mitä elämässä on. Hylkäämisiä jotka valheellisen  uuden rakentamisen muutosvoiman kaapuun puetaan Toki uuttakin tarvitaan mutta silti se joka on vielä tärkeämpää,jo ollut, on se jonka varassa elämä on luotu .Pahan valtaamia ihmisiä omine itsepäisyyksineen .  Mutta myös  niitä jotka suvaitsevat ,antavat anteeksi, pyytävät sitä ja jatkavat matkaa  toisen rinnalla kuten siihenkin asti. Hyviä enkeli-ihmisiä.

On helppoa puhua ääni väristen enkeleistä mutta jo  paljon vaikeampaa monelle toteuttaa ikuisuuden yhteenkuuluvuutta vaikeimpinakin päivinä.  Juuri silloin kun timanttia hiotaan. Mulle itselleni ihmisten vuorovaikutuksessa ja etenkin lähimmissä suhteissa se on helppoa mutta kuulun vähemmistöön ,sen huomannut. Vertauskuvallisesti luonto  ,meri, maa,hehkuvan sininen taivas ,kaikki puhui makaillessa ja tuntiessa ja kuunnellessa sisintään sellaista saarnaa että sen kun osaisi sellaisena tähän kirjoittaa olisi saarna jykevää ja uskon monien silloin aistivan ja sisimmässään tuntevan joko sen hyvän enkelin tai pahan voimien palvelijan  vieraannuttavan piston. Riippuen onko se anteeksianatava ja uudelleen jatkava  vaiko itsepäinen ,toista kunnioittamaton  pahuus.

Ilta on tullut. Kynttilät kohta pimenneeseen yöhön laitan. Taas tänään sain lisää tilaa parvekkeelle  niitä varten. Televisiota pitäisi kai alkaa katselemaan koska siellä on mainos jossa  naisystäväni Julia esiintyy.  Tietenkään en sano  mikä mainos mutta mistään ruokamainoksesta ei ole kysymys. Tässä  edellisen avoliiton aikana avoimmuus näkymisessä keskenämme facessa kääntyi meitä vastaan hyvin tuhoavalla tavalla  ,sen jälkeen olen pitänyt matalaa linjaa Ja julkisuudessa muutenkin mallina esiintyvän Julian työkuvan vuoksi vieläkin matalampana. Tässä kahdelle edelliselle naiskumppanilleni  on vuoden aikana myös ja meidän jutulle tullut tuhoavaa voimaa naisen kautta joka on polttavasti minuun rakastunut ja  mustasukkainen ,Soitellut kumppanini  lähimmille soiton heti kun on minulta kuullut suhteesta. Vaiheessa jolloin kukaan muu ei ole tietänyt mitään kun en nimiä kumppaneistani yleensä ole kuuluttanut julkisesti kun hänelle. Muita mahdollisuuksia ei ole ja onhan siitä sitten vahvistustakin tullut mulle. Että en luuloja puhu. Siitäkään syystä en Juliaa julkisuuteen tuo.

Tästä nyt facen puolelle .Siellä muutamalle olen ilmoitellut että illalla ilmestyn baanalle. Tässä nyt vielä hyvän aikaa ehtii juttua vaihtamaan. Nukkukaa hyvin , voimia yöhön ja huomiseen

Moikka

 

Kommentoi kirjoitusta.

Ihanien tapahtumien sunnuntai.

Sunnuntai 18.8.2013 klo 21:47

Oikein kivaa sunnuntai-iltaa kaikille. Taivaaalla vielä näkyy pilvien verhot, nopeasti kulkevat taivasmatkaajat. Yö ei ole vielä tullut ,on kaunis hetki harmaassa illassa. Päivällä puhaltanut puhuri on nukkumassa .Työvuoro on loppunut ja on lepo.Vaaleamman harmaan katon alla kulkee nuo, pimenevän illan pilvilampaat. Kukat tuoksuvat parvekkeella lempeää tuoksuaan antaen Valitettavasti välillä haisee naapurien tupakan inhottava haju. Päivän paistoi aurinko, lämmintä oli 24 astetta.Kesätunnelmaa.
Laitoin vasta kolmelta nukkumaan yöllä. Ensin kirjoitin ja  sitten kun kone tapansa mukaan keskiyön jälkeen tilttasi vielä pitkä soitto juteltiin ystäväni kanssa.Välillä piipahti tarinaa tekemässä muitakin.  Yö kului mukavasti ja rattoisasti.

Aamulla sitten yhdeksän aikaan heräsin ,tunnin vielä makailin ja kulutin aikaani. Tähän asti makaillut vain lakana peittona mutta kun näitä helleöitä ei ole ja pidän ikkunaa auki tuossa keittiössä niin eiköhän se ole aika hakea peittonsa tuolta komeron alahyllyltä ja enemmän lämpöä .

Fazer makailee edelleen päivisin kun on näitä lämpimiä päiviä parvekkeella,viilenevät illat ja aamun tunnit sisällä. Vaihtelee vaan paikkaa korinsa ,tuolien ja erityisesti sohvan välillä.Parvekkeella palaa tuikut. Elämän merkki nekin.

Tänään kävin myös jo perinteeksi muodostuneella Pokrovan luostarin avoimilla ovilla. Väkeä aivan sairaan paljon , ohjelmaa joka kiinnosti. Ortodoksinen mieskuoro lauloi todella vaikuttavan komeasti kirkossa  , hyvä esitelmä oli siellä myös. Nyt en enää millään muista sen hyvin harvinaisen soittimen nimeä jolla soittava naistaiteilija esiintyi konsertissa Beethovenia, Bachia soittaen Mutta kuitenkin soitin joka on pianon ja cembalon yhdistelmä ääneltään Erittäin hienoa kuunnella ja nainen soitti hyvin. Mutta hän olikin entinen pianonsoiton opettaja ja pianisti. Hyvää ruokaa ja  juomaa oli tarjolla. Borssikeiton , sienipiirakan ,lohipasteijan ja kahvit siellä nautin.

Sitten ajelin ystäväni luokse Espooseen Tosi hieno iltapäivä siellä ja hyvää yhteistä olemista. Tarjoilua ,seuraa ja mukaankin sain vielä hyvää nautittavaa. Tämän illan viettänyt välillä facessa,välillä muuten netissä. Puhelin ollut hyvin hiljaa koko päivän. Ei ole paljon soittoja tullut eikä tekstareita. Oikeastaan ystäväni kutsu vieraisille  luokseen ja  Julian kanssa soitto ovat olleet päivän lähes ainoat puhelinkontaktit. Myös yksi ystäväni jonka elämässä on aika jänniä hetkiä soitti Joka aamuinen hyvän aamun toivotus ystävälleni tekstarilla ,siinä nämä.


Eilinen terassikaverini oli myös Pokrovassa miehensä kanssa. Juteltiin muutama tuokio. Tykkäsi tosi paljon olla siellä ja kiitteli kovasti kun annoin eilen hyvän vinkin.  Myös hänen miehensä jota en ole ennen tavannutkaan vaikutti hyvin fiksulta ja mukavalta mieheltä. Ei lainkaan tyypilliseltä vanhan kansan pastorskalta. Muuten millähän tavalla pitäisi sanoa jos entisaikojen tyyliin sanoisi  naispapin kumppanista tai miehestä. Kun pastorin mies ei kumminkaan voi pastorska olla. Tai kirkkoherran ja rovastin,naispuolisen ,mies ei mielestäni oikein ruustinnakaan ole. Tietäisiköhän  suomenkielen maisterit tähän vastata. Presidentin vaalien aikaan oli kyllä jossain lehdessä puntarointia että jos vaalin voittaa Pekka Haavisto niin millä arvonimellä hänen nuorta kumppaniaan kutsuisi. Se ei tullut ajankohtaiseksi kun Sauli voitti  ihanan suloisen Jennynsä rinnalla sen kilpailun.

Tänään voitin yhden itseni kanssa jo vähän aikaa olleen sisäisen kamppailun kun lähetin sähköpostiviestin kaverille jonka suhtautumista minuun  tällä hetkellä en yhtään tiedä. Onneksi oli aihetta joka on aika neutraali kirjoittaa. Näitä itsensä haastamisjuttuja tulee milloin milläkin alueella vastaan.

Huominen on päivä jonka ohjelmassa ei ole mitään tiedossa. Saa nähdä mitä tarjoaa. Mutta nyt tarjoaa taas face ystävien kanssa mielenkiintoisia keskusteluja  että sinne
Hyvät yöt ja alkavat viikot.Huomenna sataa  mutta nautitaan nyt siitäkin.
Moikka

 

Kommentoi kirjoitusta.

Lauantaikivaa

Lauantai 17.8.2013 klo 20:58

Moikka :Facen rinnalla tätä lauantai-illan juttua kirjoittelen .Hiljainen,pilvinen  ja rauhallinen lauantaipäivä kaiken mukavan keskellä on ollut. Aurinko ei ole kyllä paistanut  ,sen sijaan päivällä satoi oikein kovasti. Aamukahvin jälkeen heti  soitteli pappituttavani että on tulossa  Kirkkonummelle ,missä terassilla tavataan. Teimme treffit ja lähdin sinne. Parisen tuntia juteltiin ja kolme isoa tuoppia otettiin siinä jutellessa..Tosi syvällisiäkin juttuja  näiden arkipuheiden rinnalla. Pikkuisen kihahti päähän kun nopeaan tahtiin otettiin ,papilla enemmän Kun on hoikka,pienkokoinen nainen. Avoimesti ,oikeilla ilmaisuilla elämän karttaa luettiin. Moniin asioihin hänellä ja mun elämässä valotettiin uusia päivityksiä Ei ammattimme kielellä mutta kuin toisensa kavereina tuntevat nainen ja mies.

Pappi lähti sitten junalla kotiin Helsinkiin ja minä kävin vielä Alkosta hakemassa  kaksi 8% olutpulloa,Karhun Tosivahvaa. Olin mä pienen aikaa sitten humalassakin,ettei onneksi turhaan kalliit juomat menneet. satoi että emme voineet kun alkuun hetken aikaa olla terassilla mutta sisällä ravintolassakin oli aika hiljaista Joitakin perheitä ja pariskuntia. Siinä pöydässä kyllä suudeltiin lähtiessä oikein pitkä ja intohimoinen suudelmasektio ja halattiin pitkään. Se ei ole tavanomaista suomalaisessa paskanjäykässä tapakulttuurissa että ehkä siksi porukat katsoivat esitystämme pitkään. Mun täällä ulkonäöltä ainakin monet tuntevat , pappia ei lainkaan. Yhdessä pöydässä istui varttuneemmassa iässä oleva rouvakaksikko. He näyttivät vähän paheksuvalta ,ja toinen kuului sanovan että loukkaavaa ja sopimatonta tuollainen esitys.Johon toinen vastasi jotain mitä emme kuulleet. Piruuttani sanoin naisten kohdalla pappikaverilleni että mihinkäs aikaan sulla olikaan huomenna ne hautajaisten hoitamiset. Todellisuudessa niitä ei ole mutta hän sanoi että ne on vasta iltapäivällä.Muut ainakin ulospäin esiintyivät sivistyneesti.

Kaupoissa kävin katselemassa tuossa keskustassa ennnenkuin tulin saunaan kotiin Oikein kovat löylyt otinkin Silloin helteiden aikaan ei jaksanut ottaa kun kevyet pintalöylyt. Kahden kaverin kanssa soiteltiin ,tai he soittivat mulle . Nyt seurasin keihäsfinaalia  Moskovasta .Jännittävä  finaali olikin.Vaikka Ruuskanen heittikin nyt normitasoaan alemmin niin eipä  sitä voi missään nimessä moittia heikoksi kuudetta sijaa.Tero Pitkämäki osoitti olevansa maailman paras keihäänheittäjä tällä hetkellä Niin erittäin kova sarja ,kaikki huippuheittoa hänellä oli ja hopea on voitettu ,mahtavan hieno saavutus. Tosin  tsekin pojan yksi heitto valitettavasti lipsahti 10 senttiä liian pitkälle mutta kyllä hänkin  muuten Teron jälkeisten tavallisten heittäjien kastiin kuului. Sekä Ruuskaselta että Terolta tullaan  saamaan vielä kauan saamaan hienoja hetkiä kotikatsomoihin.

Kyllä näissä loppukesän viikoissa on jotain haikeutta ,ei ahdistusta eikä sellaista pahaa kipua ja tuskaa  Mutta jotain kaunista ,hiljaista haikeutta. Menneen kaunista tunnelmaa  ,tulevan herkkää odotusta.Sellaista jota on vaikea sanoilla selittää. Keski-iästä asti siitä 40 hujakoilta sitä on ollut aina kun kesä on loppumassa Nyt muutamien vuosien aikaan ei niinkään syysmasennusta ,ehkä jotain lievää kaamosmasennusta marraskuulla  Silloin 40-55 vuosien välillä oli  jotain masentuneisuuden tyyppistä alavireisyyttä jonka kanssa pärjäili. Nuorena ei ehtnyt elämässään sellaisia miettimään  ennen keski-ikää Ja sitten vanhempana ja viisaampana oppi nauttimaan kaikesta luonnonajoista. Nyt sitten kuullut psykologiystävältäni sen että  se on paljolti asennekysymyskin  kuten elämässä kaikki asiat ovat Minkä asenteen otat sen mukaan sen koet.

Elokuussa on sekin ihana aika että kynttilöitä voi alkaa polttamaan sisällä ja ulkona iltaisin ja öisin Tai voihan niitä vaikka juhannuksena polttaa mutta se ei näytä kovin vaikuttavalta .Aika paljon mullakin tuikkulyhtyjä ja muita kynttiläin ja tuikkujen lyhtyjä on . Vielä en sisällä niitä useinkaan polta ,se aika alkaa kyllä olla edessä. Mutta tuossa parvekkeella kyllä. Tämän kesän kukat alkavat olla kukintansa kukkineita  hyvin monet niin niiden tilalle saa lyhdyille tilaa.Toki syyskukkia voisi hankkia mutta pärjäilen tuolla,vieläkin runsaalla kukinnalla sinne lokakuulle mitä kukissa on. Orvokit mulla oli niin huonoja tänä kesänä että ne poistin jo Yleensä vielä lokakuullakin ne kukkivat. Yrtit ovat osittain ylikasvaneet jotkut ja  viimeaikojen sateisemmat ajat ovat nuukahduttaneet muutamia muitakin.

 On muuten mielenkiintoisen vaihtelevaa tämä blogin ja ystäväni chatissa välillä surffaaminen. Mutta kyllä se onnistuu tämäkin.
Huomenna on tiedossa kiva päivä ,Pokrovan avoimet ovet Messuja ,konsertti,musiikkiesityksiä, syksyn sadon myyntiä ja  aivan kielen mennessään herkullisen makunsa vuoksi borssikeitoa ja muuta hyvää. Miniesitelmiä ja Pokrovan upean ihanat maisemat. Tämän päivän terassikaverini lupasi tulla katsomaan myös sinne.Ei ole ennen käynytkään. On siellä varmaan porukkaa jälleen paljon Ne ovet ovat avoinna iltapäivällä

Nyt ei tietokone kuumene tuolta alta.ostin Prismasta tänään 20 eurolla koneen alle tulevan ja sitä viilentävän  viilennyslevyn .On hintansa väärti  värkki. Yleensä tämä on kuumennut alta ja nuo reunojen alle laittamani kasetitkaan eivät paljoa ole auttaneet Jonkin verran kun on pöytäpinnasta irti.Mutta kylmää ilmaa ei ole antaneet.
 Pihlajissa on runsas marjasato. Verevän punaisena, heleän hehkuvana puut kantavat satonsa  .Tosi kaunista. Kun olisi enemmän tilaa pakastimessa niin tekisin pihlajanmarjahyytelöä tai hilloa  Ja jos osaisin niin pihlajanmarjaviiniä. Joskus joku ystäväni sanoi että myös pihlajanmarjoista saa aivan ihanaa puuroa  tai puuronlisää. Mutta sitäkään en osaa tehdä enkä millään muista kuka ystävistä sen sanoi. Olisi kiva kokeilla. Omenat oli aika pieniä tänä vuonna mutta yleensä maukkaita kun kesä oli ihan elokuun alkupuolelle niin lämmin. Nykyään on myös terassiomenapuita mutta vaatisi terassin ,ei mahdu muuten täydelle parvekkeelle.

Taidanpa lopettaa tällä kertaa ja kirjoitan sitten vaikka huomenna. Siirryn tuonne facen puolelle seurustelemaan vielä pariksi tunniksi. Mukavaa lauantaita ja sunnuntaiyötä.

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Paljon monenlaista

Perjantai 16.8.2013 klo 21:21

Hei. Mukavaa vkl alkua ja perjantain iltaa. Jälleen tässä kertomassa kuulumisia  kahdelta päivältä. Eilen en ehtinyt päivittämään kun oli muuta puuhaa. Käyn vähän facebookissa niin näin iltaisin tämän urakan nykyisin ehtii tekemään.

Eilinen oli ihan mukava päivä,niitähän nämä nykyään ovat hetken rotkoja lukuunottamatta joskus välillä kaikkikin päivät Toissa päivänä tuli jo 9-v Iitun hautauksesta. Kyllä aika menee nopeasti. Eilen makailtiin kaikessa rauhassa Fasun kanssa pitkään. MM-kisojen jännittävin lajiodotus on keihäässä ja  sen karsinnan toista ryhmää katselin TV-stä En viitsinyt nousta eka ryhmää seuraamaan Homma meni Suomipojilla kuten aavistelinkin  että kaksi sinne meni. Yllättävänkin kovakuntoinen Tero Pitkämäki aivan huippuheitolla ja karsintaheitoksi hyvällä Antti Ruuskanen myös. Se on huomenillalla kun sitten jännitystä on että miten finaalissa.Molemmilla suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet mitaliin asti mutta siellä on puolisen tusinaa 12 heittäjästä joilla on yhtä hyvä mahdollisuus kultaan tai mitaleille. Edelleen pidän Ruuskasta varmempana kilpailijana  mutta myös Tero on terästä kunnon puolesta Nyt tänä vuonna näyttäisi myös kilpailuhermojen hallinnan puolesta. Sitä olen ihmetellyt jo useampana vuotena noissa keihäsvalinnoissa että miksiköhän Teemu Wirkkala sinne lähetetään .Hän on hyvä heittäjä mutta noissa tosi isoissa kilpailuissa kisahermot ei kestä ja heittää alakanttiin ,nytkin.

Sitten menin puolipäivältä kuukausittaiseen tapaamiseen diakonin kanssa Ne ovat odotettuja keskustelutuokioita. Ihan hyviä asioita jutellaan ,ei niinkään uskontoon suoraan liittyvää vaan ihan arkeni asioista. Mulla ja diakoninaisella kemiat  pelaa että juttelu on luontevaa. Näin kun ei ole mitään järisyttävää tapahtunut  jota ei osaisi käsitellä tässä kuukauden aikana niin tunnin ,ylikin ihan kesäjuttuja juteltiin Häneltä saa myös hyviä tapahtumavinkkejä. Ja sitten  sen ruoanjakelulapun. Toki myös henkisiä asioita sivutaan keskustelussa. Ja kuten hyvissä keskusteluissa molempien avoimmuus ja taito kuunnella auttaa kohtaamaan. Kun kyseessä on nuori nainen hän ei ole vielä urautunut millään tavalla niinkuin kuulemma monesti vanhemmilla on. Kipeistäkin tunnoista on helppo jutella. Aivan mahtavaa että sellainen mahdollisuus on. Nyt on 2kk tauko mutta lokakuulla taas tavataan. Kannustaisin kyllä ihmisiä ottamaan yhteyden  kirkon  tarjoamiin palveluihin.Ainakin mulle niistä on ollut suuri tuki kun on ollut vaikeampiakin vaiheita aina välillä
Eilen aamulla ja vielä aamupäivän alussakin satoi  oikein lahjakkaasti,lätäköissä lätisi Mutta sitten tuli aurinkoinen ja lämminkin  päivä.Reippasti yli 20 astetta lämpöä. Samaa ihanaa ,suloista mannaa on sitten ollut tämäkin päivä.
Ystäväni on matkoilla ja nyt sitten vuorostani minä hoitelin Ruusua.Kävin sen ruokkimassa ja olin kolmisen tuntia eilen ja neljä tänään sen kaverina.Se oli eilen paljon seurallisempi ,tänäänkään ei vierastanut Silittää antoi ja piti hyvänä.Perusluonteeltaan se ei ole niin rohkea ja sosialinen kun tuo Fasu Mutta on se paljon rohkaistunut nyt ikääntyessään Eilen se täytti 11-v Keski-iässä tukevasti oleva kisuli .Ostin sille synttärilahjaksi katkarapuja ja suurella nautinnolla se niitä nauttikin. Tosin kun olin lähtenyt pois se vasta enemmän söi.
Mielenkiintoisia kirjoja ystävälläni, niitä on aina mukava lueskella siellä.  Käväisin myös Iivanan hautauspaikalla samoilla seuduilla kävelemässä tänään. Meren aallot keinuivat kovasti,oli tuulista.

Eilen poikkesin myös autoni kansa espoolaisella huoltamolla siinä lähellä. Sattumalta siellä tapasin vanhan tuttavani  asiakaspiireistä. Joskus soiteltu muutenkin tässä vuosien varrella  Hän on helsinkiläinen pastori, 33-vuotias nainen. Ihan mukava  ihminen. Kauaa ei ehditty jutella kun hänellä oli kiire kotiin ja pitämään erään seurakunnan keskustelupiiriä kriisiperheille. Sovimme että huomenna päivällä mennään johonkin terassille ottamaan muutama oluttuopillinen molemmat ja jutellaan elämästä. Huomenaamulla soitellaan että joko Espoossa tai täällä Kirkkonummella. Väännettiin huumoria siinä että jos ihmiset tietäisivät että henkimaailman ihmiset meedio ja pappi ottavat tuopillisia terassilla ja jos sataa sisällä ravintolassa niin siinä pintauskovaiset ja tiukkapipo sedät ja tädit henkiselläkin alueella saisivat järkytyksestä shokin . Siinä tulisia kiviä nämä jyrkkämieliset ,suvaitsemattomat papin ja meedion alle tulessa kuumentaisivat. Kaksinaamaisten hengellisten ja henkisten ihmisten määrä on kuitenkin suuri. Heitä kuuluu minun ja pappituttavanikin ympäristöön ,aika lähellekin .

He ovat näitä ulkokultaisten moraalikäsitysten ihmisiä. Sellaisia hallintaan pyrkiviä ja omasta mielestään synnittömiä. Kuitenkin he tekevät juuri sitä syntiä lähimmäistä ja lähimmäisrakkautta ,yhtä ihmisyyden ja elämän perusasiaa vastaan.Oli juttua että mitä se meille papeille tai meedioille ja kenellekään muullekaan  kuuluu  miten kukin elämää Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi. Suvaitsevaisuudesta kaikkeen puhuu Raamattu ,myös mun hommisssa poissiirtyneet rajan takaa  valtavan lämmön ja rakkauden viesteissään siitä eri sanaversioin tuo julki. Kenellekään ei kuulu yhtään vertaa se mitä esim pappi tai meedio tekee vapaa-aikanaan. Me ollaan ihan samanlaisia ihmisiä kun muutkin vapaalla.Sitä paitsi kun henkisissä piireissäkin joutuu kuuntelemaan tuomiopäivän pasuunain hurmoksellista saarnaa viina kiroista niin se lähinnä huvittaa mutta myös suututtaa.Meedio tai kuka tahansa henkisen alan ihminen on aivan yhtä hyvä ihminen jos ottaa kun ne jotka ovat mehu.virvoitusjuoma.maitolinjalla. Melkein vähemmän ahdistuneita ja kireitä,muiden elämää ahdistavia kun tasaa välillä pikku tömssyillä. Sama on kuulemma hengellisissäkin piireissä,siihen on pappikaverini törmännyt Luonnollisesti hän palvelusta tehdessään ja minä meediohommissa ollaan täysin nollalinjalla. Esim . Kuortaneen Ultra-päivillä törmäsin muutamaan niin kiivaaseen tyyppiin tämän alkokysymyksen kohdalla kun juteltiin. Yllättävää että he olivat lähes poikkeuksetta miehiä.  Henget on kuitenkin yhtä suuria  täysin absolutisteilla kun kohtuukäyttäjilläkin. Milliäkään korkeampaa tai matalampaa tasoa ei ole tulijat. Oli juttua pappikaverini kanssa että niin hengellisellä kun henkiselläkin puolella on valtavasti piilokäyttäjiä.

Mielestäni pappienkin pitäisi nimenomaan laskeutua alas saarnastuolista kansan keskuuteen ja kirkosta kaduille ja kapakoihin,  siellähän ne ihmiset kohtaa. Heidät arjen paineiden ja ilojen keskellä. Onhan näitä pappeja  sellaisiakin .erityisesti isommissa kaupungeissa ja täällä etelässä jossa uskonnolliset piiritkin ovat suvaitsevampia. Tuttavani lisäksi tunnen useimmankin  sellaisen papin Meedioista suurin osa onmyös sellaisia että viini tai viina maistuu mutta ulospäin esitetään Pyhää Henkeä Se vasta riepookin ,silmän palvonta Puhumattakaan parantajista ja näkijöistä. Kyllähän minäkin sen olen huomannut että näillä tekopyhillä on liian korkea kynnys tulla luokseni kun avoimesti kerron että alkoholiongelmaa ei ole lähelläkään mutta viihde-ja joskus rankkaan vitutukseen käytän ajoittain alkoholia. Samoin papin kanssa oli  oli juttua että  on niitä jotka kyttäävät ja nuuskivat kaupungeissakin papin yksityiselämää.Jossain korpisuomen ahdasmielisillä seurakunnilla se ilmiö on vielä pahemmin esillä. Huomennakin kun ollaan kupilla nii ei kukaan varmaan tiedä mitä me tehdään ammattina ja jos tietääkin niin ollaan vapaalla. Tuttuni ei ole liperit kaulassa eikä mulla lue paidan edessä että meedio. Paremminkin shortsit ja kesäpaita , ainakin eilen pappikaverilani tiukka toppi.

Nyt kun pääsin hyvään saarnan alkuun niin julistan vielä senkin että eihän Jeesuksellakaan ollut mitään temppeliä tai saarnahuonetta missä julisti vaan kansan keskuudessa,vastaantulijoiden tai hätää kärsivien pariin hän meni.Sinne usein muiden ylenkatsomien ja hyljeksittyjen pariin jonne temppelipapit eivät menneet. Siellä hänkin kohtasi elämän Vuosituhannet ovat muuttuneet mutta ei ihmiset. Edelleen kapakoissa, kaduilla ja puistonpenkeillä ,kauppakeskuksisssa  ym. kulkevat ne jotka eniten tarvitsevat kuuntelijaa.Oli eilen juttua että sitten viimeistään ulkokullatut tekisivät piispalle valituksen papista ja multa loppuisi nämä tiukkapipohengen palvelijat jos ja kun ainakin ennen tavatessa ollaan tehty Että halataan ja suudellaan  oikein kunnolla toisiamme. Varoittelin vitsinä kaveriani että ollaan kuitenkin pikku kaljoissa varovaisia ettei pahahenki tartu toisiimme. Heh,heh. Tai olisiko synnin fuusioituminen. Heh.heh.
Entä Julia ,kuulen kysyvän,moittivan äänen .Julian kanssa oli tänään juttua tästäkin ja hän sanoi että eikö sitä ole sovittu että kumpikin saa vapaasti tehdä muuta kun ei vaan rakastele toisten kanssa ,ja oli vielä yhteinen sopimus. Että mä olen joutunut tarpeeksi kärsimään mustasukkaisista suhteista ,hän ei ole ehtinyt  nuorena ihmisenä lähellekään samaa.

Laitoin joku päivä tähän blogiin  eräitä ihmisille apua tarjoavia kriisipuhelinnumeroita. sain eilen papilta muutamia lisää.Joita hänkin kriistilanteissa asiakkaille päivystysvuorollaan antaa. On tilanteita jolloin ihmisten hätä ja tuska on niin suuri että keskustelutukea pitää saada monelta taholta. Hyvä homma sillä sellaisia tilanteita tulee mullekin vastaan usein. Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelin  0203445566, Suomen Mielenterveysseuran SOS-palvelu akuuteissa itsemurhajatuksissa lähinnä oleville mutta myös toissijaisesti muillekin 09-731391, Kirkon palveleva puhelin 09-10071 palveleva puhelin 0800120400. Siihen liittyy myös palveleva netti,osoite  www.evl.fi/palvelevanetti. Lapset ja nuoret voivat soittaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimeen  0800120400. Rikosuhripäivystys 0203-16116. Naisille suunnattuja kriisipuhelimia on paljon  Puhelinluettelon etusivuilla niistä on usein numeroita  Miehille ainoastaan suunnattu kriisipuhelin on harvinaisempaa Suomessa  Siinäkin mies jää kipujensa keskellä helposti yksin Mutta Miesten Kriisikeskuksen puhelinnumero on 09- 6129370 Se päivystää vain osan vuorokaudesta ,yleensä päiväaikaan. Sen nettiosoite on miesten.kriisikeskus@etu.inet.fi. Tässänäitä joista apua ja myös ihan neuvoja saa.

Tänään paljon ollut facessa mutta myös kylällä hetken pyörin  Mulle tuli hirveän huono olo siinä ennen kuutta, aivan omituisen epämukava Ollut kirjoitellessakin  mutta jos se tästä helpottaisi Rintaa puristaa,päässä pökkelöinen tunne ja hengenahdistuksen tapaista.Ollut ennenkin Keuhko-ongelmaa ajattelin aiemmin illalla,vai oliko se taas joku stressioire Mutta ei mulla kyllä ole minkäänlaista tietoista stressiä ,kaikki on hyvin. Illan suussa ,ennen Ruusu-Unelman luokse menoa söin kiinalaisessa ravintolassa ,erikoisen makuista maustetta  oli hyvässä ateriassa mutta ei tämä allergiareaktioltakaan tunnu. Se kaikkein karsein olo on helpottanut vähän  mutta vieläkin on jotenkin outo tunne. Pitää seurata jos se  tästä muuttuu hankalammaksi soittaa puhelinneuvontaan että mitä kannattaisi tehdä.Päässä nyt lähinnä tuntuu.
Ystäväni eilen kun chattailtiin kertoi että Teeman keskiviikkona  21.55 alkava sarja Rajatietoa jatkuu ensi keskiviikkonakin Silloin Täysikuu-keskustelusarjan ohjelma sieltä 1980 luvulta. Niissähän mä olin usein mukana .En muista kyllä että olinkohan mä tässä missä käsiteltiin uskontoa,kristillisyyden ryvettymistä,horoskooppeja ja outoja voimia. Pitää katsoa niin sitten sen näkee ,mutta melkein kaikissa kyllä olin mukana Sikäli hyvään aikaan tämä että ensi keskiviikkona näkyy olevan kalenterissa tosiaan täysikuu.

Eipä tässä taida olla muuta nyt mielen päällä että lopettelen  Pienen hetken vielä käyn facessa kun ensin olen tarkistanut ja isoimmat kirjoitusvirheet korjannut  tässä jutussa .Ihanaa lauantaita ,nukkukaa ensi yö hyvin Palailen ilmeisesti huomenillalla taas sivulle. Moi.

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Touhun päiviä ja mukavaa lämpöistä elämässä

Keskiviikko 14.8.2013 klo 22:01

Moi. Toissa päivänä kirjoittelin viimeksi  mitä kuuluu elämään. Katselin äsken Kävijätilastoja ja nyt on kahden päivän aikana päiväkävijöitä sivulla ollut tosi iso määrä normaaliin useampaan sataan verraten .Hienoa ja  hyvää katsella että niin tilanne on. Vakiomääräkin on ihan hyvä mutta näin vielä paremmin. Kahteen päivään on mahtunut niin paljon mukavaa että eipä oikein ole ehtinyt  tarinaa tekaisemaan Tämä kuitenkin kahden-kolmen tunnin intensiivisen jakson tarvitsee. Joskus kokeillut sitäkin että välillä kirjoittaa tätä ja sitten tekee muuta  mutta kyllä siinä ajatus karkaa niihin muihin puuhiin  Kello on nyt näköjään tasan 22.00 jos puoliyöhön mennessä tämän valmiiksi saa Saa nähdä nyt mitä sieltä alkaa purkautumaan tekstiä.

Satanut on ,ja runsaasti.Eilen satoi ja tänään .Lyhyitä jaksoja pilvipoutaa välissä. Eilen sentään pilkisti aurinkokin. Hyvä homma että vettä saadaan ,kovissakin kuuroissa.On tämä etelärannikon kesä ollut niin lämmintä ja sateetonta pikkulirauksia joskus lukuunottaamatta Ukonilmoja ei ole ja ilmakin on sen verran viilennyt että ne eivät helposti tule. Kun sateen kohinaa kuuntelee  sen ääni on hyvin kaunis. Tähdenlentoja ei paljon näkynyt, tosin harventuneena niitä pitkin elokuuta näkyy. Edellyttäen että taivas kirkastuu.
Eilenkin chattailin kavereiden kanssa ja tekstailin.Nämä mun vakiosoittajat  soittelee päivittäin ,kuulumisia vaihdetaan. Eipä siinä päivittäin mitään järisyttävää useinkaan tapahdu.Mutta se on sellainen tuttu,kaunis tapa.
Televisiossa Teema  lähettää sarjaa  Rajatiedon ohjelmista Elävän arkiston todella suuresta arkistokannasta Viime  viikolla tuli Uri Gelleristä,lusikan taivuttajasta joka hämmästytti ja villitsi kansaa 1980 luvulla. Vieraana oli Suntta Sundstöm. Yksi viime vuosisadan suurista näkijävelhoista. Ja sitten Skepsiksen ukko,en muista nimeä. Eilen  facekaverit ja muutkin ,monet kaverit ja ystävät laittoivat viestiä että tulee Mystinen ilta Ohjelma jossa olin mukana. Itse en olisi varmaan huomannutkaan kun juuri koskaan en katso tv-tä ja ohjelmia niin ollen myöskään. Se oli Suomenlinnassa

 ,planetaariossa kuvattu ohjelma syksyllä 1984. Mukana  1970-80 luvulla olleita  rajatiedon julkkiksia. Oli  vanhemmalle polvelle tuttu Oskar Reponen, kirjailija ja toimittaja. Hänen useat teoksensa ovat nyt hyvin haluttuja klassikoita. Oli Suomen ufotutkimuksen ja ilmiöt julkisuuteen nostanut Tapani Kuningas ,ehdottomasti ammatti-ihminen ufomaailmassa. Aikaan jolloin ufot olivat esillä eritavalla kun nykyään Ei niin viihteellisessä mielessä. Ohjelmassa oli Lauttasaaren seurakunnan entinen kirkkoherra Voitto Viro, rohkea ja ennakkoluuloton parapsykologian tuntija ,tutkija ja kokija. Pappi joka seisoi eturivissä silloisessa rajatiedon maailmassa  Nykyään pappien esiintyminen sillä alueella ei ole lainkaan tavatonta mutta silloin oli Senkin muistan 1970-80 lukujen vaihteesta kun hän joutui melkein viralta pannuksi ja piispan kovaan puhutteluun kun eräässä lehtikirjoituksessa kirjoitti että koiralla on taivas ja sielu. Syytettiin kirkon vastaisten harhaoppien levittämisestä Mutta silloisen median voimakas puolustus hänet siltä säästi. Ja Viro oli oikeassa Onhan eläimillä sielu ,yhtäläinen kun ihmisilläkin ja taivas joka sekään ei ihmisen taivaasta eroa juurikaan. 

Mukana eilisiltana uusitussa ohjelmassa oli  myös aikansa skeptikkojen kuuluisuus täällä Suomessa S.Albert Kivinen. Oikein mukava ja tuttu mies silloin aikoinaan Vaikka olikin skeptikko ei tuominnut asioita niinkuin nämä tämän 1990-2000 luvun veijarit tekevät. Monta keskustelua oli hänenkin kanssaan ja jos silloin olisi ollut facebook -niin kavereina siinä varmaan oltaisiin oltu. Jonkinlaiseksi 1980 luvun vastarannan ajattelijaksi leimautunut valtiotieteen maisteri Ilkka Sumu oli monissa ohjelmissa ja haastatteluissa  myös vasta-ajattelijana parapsykologian ohjelmissa  Sikäli että hänellä oli myös selvänäköisyyttä tai sanoisinko vahvaa vaistoa  mutta aina sen kielsi. Silti mukava mies.  Ja Ursan mies Heikki Oja jota usein noissa asenteellisesti parapsykolgian vastaisissa ohjelmissa käytettiin asiantuntijana. Hän ei varsinaisesti ollut skeptikko mutta erittäin paljon alaa hallitseva  tiedemies,astronomisella pohjalla. Häntäkin muistan niiltä ajoilta lämmöllä

 Eilisen ohjelman selvänäkijöinä oli ajan julkisuudessa eniten käytetyt ,ehkä julkisuuden kasvoiksi rajatiedon ja selvänäön alueella nousseet näkijät Joukosta puuttui vain Pauliina Syvänen  Mutta paikalla oli Vilho Raatikainen, itseään Aino Kassisen manttelinperijänä tituleeraava vuosikymmenien näkijän taivalta edelleen jatkava arvostettu Jo kauan sitten edesmennyt Tamara Maunonen ,tuttu ja ihana näkijä. Silloin hyvässä vedossa ollut,Kekkosenkin tuttu. Oli aikansa tunnetuimpiin romaninäkijöihin kuulunut Emma Lind ja oli silloin 36-vuotias Olli Kalajoki. Lehdissä ,radiokanavilla ja televisiossa usein esiintynyt nuoremman polven näkijä.Meistä näkijöillä kaikilla oli siihen aikaan epämukava tehtävä olla jonkinlaisena koekaniinina  mitä erikoisimmissa näkemisen testeissä Tv-kameroiden , tiukan aikataulun ja sähkömagneettisesti häiritsevien kamera-ja valolaitteiden keskellä Joskus ne nauhoitettiin rauhallisemmassa kotimaisemassa,studioon oli silloinkin hyvin vaikea saada ketään näkijää. Nykyäänhän  sellaisiin testeihin eivät saa ketään eikä niihin pidä mennäkään. Itsekin erilaisissa kokeissa olin ,joskus onnistui hyvin ,joskus huonommin Eilen nähdyssä ohjelmassa koko näkijäkaarti,itse mukaan lukien meni vähän huonommin. Ja kun sitten vielä ohjelman juontajilla ja tuotantoryhmällä oli oma tapansa tehdä ohjelmasta tietyntyyppinen niin totta kai sekin vaikutti ja vaikuttaa tämänkin päivän parapsyklogian ohjelmiin . Usein pääsi keskustelemaan niistä jutuista silloin tykkäsin ja tykkään vieläkin Erittäin mielelläni lähtisin keskustelemaan tv-n rajatiedosta mutta testijutuihin en enää menisi.Nykyään vain on niin että nuoria ja näyttävän näköisiä naisia niihin ohjelmiin kutsutaan ei vanhempia ja kokeneita alan naisia ja meitä miehiä. .Tietoa meillä olisi mutta ei ehkä niin kuvauksellisia.

 Eilisen ohjelman jälkeen on tullut kahdenlaista palautetta 28 vuoden takaisesta ohjelmasta  Osa on pitänyt ,alan ihmiset ovat tietäneet että miten vaikeaa on esiintyä jossain tv-.ohjelmassa joka on kuin teatterin lava . Erittäin vähän ,odottamaani paljon vähemmän on tullut sitten negatiivista palautetta. vain viisi palautetta että mitä mä menin itseni sinne munaamaan koko kansalle ja että voiko muhun luottaa näkijänä. Jonkinlaista vahingoniloa. Onneksi ihmisiltä jotka eivät ymmärrä mitään tv-maailmasta tai selvänäöstä. Mutta joille kaikki mitä näkee ja kuulee on totta juuri sellaisenaan. Noita tekstareita ja viestejä on kyllä tullut että niin minä kun Vilho tai aikoinaan eläessään Tamara kyllä näkivät heille oikein.
Huvitti minua itseäni ja myös tuttavia että on se oma kokemuksensa ja tunteita ja muistoja nostava hetki nähdä itsensä tai tutut ihmiset muutkin vuosikymmeniä sitten. Vaikka ei sitä muuten muista eikä muistelekaan niin kyllä nämä entiset asiat ja hetket silloin mieleen tulee. Ehkä mielenpainuvin oli meediotilaisuus jonka pidin niihin 1980 luvun aikoihin  Siinä oli rajatiedon ihmisiä mukana ja ellen ihan väärin muista niin kaksi näyttelijää . Saa nähdä lähettävätkö sen Teemalla joskus. 

Viime yönä myös yksi mieltä jo jonkin aikaa nolona  omasta toiminnasta painanut asia joka liittyi fb-en onneksi sai hyvän ratkaisun kun ajattelin että omasta päähänpintymästäni on annettava periksi ja poistin tosi hyvällä kaverilla olleet fb-estot Silloin kun tasan 4 viikkoa aiemmin ne laitoin sen koin ainoana ratkaisuksi. Jo kaksi viikkoa olen ajatellut että töppäsin ja ylireagoin asioihin jotka eivät menneet silloin oikein mutta ei minunkaan niin jyrkästi olisi tarvinnut kokemaani reagoida. Hävettänytkin toisen toimintaan niin vahvasti reagointi .Jonkinlaisen suuren ,sisäisen sovinnon  herkän kauniin tunteen koin  kun poistin estot. Ainakin minua vapautti,kaverista en tiedä mutta jos joskus siihenkin vastauksen jotenkin saisin.

Aamun sateeseen herätti kännyn piippaus 8.00 aikoihin. Parvekkeen oven aukaisin mutta ei mennyt tuo asuinkumppanikaan parvekkeelle  Ovella kävi katsomassa ja varmaan ajatteli että veemäinen ilma  ,vettä tuli kuin Esterin p-stä. Moskovan kisojen kävelyä katselin hetken verran ,pitkästä aikaa oli laji jossa kaksi suomalaista oli mukana  50 km kävelyssä Moskovan helteessä.
Siinä aamukahvien jälkeen lähdin sitten juttelemaan unihäiriöistäni ja oli mulla muutakin asiaa ,hyvin vähän , psykiatrisen hoitajan luokse.  Äiti tuossa kun soiteltiin jo säikähti että olekko sä poikaparka tullut hulluksi mutta sanoin että  viisaathan ne huolistaan käy psykologilla tai  psykiatrilla ,hullut ei ymmärrä mennä. AinakinSalla ,ystäväni niin sanoi että hänellä suurin osa on erittäin viisaita ja järkeviä ihmisiä asiakkaana. Hyvät taustatiedot uniongelmistani psykiatrian hoitaja otti.Tunnin ylitse juttelin,hän kuunteli Ihanaa muuten sellainenkin asetelma Yleensähän se menee niin että minä olen se jonka on kuunneltava muiden huolia.Tietenkään ei vielä tämän käynnin perusteella unihäiriöiden mahdollisiin syihin päästy Siellä joutuu käymään pitkään juttelemassa Nyt alkuun viikon välein kun kuvaa rakennetaan ja sitten harvemmin. Mitenkään lainkaan mahdottomana hän ei pitänyt sitä että Iitun kuolemalla olisi joku vaikutus ongelman syntymään mutta jollakin menetelmällä tätä puretaan. Ja erilaisilla kehoterapiahoidoilla ja ns  energiahoidoilla ei ole rajoittavaa tekijää ,niitä voin ottaa rinnalla. Psykiatrian hoitajat eivät kuulemma saa käyttää terapeutti nimitystä ja hyvin rajalliset on diagnoosin teko-oikeudetkin mutta katsotaan nyt. Ihan reilua sanoa vaikka toki tiesinkin että psyatriset sairaanhoitajat eivät läheskään hallitse sitä kun vuosia enemmän opiskelleet psykolgit ja psykiatrit eivätkä sää antaa mitään diagnoosia Toki sellaisiakin on ,itsensä ylemmäksi tuntevia asiakas-ja tuttavapiirissä. Pelottaa kun he ehkä kavereilleen tekevät arviointeja toisista,se on kuin tulella leikkisi dynamiitin päällä.  Mutta onneksi harvemmassa näitä on .Sain oikein hyvän yhteyden minun kanssani keskustelevaan hoitajaan. Jos pääsisi jollain keinolla pois tästä Imovanen kierteestä.

Eilen oli asiakkaita ennustuksilla ,tänään taas sellainen vieraaton päivä. Huomennakaan ei ole ketään asiakkaita ,muuta puuhaa ja tapaamista kyllä.

Tänä iltana oli perusturvajaoston kokous jossa käsiteltiin aika raskaita aiheita Niitähän siinä aina on . Ehdoton vaitiolokielto asioista on ja kokouksen aineisto,käsiteltävien asioiden asialistankin pitää luovuttaa kokouksen jälkeen sihteerille joka silppuaa ne. Myös kotona ne on pidettävä perheenjäsenten saavuttamattomissa kun ne tulevat muutama päivä ennen tutustumista varten. Mulla sitä huolta ei ole  kun tuskin Fasu niitä kävisi uteliaisuuttaan lukemassa.  Kaikki muuthan kunnan lautakuntien ja jaostojen päätökset ja pöytäkirjat  supistettuna rajaten ovat kuntalaisten luettavissa. Mutta eipä niissä missään juurikaan yksityisen ihmisen asioita käsitelläkään .No ehkä perusturvalautakunnassa joitakin terveydenhuollon kysymyksiä. Tykkään käydä tuolla jaoston kokouksissa  Meitä on siellä kaksi naista ja kolme miestä ,lautakuntiin nähden siis tosi vähän.  Yhden aloitteen sain tänään ,hyvin tärkeän  koko kuntalaisiin mahdollisesti liittyvän läpi. Ihanaa yhteistyötä muiden kanssa.
Se muuten on jännä huomata yleensäkin kokouksissa ja neuvotteluissa millä tahansa alueella että miehet on niissä enemmän puimassa asioita ,naiset aivan kuin säestävät. Esittävät ihan viisaita ajatuksia mutta kyllä kokoukset on selvästi enemmän miesten heiniä. Nykyään kun on mies-naispaikkojen mukaan esim  kunnan toiminnassa lautakunta-ja jaostopaikat niin tasa-arvo sukupuolisesti jakautuu oikein

Kello on nyt keskiyö ,taas sataa rankasti. Toivotan hyvää yötä kaikille teille Kiitos kun jaksoitte lukea tämän   Huomenna jossain vaiheessa koitan ehtiä tekemään jatkoa tälle upean mukavalle päivälle ja illalle Nyt hyvää yötä ,pian on aika sammuttaa lukulamppu

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Mukavaa ja vaihtelevaa

Maanantai 12.8.2013 klo 19:33

Moikka. Viikko 33 alkamassa.Jäljellä vielä alun 21 viikkoa  ennen  ilotulitusten vaihtovuotta. Aurinko alenee  ja päivän kehrä lyhenee edelleen Vielä on päivä yötä pidempi mutta syyspäivän tasauksen aikaan ,22.9 ne ovat yhtä pitkät. Sitten alkaa jo tuntumaan että seuraava iso odotus onkin jouluna. No,eipä tässä kannata asioiden edelle mennä.
Ilma ollut tuulinen Aamulla oli kaksi sadekuuroa,vettä kohisi vauhdilla. Lämpötila käynyt yli 20 asteen mutta on tässä  jo kesän loppukirin aavistusta Aurinko paistoi mukavasti päivällä. Ei ihan sinitaivaalta mutta kauniiden pilvikuvien välissä
Yön nukuin hyvin ,seuraava voi mennä sitten valvonnaksi jos  ilman nukahtamislääkettä makailen edessä olevan yön. Fasukin oli kilttiä poikaa, vasta kun makaillen ihmisiä lähelläni ajattelin tuli viereeni. Siinä sitten aamujutut vaihdettiin ja hetken lepäilitiin ennenkuin aamukahville nousin.

Eilen illalla chattailun lomassa kävin katsomassa että näkyykö tulipalloja ja tähdenlentoja joita näinä öinä pitäisi näkyä tosi paljon En ehtinyt kerrallaan kovin paljon istumaan parvekkeella.Tänä iltana perinteisen Perseidien meteoriittiparvesta pitäisi näkyä sitten komeaa ilotulitusta 21.30-23.45 välisenä aikana  Tosin ajassa voi heittää. Mutta missä vaan taivas on paljas pilvitaakasta ne näkyvät. Joka vuosi maapallo matkallaan tähän samaan aikaan Perseidit ohittaa. Nyt näyttäisi taivas selkenevän entisestään ,saa nähdä kun yö tulee muutaman tunnin kuluttua  kuinka sitten.

Tämä päivä on ollut jälleen hyvä päivä Hyväksihän sen aika paljon ihminen itse luo. Kävin pankissa viemässä rahaa tilille, maksoin jonkun verran laskuja.Helpotti  että ainakin joistakin pääsi pois paineita tuomasta. Ex-kumppanini Pirita soitteli tänään ja ihan hyvä keskustelu olikin. Sanoi että jos minun rahatilanne joskus menee  ihan tukkoon auttaa  kyllä. Usean tuhannen euron kuukausituloissa ei kuulemma halua sitä lainatakaan vaan hyvää kaveria ja mukavaa ihmistä auttaa. Ihanaa, se on jo suurta aitoa kaveruutta.   Täytyy vaan toivoa että sellaista tilannetta ei tule. Enkä kyllä kaveritukeen  muuta kun korkeintaan lainaten halua tukeutuakaan. Ja ainakin nuukaksi tässä on oppinut.

Päivän ajokeikan tein  tuonne  Hvitträskin upeaan maisemaan. Korkealla metsämaisemalla,jylhien kallioiden maisemassa,upean Vitträsk-järven  tuntumassa  aisti ne energiat joita siellä on. Puutarha on kaunis, seudun rauha suuri. Kävelin niissä maisemissa,se on yksi suosituimmista kohteista myös turistikohteena täällä Kirkkonummella Nytkin joitakin ulkolaisia turisteja oli mutta ei liikaa. Sai tuntea sen energian jota sieltä lähdin hakemaankin . Siitä onkin aikaa kolmisen vuotta kun viimeksi kävin. Saattaa olla että pian käyn uudelleen Julian kanssa ollut juttua että jos mentäisiin kun hän aivan lähiaikoina  tänne tulee. Edellisen kerran oli kumppanini mukana jakamassa ehdottomasti hienoja tunnelmia kolmisen vuotta sitten kun juuri Pirita oli siellä kanssani  ja sitä ennen ex-vaimo  noin 10 vuotta sitten. Siinä on ollut välissä mulla kumppaneita jotka eivät ole halunneet tulla minun tunnemaisemaani, minulle tärkeiden paikkojen lumoa kokemaan Se ei ole tuntunut eikä tunnu reilulta ja hyvältä.
Tänään varasin myös rajatiedon seuramme syksyn keskustelupiirien illat vuodenvaihteeseen asti kirjastosta . Ajattelin pitää  myös ainakin aluksi meditaatioiltoja seuran jäsenille ja vieraillekin. Tässä vaiheessa varasin kaksi kertaa tilaa. Saa nähdä tuleeko porukkaa. Yhdessä hallituksen kanssa pitää suunnitella vielä muutakin ohjelmaa . Jos jostain saisi kaksi luennoitsijaa syksyksi se olisi ihana asia. Ja luotan että eiköhän sekin onnistu  Kokouksen pitää pitää ihan lähiaikoina.
Myös kansalaisopisto alkaa pian  Monena vuotena  olin siellä luovan kirjoittamisen piirissä, yhteensä yli 20 kautta. Jo alkuvuosina kun tulin  Kirkkonummelle  28 vuotta sitten. Aluksi rinnalla oli myös runonlausuntaryhmä. Kirjoittamisesta ollut pois nyt välillä kolme vuotta Suutuin ja pahoitin mieleni kun silloin ollut ryhmän  vetäjä  loukkasi ja aliarvioi minua ja ajatuksiani. Ajattelin että antaa tyttösen päteä  ja nostaa häntäänsä,mä väistyn .Vanhat tutut kaverit kyselivät että miksi en tule ja toivoivat että antaisin sen tenavan hävyttömyyden mennä ohi korvien  mutta en  mennyt Sanoin että on asioita joissa odotan toiselta, sopimattomasti käyttäytyvältä suoraa ja rehellistä anteeksipyyntöä.Mieluummin kasvokkain mutta ainakin puhelimessa. Tällä kertaa on uusi ryhmän vetäjä ,kiinnostaa mennä mukaan . Sen jonka vuoksi pahoitin mieleni ja suutuin kohdalla vielä sekin että minä olen kahden kirjan kirjoittaja , hän ei ollut ensimmäisenkään.

Koulujen alkaminen  merkitsee myös sitä että linja-autojen aikataulut muuttuu  ensi kevääseen asti voimassa oleviksi. Junien aikataulu muuttuu vasta 27.10 ,ainakin kaukojunissa. Linja-autoja kulkee taas tiiviimmin vuorovälein.Ihan mukavasti keskimäärin 15, enintään 20 min välein. Ja myös Helsinkiin menee vähintäin puolen tunnin ,vilkaimmillaan alle 10 min välein bussi. On se loistava asia asua täällä ihmisten ilmoilla,missä meitä on .Sillä täältä pääsee pois ja täällä kulkemaan  ainakin näin keskustan tuntumassa  tosi helposti Samoin Länsiväylää Helsinkiin ja välillä junat sitten vielä yhtä tiuhaan . Kirjoittelen nykyään iltaisin naisen kanssa joka asuu paikkakunnalla minne suunnittelin muuttoa keväällä Tuntuu siltä että jos sinne olisi muuttanut niin esim linja-autoyhteyksiä ei olisi ollut kuin hyvin pieni murto-osa pääkaupunkiseudun liikennevuoroista ja vkl ei lainkaan  juurikaan Mutta niinhän se on ns. korpi-Suomessa .Kehä 3 ulkopuolella  Tosin täällä Etelä-Suomen alueella juna -ja bussivuoroja isompien kaupunkien ja niiden välillä olevien taajamien välillä on kohtuullisen runsaasti Mutta jos poikki Suomen viistosti kulkevan Pori-Tampere-Lahti- Kouvola linjan ulkopuolella asuu niin siellä on jumissa ilman omaa autoa asuvat.Toisaalta lähes 3/4osaa suomalaisista asuukin tämän alueen sisällä, sen kannattavuusajatuksin hyvin ymmärtääkin. Ja onhan täällä esim Kirkkonummellakin  kyliä joihin on lähes mahdoton päästä linja-autoilla paitsi koululaisten aikataulujen mukaan. Että on se ongelma olemassa  valta-Suomenkin alueeella.

Facebookin puolella olen taas alkanut innostumaan kirjoittamaan  ryhmässä  jossa käydään hyvin mielenkiintoisia keskusteluja. Toisessa  ryhmässä joskus kiittelen ,muissa en juurikaan kirjoita  Ei niin että eikö aihetta olisi paljonkin mutta kokeneena ja nähneenä vanhan polven ihmisenä näkemykseni erityisesti henkisistä asioista on valtavirrasta niin poikkeavia että siitä joutuisi kivitysryhmän eteen ajatuksineen Enkä mä viitsi ,antaa valtavirran pitää näkemyksensä. Vanhan polven kaiken kokeneiden  osaajien kanssa joskus yksityisviesteinä kirjoitetaankin  ihan asiaa. Ei- henkisissä ryhmissä voisi kirjoitellakin mutta ajanpuute tekee esteensä.Etenkin näin kesäisin

Tänään kävi asiakas mulla ,huomenna tulee kolme. Yksi soitteli,ei niinkään ennustusta vaan keskustelun kautta huoliaan purkaen Vaikka en puhelimessa ennustakaan niin mielelläni kskustelen Monesti keskustelu antaa joitakin oivalluksia joita soittaja sitten voi tilanteessaan hyödyntää ja onhan se puhella huolistaaan myös terapiaa. Tuttujen kanssa on helpompi kun tietää taustoja lähestyä,vieraiden soittajien kanssa hankalampaa. Vältän antamasta mitään selvänäöllistä suuntausta asiakkaille puhelimessa ja jos joku painostaa siihen sanon että mun nämä juttuni eivät todennäköisesti toteudu. No,joskus toteutuu,useimmin ei Kun ei ole sellaista suoraa ja vahvaa ikisidettä energeettisesti kun vain ex-kumppaneistani kahden ja  minun välillä on .

Taidanpa lopetella kun iltakin alkaa olemaan jo  niin pitkällä että kun kone on hetken viilennyt niin siirryn faceen Siellä on jälleen chattitreffejä tällekin illalle ja voi kirjoitella moni muukin Nyt seurustelen hetken  Fasun kanssa välillä.Nautin illasta jossa on sininen taivas avautunut .Katselen  vajaan tunnin kuluttua kun täällä jo ilta on tummennut taivaan tähtinäytelmää Jokaisen tähdenlennon aikana jos toiveen esittää niin voi loppua toiveen aiheet kun kuitenkin elämä menee niin mukavasti harvoja poikkeuksia lukuunottamatta ja nekin aikoinaan varmaan korjaantuu Mutta niistä toiveita.Oikein mahtavalla tuurilla saattaa näkyä myös komeita tulipalloja.
Nauttikaa ahnaasti ihanasta elämästä,tämä on herkkua.

Kommentoi kirjoitusta.

Sunnuntaina elokuussa

Sunnuntai 11.8.2013 klo 20:52

Hei. Tässä on sunnuntai kääntynyt iltaan.Rauhallinen ,mukava päivä. Nyt sekä päivälläkin välillä katsonut  yleisurheilun MM kisoja .  Erityistä kiinnostusta ei ole ollut kun oli vaan yksi suomalaíslaji jossa sinänsä  ihan hyvin juossut suomalaisedustaja naisten 100 metriltä putosi. Kotona olen oleskellut  tänäänkin paljon. Tosin päivällä ajelin katselemassa maisemia täällä  Kirkkonummella tuolla sivuteillä. Samalla poikkesin kaupassa. Jälleen yhdellä uudella uimarannalla Aivan autiolla. itse en käynyt vilvoittelemassa ,eipä tuo sääkään ole aivan kuumaa  ollut. 22 astetta parhaimmilllaan.

Fazer herätti aamulla aikaisin Pökki päällään ja kiersi edestakaisin mua. Kehräsi kovalla äänellä ja töni. En tiedä mikä että sen pitää mun herättää. Kävin aukaisemasa oven ja laitoin Fasun hetkeksi parvekkeelle. Sieltä meni sitten sitten koriinsa unia jatkamaan. Minäkin makailin yli 10.00

Ollut hyvin hiljainen päivä kaveriyhteyksien puolestakin  Enkä itsekään ole kenenkään ollut yhteydessä.Tai soittelin Julialle,soitellaan varmaan illalla uudelleen.

Ensi viikolla on työhommia tiedossa  Asiakkaita  tulee muutamana päivänä. Ystäväni lähtee loppuviikosta matkalle ja hoitelen hänen kissaansa. Psykologin luona  on käynti ja  luottamustoimeen liittyvä kokous .Diakonin kanssa on kuukausitreffit loppuviikosta. Mitä muuta ensi  viikko tuo en tiedä. Julian kanssa ehkä tavataan ,nyt näyttää siltä Ja facebookin puolella kirjoitellaan kavereiden kanssa  niinkuin on iltaisin ollut tapana jo pitkään.

Huomenna alkavat koulut suurimmassa osassa  Suomea. Joillakin paikkakunnilla se tosin alkoi jo loppuviikolla. Pelättyä paljon rauhallisempi viikonloppu koululaisten ja opiskelijoiden juhlien suhteen oli päättynyt viikonloppu. Ilmallakin saattoi olla vaikutusta. Koulujen alkaminen tuo pieniä kulkijoita liikenteeseen,autolla ja muillakin kulkuvälineitä käyttävillä on syytä olla hyvin varovainen.

Turhiakin paineitakin ja jännityksiä varmaan moneen sydämeen tuo koulun ja opiskelujen alku. Yliodottamista ja menestyspaineita. Ekaluokkalaisille se on lapsuuden eräänlainen loppu ja muillekin taas 9kk ohjelmoidun arjen elämänvaihe.  Eipä sitä muuta osaa sanoa tässä kun että toivottavasti kukaan ei joudu koulukiusaamisen uhriksi, toivottavasti kaikilla menee jokainen koulupäivä hyvin. Ja että vanhemmat ja sukulaiset eivät asettaisi ylivaatimuksia ja omia huoliaan lapsen tai nuoren päälle. Olen tuossa koittanut tsempata kouluun tai opikelemaan lähteviä tuttuja että eivät liikaa rasittaisi itseään .Kun tuntuu siltä että on rauhallisemman levon tarve  ,osaisivat myös ottaa sen rennomman vaiheen Ja vanhempia että eivät aseta  paineita heille, eikä yritä omia unelmiaan elää menestyksessä lapsen tai nuoren kautta Sellaisiakin vanhempia tunnen ,valitettavasti.

Monelle vanhemmalle se on myös ihana mahdollisuus elää vapaammin omaa elämää jos nuoret on muualla opiskelemassa Toteuttaa elämäänsä.,nauttia uudenlaisesta vapaudesta elämässään Etenkin tutut naiset ovat sanoneet pitkin kesää ja nyt varsinkin että moni äiti on tarrautunut aivan   huolestuttavalla tavalla lapseensa Ei osaa irroittautua vaikka se on pakko,isille ja suurimmalle osalle äideistäkin se on järjen sanoma  että aina ei voi roikkua lapsessaan kiinni. Loputtomasti kontrolloida ja pitää kotisängyssään  Jos siihen pyrkii on äidin rooli totaalisesti hukassa. Äidin ja  joskus harvoin  isänkin on annettava sanoa hyvästit yliholhoavalle ripustautumiselle lapseen. Nautittava siitä ihanasta tunteesta että alkaa oma aika vahvemmin ja sitä tulee koko loppuelämä jatkumaan
Pahimmillaan se sairaalloinen roikkuminen on sitä että kuulemma jotkut monta kertaa päivässä tekstaavat tai soittavat nuoren perään Koko opiskelun ulkopuolinen aika riiputaan  nuoren käsipuolessa  ja häiritään nuoren asettumista omaan elämään. Se on tuhoisaa. Joillakin se menee niin pahaan malliin että muutetaan asumaan edelleen nuoren perässä ,kontrolloimaan ja vahtimaan. Se ei ole rakkautta lapseen se on sairaus  Läheisriippuvuudenyksi pahimpia muotoja ,ei äidin (tai isän) rakkautta. Lähes kaikki naiset jotka ovat olleet siinä tilanteessa että lapsi lähtee maailmalle  ja miehistä aniharvaa poikkeusta lukuunottamatta  ovat sanoneet että rukouksin ja rakastavin ajatuksen on siteet katkaisseet ja antaneet lapsen lentää vapain siivin kun linnun pesästään  maailman vapaisiin tuuliin .Sillä se lapsi on aina oma kuitenkin ja sen näkee sekä kokee terveemmällä tavalla kun välimatkaa tulee.

 Psykologituttuni kanssa  oli puhe vääränlaisen sitoutumisen omaavista vanhemmista, käytännössä äideistä Hänen mukaansa se kun lapsi lähtee pesästään on myös yksi hyvin selkeä signaali vanhenemisesta. Sekin ,ikääntyminen on kova paikka monille. Mutta mitä pahaa on vanhenemisesa  Mielestäni se on vain merkki ihmisen tietynlaisesta kypsymisestä. Jotkut   putoavat sitten yksinäisyyden  kuoppaan.Se on kuitenkin tarpeetonta.Aina kuitenkin jokaiselle on jossain lähimmäinen johon voi ottaa yhteyden silloin.

 Millään en keksi mitä tässä kirjoittaisi ,pää on tavallistakin tyhjempi. Mutta jos huomenna juoksisi juttu liukkaammin Hyviä öitä,palaillaan linjalle

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Henkimaailma -harhaako?

Lauantai 10.8.2013 klo 20:17

Moi. Multa on monesti pyydetty että miksen mä kirjoita henkisistä tai henkimaailman asioista  kun kuitenkin olen rajatiedon alueella toimiva ihminen,joidenkin ajatusten mukaan henkimaailman. Siihen on usein mainitsemani selkeä syy .Haluan näissä nettipäiväkirjoissa kirjoittaa arjen asioista ja tämän reaalimaailman tapahtumista. Blogisivustojakin löytyy netistä aivan lukemattoman suuri määrä jossa kirjoitttaja bloggaa  vaan henkimaailman asioista .Joskus katselin että löysin lähemmäs 70 sellaista bloggaajaa ja joissa asiaa sivutaan on varmaan moninkertainen määrä. Bloggaus on niin suosittua. Joskus itsekin aihetta sivuan.Toinen syy on se että ylivoimaisesti suurin osa sadoista lukijoistani ei varmaan ole kiinnostunut yhtään henkimaailman ja rajatiedon asioistaHeitäkin pitää huomioida ;enemmistön kiinnostuksen kohteita. Tänään teen poikkeuksen  Mutta sitä ennen tämän päivän tapahtuma tiivistelmä

Päivä on ollut hyvä ja mukava kaikin osin.  Aamulla nukuin oikein hyvin  Imovanella liki yhdeksään ja kun ruokin kissan sitten vielä tunnin sen kanssa makailtiin. Pilviseen aamuun ja 20 asteen lämpöön noustiin. Alkaneita yleisurheilun MM - kisoja seurasin. Sieltä suomalaislajeja  Mukana kisoissa on vain 11 urheilijaa Tällä kertaa turistiluokan harrastajat on jätetty pois. Siitäkin siellä olevasta porukasta vaan kahdella urheilijalla on todelliset mahdollisuudet menestyä.Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen keihäänheitossa ,muiden eka yritystä suurempi onnistuminen  olisi iso ihme . Ruuskanen voi parhaassa tapauksessa mitalin tuoda ja jos hermonsa hallitsee niin pärjäämisen mahdollisuudet on Pitkämäelläkin.

Kaupassa kävin saunakaljat hakemassa ja huomisen ruoat.Lenkin aikani kuluksi kiersin autolla. Kotona tein itselleni maukasta ruokaa. Mikään gourmet-kokki en ole mutta eipä mun tekemiäni ruokia juuri koskaan yksikään ole jakamassa.Itselleni se riittää,taitoni. Tosin Julia on joskus harvoin kun on täällä käynyt ja ei olla ravintolassa syöty kehunut ja syönyt. Fazerin kanssa seurustellut olen ja välillä riidellyt kun aina pummaa ruokaa. Ja pyydellyt anteeksi kun kovasti sanoin välillä. Joitakin soittoja tullut lyhyempiä .Äidin ja Julian kanssa soiteltu pidemmät. Julian kanssa käydyn keskustelun innoittamana  tämän henkimaailman harha  kirjoituksen teen .Vaikka se on mielessä ollut jo kauan tehdä

Kun nyt siirryn  henkimaailman ,henkisten asioiden ja rajatiedon aiheeseen on syytä tehdä aluksi muutama  tarkennus ja selvennys. Monet ajattelevat varmaan nyt miksi tälläinen kirjoitus kun itsekin olen selvännäkijä, entisten elämien tulkki ja psykometrikko ja  meedio. Tästä ammattilitaniasta ainoastaan meedio toimii  ehkä  henkimaailman kanssa Selvänäkijä tulkitsee ihmisen alitajunnan ja energiakehon juttuja  Se ei ole henkimaailmaa vaan tieteellisestikin mitattavissa oleva sähköinen värähtelytaajuus muutaman sentin päässä ihmisen kehosta. Siihen pääsee kiinni keskittymisen ja ennenkaikkea intuition kautta Selvänäkijän työ on hyvin arkista puuhailua ,ei mitään mystiikkaa Periaatteessa jokainen voisi sitä tehdä jos harjoittelee herkkyyttään aistia ja tuntea Hommassa ei ole minkäänlaista mystiikkaa. Mitkään henkimaailman kuvitellut luulot eivät toimi siinä. Regressiotulkinta on myös asiakkaan alitajunnan ja muistikerrostumien kautta työskentelemistä . Ihminen ei tee poikkeusta muusta elävästä luomakunnasta Kerran kuoltuaan hän syntyy uudelleen johonkin joskus Kuten kaikki luonnon elementit elää syntymän ja kuoleman vaihdevuosia .Esim  puusta pudonnut lehti muuttuu aikaa myöten mullaksi ja sen energiassa syntyy uudelleen  Siis luonnontieteellinen muutosprosessi. Jonkinlainen solumuistihan on kaikilla  eri elävillä orgasmeilla

Psykometrikko herkkänä aistijana kokee  esineeseen jääneen kokemusenergian Sillä jo järkikin sen sanoo että kaikesta kosketuksesta jää jälki materiaalin pintaan Ei sekään ole sen kummallisempaa. Joku kosketus jättää vahvemman merkin  ,toinen heikomman . Edelleen fysiikan lakien mukaisesti.

Meedion tehtävissä onkin sitten jo vaikeampi selittää sitä jonkun luonnotieteellisen tai muun realismin mukaisesti. Toki siinä kokee ja näkee sekä tuntee että poissiirtyneet ovat selittämättömällä tavalla jostakin toisen ulottuvuuden tasolta yhteydessä tämän arkitietoisuuden tason kanssa. Olen jo vuosia ajatellut ja se taas kun naiseni kanssa näistä asioista oli keskustelu jossa hän voimakkaasti kyseenalaisti koko henkimaailmann olemassaolon oman näkemyksensä mukaisesti että hän erittäin todennäköisesti on oikeassa Sillä samoin olen ajatellut ja miettinyt kun henkimaailman ajatukset ja ehkä epätodesti koetut tuntemukset jättää sivuun ja ottaa järjen mukaan tunteiden sijasta. Jos nämä poissiirtyneet  tulevatkin heitä odottavien ja heihin tunnesitein liittyvien istunto-osallistujien alitajunnasta .Odotuksista ja peloista. Sekin on mahdollista Meedio herkkänä vaistoajana ottaa ajatukset vastaan ja siirtää tulijakokemukseksi. Se voi olla näin kuten joskus tulee mieleen tai sitten ei. Se on selvittämätön kysymys.

Ihmiset ovat hurahtahtaneet erilaisiin energiahoitoihin ,enkelihoitoihin , valohoitoihin . Jolla on mystinen ja mystisoitu työskentelytapa. Aika luonnollisia selityksiä siihenkin liittyy Joka ainoa ihminen tuntee jotain lämmön tai kylmän tuntemuksia ,virtauksia kun laittaa vaikkapa kädet ihmisen kehon lähelle ja sanalla vielä sitä vahvistaa. Se ei kerro että joku parantava  enkeli-tai muu mystinen voima  siinä vaikuttaisi. Se kyky on ilman kursseja jan koulutuksia kaikilla .Jopa pikkuvauvoilla ja eläimilläkin. Meistä kaikki voi sitä kokeilla. Vituttaa suorastaan se huijaus mitä erilaisten enrgiaparannuskoulutusten  nimissä ihmisiä vedätetään. Mutta Luoja varjele jos tämän uskaltaa "hoitajille " ääneen sanoa Tiedän että tämäkin kirjoitukseni aiheuttaa verenpaineen nousua monilla henkimaailman ja henkihoitojen maailmaan asiakkaana tai tekijänä vihkiytyneelle. Se on tämän silmien avaamiskirjoituksen tarkoituksenakin . Otan mielelläni vastaan asiallisia kommentteja   mutta asiattomuudet poistan. Käyn nyt tästä aiheesta keskustelua ainoastaan tämän  blogin kommenttiosiossa  en muualla. Näissä mystisissä mielikuvituskoulutuksissa myydään kun ennen vanhaan aneita kirkossa erilaisia vihkimyksiä Ne ovat kaikki satua ja vaan huonon itsetunnon omaavia , itseään paremmaksi muita kuvittelevia ihmisiä vahvistavia rahankeruujuttuja,Siis henkimaailman harhaa. Ne eivät tee jokaiselle luonnollisesti saatavan ominaistaidon tekijänä yhtään sen parempia ja osaavimpia kun muutkaan näistä ihmisistä

Tähdennän  että kaikki siis pystyvät sekä tuntemaan että välittämään lämpöä. Moni ajattelee nyt että entä Olli ne paranemiset Juu. Lähes poikkeuksetta sairauksien takana on psyykkiset tai psykosomaattiset taustatekijät. Tieteellisesti todistettuna ei näillä energiahoidoilla ole kukaan parantunut todella vakavasta sairaudesta. Ei yksikään .Lievennystä on voinut tulla psykosomaattisperäisiin oireisiin. Hetken lumeparantuminen. Ihmisen oma mieli parantaa kehoa paljon  kuten jokainen tietää. On todella hirvittävän vaarallista luottaa näihin joskus jopa hetken avun tuomiin hoitoihin Ja erityyppisissä kosketushoidoissa jo pelkkä kosketus parantaa paljon Että joku on lähellä tai etähoidoissa ainakin kertoo ja useimmin myös keskittyy toiseen ihmiseen. On tehty valvottuja kokeita joissa etähoitaja on kertonut keskittyvänsä antamaan hoitoa ja todellisuudesssa sitä ei ole tehnyt tai on sitten oikeastikin hoitoa välittänyt Asiakkaat eivät ole tietäneet tästä mutta siitä huolimatta kokeneet saaneensa apua ja jopa parantuvansa molemmissa tapauksissa. Jälleen henkimaailma harhaa.
Netissä varsinkin ja puhelinlinjoilla huseeraa aivan jumalaton määrä erilaisia pikanäkijöitä ja hoitajia. Kuvitteellisten taruolentojen vaikutuksella parantajia ja mielikuvitusmaisia ,kysyjän ulkonäön perusteella suurenevia kentänmittaajia. On  pahan poistajia ja hyvänkutsujia. Muille ihmisille pahaa haluavia mutta kysyjälle mannaa tarjoavia. Pelottaa ,pelottaa tosi paljon  Sillä niillä saduilla voi tuhota ihmistä paljonkin Varsinkin naiset ja vaikeassa elämäntilanteessa olevat ovat näille hyvä maaperä . Mutta kenen on vastuu.Kysyjän johon uppoaa tietyissä tilanteissa mikä vaan vaiko ihmistä tuntemattoman etähöpisijän. Kuka vastaa siitä että ihmissuhteet kriiseissä saattaa tuhoutua täysin näiden päästä keksittyjen juttujen seurauksena  ja toisella osapuolella /osapuolilla ei ole puolustautumisen mahdollisuutta . Siihenhän ne pyrkivätkin ja kysyjät menevät täysillä mukaan valheiden verkkoon. Itsekin joutunut kokemaan ihmissuhteessaan tämän ,onneksi vaan yhdessä ,muut ovat asiat selvittäneet aikuisten tavoin keskustelemalla. Mun kanssa siihen pystyy. Ja laajemmin ottaen suurimman osan ihmisistä.  Ja taas ollaan oikein syvällä henkimaailman kuravellissä ja vedetään syyttömät uhritkin siihen

Tähän väliin haluan selventää että tämän henkimaailman harhojen ulkopuolelle hoitoina haluan jättää pitkän koulutuksen anatomisestin ja psykologisesti sisältävät  manuaaliset,kehoterapiaan perustuvat virallisen lääketieteen ja vaihtoehtolääketieteen hoidot. Mutta niitä rehellisesti ja aidosti tekevät hoitajat eivät sekoitakaan mitään henkimaailman asioita hoitoihin.Samoin puhtaasti psykologiset ,pitkään keskusteluterapiaan ja sen koulutukseen liittyvät terapiahoidot ,esimerkkinä juuri regressioterapia  Ja niitähän hoitoja on monta.

Sitten vielä henkimaailman harhoista nämä erilaiset tuntemukset että joku henkimaailmasta on lähellä Nyt täytyy sanoa että tieteellistä näyttöä  aukottomasti ei ole olemassa  näihin ilmiöihin. Jotain ihmisen tuntemalle energiatasolle vierasta voi olla Mutta  ainakin 80-90 prosenttia on luonnollisesti selitettävissä.  Esim  jonkun menetetyn ,ja nimenomaan kuolemaan menetetyn ihmisen kaipaaminen ,ajatteleminen ja suru. Myös vahvasti tunnesitovien elävienkin ajattelu Asuntojen ja tilojen rakenteelliset äänet, sääilmiöt, ym. listaa voisi jatkaa pitkään. Osalle kokemuksista ei kuitenkan kriittisissäkään jutuissa löydy selitystä . Yksi yleisemmistä harhoista on nykyään kovasti suosittu orbi-eli enkelipalloaiheet ja erilaiset "hahmot" valokuvissa Lähes sataprosennttisesti jopa tälläinen maallikkokin  pystyy sen optisen harhan näkemään katsomalla kuvausympäristöä. Niissä esim pölyhiukkanen ilmassa tai valon lankeaminen tietyssä kulmassa on sen  syynä Jossain lähellä heijastava pinta, vedenpinnan tai avaruussäteilyn valontaittumiskohta. Alkaa toisaalta naurattamaan ja toisaalta näiden orbiuskovaisten mielenterveyden puolesta huolestuttamaan se vankkumaton usko enkelipalloihin. Koko hemmetin harhahössötys lähti Diane Cooperin kirjoittamasta kirjasta. Siinä tosin kyseenalaistettiin myös erilaiset harhakuvatkin  mutta sitä ei tunnu digitaalikamera-ja videokansa näissä optisissa ja henkimaailman harhoissa käsittävän.

Näistä jo pitkään mielessä olleista henkimaailman harhoista joita on tulisi toinen yhtä pitkä kirjoitus mutta tähän loppuun vielä se että jokainen saa tulla uskollaan autuaaksi. Mutta kuka näitä harhojen ihmisiä johtaisi oikealle polulle. Tiedän että tämä kirjoitus aiheuttaa joissakin henkimaailmassa kulkevissa vahvoja ajatuksia. Mutta kun on kulkenut itse tällä tiellä 50 vuotta niin jotain tässä on nähnyt ja kokenut. Sen miten henkimaailman nimissä tarjotaan aivan sairaita juttuja  ,miten varsinkin epätasapainossa olevat ,monesti kritiikittömät ihmiset menevät niihin mukaan. Kuinka pimeys on suurempi kuin valo. Kuinka tunne olla jotain suurta ja pyhää ,parempaa kun muut vie ihmiset mennessään .Kuinka kirjoihin kirjoitettu tieto niellään purematta etenkin  jos teos  on bestseller henkisellä alalla. Sitten mielenterveys järkkyy ,syntyy pelkoja tai  yli-ihmisen tunteita joilla voi tuomita toisia jotka mielletään ei henkimaailmassa olevaksi. Sanellaan elämisen malleja ja ehtoja omien mielikuvien mukaan toimimiseksi .Itsekin törmännyt näiden henkimaaiman harhasielujen tuomitsemiseen Milloin liiasta suorasukaisuudesta sanomisessa ,milloin kiroilusta , milloin viinanjuomisesta ja joskus aika villistä naismaailmastani  erikoisine  suhteineen . Ei ole vielä 64 ikävuoteen mennessä tullut kasvojen eteen enkeliä tai Jumalaa  joka olisi ottanut tukasta ja parrasta kiinni ja sanonut että sinä saastainen syntinen . Ihmisiä on tullut,monille voisin sanoa aika suoraankin  henkisistä harhakuvitelmistaan mutta en viitsi. Ei kaikki ymmärrä.

Tälläistä tällä kertaa,erilaista kun tavallisesti Mutta olen onnellinen että tämän sain tehtyä nyt Laurin päivänä,perinteisenä syksyn merkkipäivänä. Ilman  rajatietoon ja henkimaailmaan minusta poiketen täysin eri tavalla suhtautuvaa Juliaa ja meidän päivän pitkää keskustelua näistä asioista tämä ei olisi syntynyt Yleistäen ihmisiä harhoissa kerroin , yksittäisiä tapahtumia ja henkilöitä olisin voinut tuoda esille myös. Mutta blogini ,myös juridisena ylläpitäjänä vastuukysymyksiin jätän ne omaksi ja kumppanini keskustelun tiedoksi . Jos joku tätä kommentoi niin joudun poistamaan viestit jotka saattavat ylittää sinänsä blogeissa korkean juridisen kynnyksen

Hyvää launtai-iltaa ja nukkukaa hyvin .Se on ihana sunnuntai edessä pian jo. Terveisin minä.

5 kommenttia .

Ukkosjylinää ja valvomista

Perjantai 9.8.2013 klo 18:31

Oikein hienoa perjantaita. Aurinko loistaa taivaaltaan ,tänäänkin jälleen tuuli puhaltaa vähän yli 20asteen lämmössä.Puolipäivällä tämä selkiytyi.Sitä aiemmin taivas kannatti pilvien harmaata pilaristoa. Ne olivat useammassa tasossa,nuo monen harmaan väriset pilvet. Siltikin lämpö kulki yli 20 asteen.
Viime yönä valvoin koko yön.Kokeilin taas ottamalla melatoniinin että josko nyt pääsisi edes pieneen uneen. Mutta en yhtään nukkunut taaskaan.Kun suljin tietokoneen chatin puoliyöltä niin silloin mukavasti raukaisi Tuon melatoniinin pitää ottaa jo kaksi tuntia ennen nukkumaan menoa että se alkaisi vaikuttamaan.Niin  eilen illallakin hyvissä ajoin sen otin.
Täytyy myöntää että on tämä väsyttävää ja jotenkin elimistölle raskasta hommaa tämä vuorottainen lepo ja täydellinen unettomuus Tuossa facen puolella chatissa ja kommenteissa on myös ollut viestejä että melatoniini ei auta yhtään uneen ,sen sijaan Imovane auttaa .Niin minullakin.Sinänsä tällä valvomisella ei  ole haittaa kun  asiakkaita ei ole ollut Ja silloin kun on otan edellisenä iltana Imovanen ,varmistan sillä työkunnon. Aivan karseita painajaisunen tapaisia ajatuskuvioita valvoessa nousee mieleen.Jotain joita olen ehkä joskus jossain nähnyt,tapahtumia .Vuosien takaisia elokuvista tai uutiskanavilta tuttuja väkivaltakuvia .Sellaisia joita valveilla ei näy. Kuvia elämän varrelta tilanteista jotka ovat järkyttäneet ja pelottaneet ja jotka on käsitellyt valveilla ollessa.Käsitellyt ja unohtanut Mutta valvottuina öinä ne nousevat kuin aaveet esille. Ahdistavina , pelottavinakin Kuvat itseen ja läheisiin ja ystäviin liittyen.Niistä en tykkää yhtään

Yön luihukyntisten painajaisten vastapainona  myös tietoinen minä ja alitajunta tuo onneksi myös ihania  hetkiä, hellyyttä,rakkautta ,rakastelua , välittämistä tajuntaan  Sitä etsiikin , se vie yli yön tuntien kuin pehmeässä  untuvakorissa. Lapsuuden huolettomia ,kauniita hetkiä, työn ja harrastusten onnellisia kiitollisia tuokioita.  Muistihetkiä luonnosta , tanssipaikoilta , matkoilta. Emotionaalisia ja seksuaalisia nautinnon tuntoja  naisten kanssa jotka ovat ne minulle antaneet ,joihin olen heidän kanssaan kulkenut. Niin aivan tuoreet menneisyyden väliverhon takana  olevat kun sieltä kaukaa nuoruudesta  sekä matkan väliltäkin .Näissä tuoreimmissa ne kokee eri tavoin ,keho ja mieli muistaa eri tavoin kun vuosikymmenten muistot  mutta jokainen niistä vie elämässä unen pakomatkallakin eteenpäin .Jokainen on kaunis hetki Mielessä ja joskus kehossakin kun niitä elän ja koen. Välttääkseni noita painajaisia niin haen hyviä hetkiä. Silloin kun hetken välillä olen syvemmässä rentoutumisessa tulevat herkemmin myös painajaiset ja sitten kun taas tietoisuus kohoaa nämä kauniit ,mielen pinnalla ,alitajunnan etuvartiossa olevat muistot Jokaisena valvottuna yönä myös suuntaan keskittymiseni heihin jotka ovat olleet ja ovat elämäni kultanauhana , timanttisateena. Olleet  tai ovat osittain tai kokonaan vieläkin. Sitä voisi sanoa alitajunnan ohjatuksi muisto-tai kokemustyöskentelyksi.

Tänään makailin sängyssä puolipäivään .Ei vaan jaksanut nousta ylös ,ei vaikka pari kertaa yritti välillä. Ensin antamassa Fazerille ruokaa ja sitten kun minulle  soitettiin työasioita ja kaksi ystävää kuulumisiaan niin olin hetken ylhäällä. Mutta yön painajaisten jälkituntemukset ja toisaalta hetket henkisesti ja fyysisesti valvoessa hyvien keijujen maailmassa  vetivät sänkyyn makaamaan. Ja näiden melatoniiniöiden jälkeen on kuin keskivahvassa humalassa, niinkuin puolen litran viskipullon olisi ottanut . Vähitellen on pakotettava itsensä toimimaan aluksi ja sitten kun saa otteen väsymyksestä niin se onnistuukin.

Ajattelin viime yönä myös sitä että paras olisi ottaa Imovanea joka yö ja sitten kerran viikossa  vaikka koskenkorvaa niin paljon että nukkuu .Terveellisempää sekin on kun unetta tokkurassa toilailu iltapäivään asti. Tämä erittäin heikko taloudelinen tilanne vaan vaikuttaa siihen että  se kerran viikossa joku rommi-viski- konjakki -koskenkorvapullo  on liian kallis. Tässä oli vähän aikaa sitten puhe kumppanini kanssa että se itse asiassa ei olisi lainkaan huonompi unilääke .Muutama toti illassa mutta ei mitään känniä Se Julian mukaan ja oman kokemukseni takavuosilta  niin rentouttaa ja antaa ainakin mukavamman olon kun tuo  melatoniini. Siitä ihana kumppani muuten että ei ole mikään nirppanokka joka maalaa piruja seinälle  alkoholin kohtuukäytöstä Niitäkin tunnen naisia ja miehiä Ja yleensä niitä joille muutama pullo olutta päivässä tai  muutama toti olisivat tosi tarpeeseeen ,enemmän kun minulle. Että hermot eivät reistailisi niin pahoin kun täysin alkottomana.

Sitten siihen viime yön taivaalliseen ilotulitukseen Tilanäytelmään ,spektaakkeliin  jonka loi ukkosen jyly ja salamat risteilemässä sysipimeällä taivaalla. Kun olin makaillut sängyssä jonkun aikaa avaruusteatterin  väliverhot repäistiin auki ja näytelmä alkoi. Tässä chattia kirjoitellesssa ja tekstaillessa ystävien kanssa  illalla  kuului lähestyvä luonnon näytelmän alkusoitto Yhä selvemmin kuuluvan kumun kaikuina. Taivas kirkastui salamien risteillessä. Kirkkaampi kuin päivä oli tuokion  öinen maisema ja eriväriset ja muotoiset salamat leikkivät omaa villiä leikkiään taivaalla. Mulla tosin oli verhot kiinni ja silmät myös  ,mutta hetken katselin  lumoutuneena  esitystä Jyrinä seurasi toistaan ,nopeassa  tahdissa. Sade saapui hiljaisin pisaroin aluksi, etujoukko ,tunnustelijat Mutta sitten alkoi voimakas  sade. Luonto soi pisaroiden sävelmää.Kiihkeää kuin rock. Ja ikkunoissa juoksi pisarain vilkas polku alareunaan ikkunaa kohti.En  nähnyt  ,mutta tiesin sen. Tuntui turvalliselta kuulla luonnon lähes kaksi tuntista esitystä. Vähitellen jyly eteni kauemmaksi ,niin että avoimesta parvekkeen ovestakaan se  ei kuulunut. Hiljalleen sateen rock vaihtui hiljaisen rauhalliseen keinuvaan valssiin joka puiden lehtiin ja oksiin sammui

Fazeria oli mukava seurata  koko yön. Kun sade alkoi voimistumaan ja kova ukkosilma lähenemään se tuli viereeni sänkyyn  Painautui aivan tiiviisti koko pituudeltaan minua vasten, harvinaisen tiiviisti. Kun muutaman kerran jysähti kovemmin se tuli vieläkin lähemmäksi jos mahdollista. Tavallisesti se ei ukkosen kolinaan ja salamoiden vilinään huomiotaan kiinnitä Tai ainakaan minä en ole huomannut Ja uskon että kun tässä yksiössä asutaan niin sen huomaisin. Silitin ihan hiljaa välillä sitä muutaman kerran ,siitä se rentoutui. Mutta ei kuulunut sekään nukkuvan koko ukonilman aikana  Kun sade loppui se lähti sitten vierestäni pois ,omaan koriinsa nukkumaan Vasta silloin alkoi kuulumaan tuttu tuhina ja kuorsaaminen välillä. Jännää sekin että se vaistoaa milloin en nuku vaikka koitan aivan hiljaa maatakin ,mitä selvästi jännittyneitä lihaksiani välillä rentoutan. Niissäkin sen huomaa että kun on painajaistyyppistä horrosta joka lihas heti jännittyy kuin pelossa tai taisteluvalmiudessa ja kun on sitten aivan päinvastaisia ajatuksia tai  alitajuntaisia muistoja koko keho nautinnollisesti rentoutuu ja lepää. Ensi yönä on onneksi Imovanen vuoro,sitten taas nukun.

Sen olen huomannut ja tuntenut näissä keho/mieliterapiahoidoissa että  vähän kerrallaan asioita vapautuu  mutta kevyesti se  ei tapahdu. Poikkeuksellisen vahvasti ne koen. Ja ne purkaa erilaisia  fiiliksiä minussa ,kaikki ei niin mukaviakaan. Mutta välttämättömiä että ne poistuvat. Siitä kärsin itse koska toimin silloin eritavalla kun itse ja ystävät tai kaverit ovat tottuneet minun toimivan. Jotkut ovat sen sanoneet ,toiset eivät osaa yhdistää hoitoja ja niihin valmistautumista poikkeavaan toimintaani Joka  ei ole totuttua minua.  Kumppanini sen ovat sanoneet ja huomanneet.Nyt viimeksi Julia kun kävin yhdessä  sellaisessa terapiahoidossa ja jo noin viikko ennnen kun mieli  valmistautui siihen. Myös jotkut muut tutut ovat sen huomanneet Ikävä ja erittäin surullinen asia on se että mulla on todella hyvä ystävä tai ainakin kaveri joka sitten niissä tilanteissa sulkee porttinsa täysin ja en pääse kertomaan että erilaisen käytökseni takana on nämä asiat joita keho/sisin purkaa .Itselleni ja kaverillenikin vieraalla tavalla Muiden lähiystävien kanssa on voinut olla olla yhteydessä ja he sen ovat tajunneetkin. Ymmärtävät eivätkä suutu tai pahoita mieltään . Tässä on viime aikoina ollut tuttavapsykologini ja Julian kanssa juttua sekä joidenkin muiden että onko mikä sitten parempi Se että en käsittele omassa itsessäni olevia asioita ja toimin "kiltisti", vaiko se että käsittelen ja jonkin aikaa alkupäivien ajan joutuu myös ystävät siitä kärsimään .Molemmat ,sekä Julia että toinen terveydenhoitoalan asiantuntija ovat sanoneet että sittenkin on parempi että näissä erilaisisa hoidoissa työstän  ne pois ja kaverit ja ystävät koittavat nähdä sen ajan tilanteen niin että se ei kuvaa sitä mitä olen aidosti Todelliset ystävät ja kaverit sen ymmärtää ,varsinkin kun kerron hoidoista

Pari viikkoa ollut aivan mahdoton kutina ihossa,joka paikassa  En tiedä mikä hitto on  mutta ei kai se vakavaa. Julia on tehnyt kyllä diagnoosin että voi olla syyhyä  ja kehoittanut mua menemään lääkäriin mutta ei sielläkään aina viitsisi juosta Mutta jos tämä nyt vielä jatkuu niin voisi käydä kysäisemässä. Silloin se alkoi kun kävin uimassa  eka kerran tänä kesänä ja lisääntynyt kun tuota hemmetin melatoniinia aloin käyttämään Siihen saattaa liittyä myös sivuoireina esim. iho-ongelmia. Jos se syyhyä on sen kuulemma saa kyllä parantumaan mutta voi jonkin aikaa kestää. Ja jos on Julian arvelut oikeat niin mistä mä sen olen saanut  jos en vedestä tai tuosta lääkkeestä.
Tänään radiossa oli mielenkiintoinen  juttu suomalaisten nuorten kirjoitus-ja lukuongelmista ja ominaisuuksista. Ne soveltaen sopii myös meihin ennen tekstari-facebook-twitteraikaa lukemiseen ja kirjoittamiseen tottuneihin eli käytännössä ennen  1980  luvun puoltaväliä syntyneisiin Jotkut äidinkielen opettajat siellä oli haastateltavat Tai paremminkin suomenkielen. Paljonhan se oli sellaista pikkutarkkaa pilkunnussintaa jota ne yleensä  puhuvat .Minun mielestäni tälle ajalle vierasta teoriaa. Jota ei jaksa ja viitsi kuunnella ja lukea mutta sinänsä mielenkiintoista asiaa. Jos jätän tämän lukemispuolen osuuden pois  niin erityisesti heitä huoletti kovasti facebook-tekstarikielen yleistyminen Tytöillä ja naisilla enemmän kun ovat niissä hommissa aktiivisempia mutta yhtä lailla myös meissä miehissä ja pojissa Omituiset lyhennykset,hymiöt sanojen sijasta, suomen .ja englanninkielen sekayhdistäminen ja kirjoittaessa  välimerkkien . ja esim huutomerkkien ja kysymysmerkkien pois jättäminen ja vääränlaiset lauserakennelmat sekä erittäin huono yhdysanojen oikein käyttäminen Itsekin kun kirjoitan esim blogisivustoani en tietoisestikaan ehdi ja viitsi pisteitä ym käyttää ja joskus teen yhdyssanavirheitäkin. Mutta eihän sen paremmin tekstareista kun muustakaan kielestä tulisi yhtään mitään jos aina olisi kuin tiukkapipoinen suomenope että joka jutussa tarkistaisi että kaikki mene oppikirjojen  mukaan Eikä tästä blogistakaan. Onhan näissä sekä matkapuhelimissa että tietokoneessa mahdollisuus käyttää päällä oikeinkirjoitusvalintaa mutta ainakaan minä en käytä kun ainoastaan virallisessa tekstissä jota kirjoitan joskus  tällä.

Kova huoli oli naisilla siitäkin että blogeissa ja niitä lyhyemmisssä kirjoituksissa   ei kirjoitustyyli ole hallinnassa  On eri tyylien sekoitusta  Mutta niinhän se on tosielämässä ,puheissa ja kirjoituksissa  Itsekin käytän esim  blogeissa joskus täysin tietoisesti yhdessä jutussa eri tyylejä,vaihdan kesken kirjoituksen Se on täysin hallittu asia ja joskus kirjoitan rinnakkain kahta eri tyyliä. Eri asia on sitten rakkausblogit naisilleni ,entisille tai nykyiselle  ,niissä annan alitajunnan ohjata tekstiä,en  edes ajattele mitään tyylejä. Ainoa on että yritän korjata pahimmat lisäkirjaimet tai puuttuvat kun luen  puhtaaksi .editoin aina lopuksi nämä blogit Minun mielestäni on kaikkein ihaninta lukea muiden teksteissä puhekieltä,elävää kielenkäyttöä Sen kyllä on myönnettävä että nettimaailman ja tekstareiden kaikista hymiöistä ja lyhennyksistä en minäkään ymmärrä yhtään mitään Se johtuu taas siitä että en viitsi niitä opiskella ,oppisihan ne nopeasti.
Mutta nyt tämä luomus on valmis. Koittakaa ihmiset pärjäillä upeasti huomisen yli tämänkin illan ja yön. Olkaa positiivisia ,iloitkaa ja nauttikaa. Jos meinaa tsemppi loppua niin olkaa yhteydessä myönteisiin ihmisiin mutta älkää nyt sitten´ tartuttako omaa huonoa oloa muihin Ammentakaa toisen positiivisuudesta Hyvää yötä toivottaa rautainen kaksikko Olli-poika  ja poikakolli.

2 kommenttia .

« Uudemmat kirjoitukset Vanhemmat kirjoitukset »